۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۷۳۶۱۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۷ - ۲۱-۱۰-۱۴۰۱
کد ۸۷۳۶۱۹
انتشار: ۰۸:۵۷ - ۲۱-۱۰-۱۴۰۱
در گفت و گو با عصر ایران

سعیدی نماینده مجلس: طرح سوال از رئیس جمهور در صورت ادامه مشکلات معیشتی/ نان مردم سیستان و بلوچستان خاک دارد

سعیدی نماینده مجلس: طرح سوال از رئیس جمهور در صورت ادامه مشکلات معیشتی/ نان مردم سیستان و بلوچستان خاک دارد
مردم ساعت‌ها در صف سوخت و نان هستند. دارو هم که وجود ندارد.
 نماینده مردم چابهار در مجلس گفت: از آقای رییس جمهور می خواهیم آن نگاه ویژه ای که ادعا می کردند در مورد مردم سیستان و بلوچستان دارند را تبدیل به نگاه عادی کنند و معضل سوخت، نان و دارو را که عرصه را بر مردم این استان تنگ کرده است، مرتفع کنند.
 
معین الدین سعیدی با بیان این مطلب به خبرنگار عصر ایران افزود: ساعت‌ها مردم سیستان و بلوچستان در صف سوخت و نان هستند دارو هم که وجود ندارد. مردم گاها پنج الی شش ساعت برای دریافت سوخت در جایگاهها معطل می شوند دولت معتقد است اکثر سهمیه سوخت ما قاچاق می شود من خودم در جلسه ای که مقام معظم رهبری راجع به قاچاق صحبت کردند بودم و ایشان آنجا عنوان کردند که مراد من از قاچاق کولبر بلوچ نیست که برای امرار معاش این کار را انجام می دهد. متاسفانه دولت برای اینکه موضوع قاچاق را از کولبری تفکیک کند کاری نکرده است. از آن طرف فشار را بر مردم با محدود کردن سهمیه های سوخت بیشتر کردیم و نتیجه اش همین صف های طولانی برای دریافت بنزین و کپسول گاز شده است.
 
وی ادامه داد: در مورد نان نه تنها کمبود سهمیه آرد در استان مشهود است بلکه پدیده دیگری هم اتفاق افتاده است و آن وجود خاک در نان است که مردم را دچار چالش کرده است الان نانی که مردم از نانوایی ها می خرند همراه با خاک است وزارت بهداشت و استانداری استان در حال بررسی مسئله هستند که ریشه آن پیدا شود.
 
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد: بخشی از ریشه این مسائل به عدم اجرای قانون توسط دولت برمی گردد. باید در ازای حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و‌معیشتی مردم در بستر کالابرگ الکترونیک با قیمت شهریور ۱۴۰۰ ارائه می شد که دولت زیر بار اجرای این موضوع نرفت و عدم اجرای این موضوع است که این چالش ها را ایجاد کرده است و روز به روز هم سفره های مردم کوچکتر می شوند تا جایی که شاهد کاهش سرانه مصرف گوشت قرمز و سفید هستیم.
 
وی در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند یکدست شدن حاکمیت باعث شده است که آنها برای حل مشکلات مردم فکری نکنند و چرا مجلس با دولت مماشات می کند گفت: این تنوع سلایق در حاکمیت می توانست بسیار تاثیرگذار باشد این تفاوت ها می توانست کمک حال باشد البته مجلس هم عقد اخوتی با دولت نبسته است. عملکرد دولت در حوزه اقتصادی و معیشتی قابل قبول نیست و این واقعیت است اما این مماشات و همراهی ها مجلس با دولت قرار نیست ادامه پیدا کند مجلس از اهرم های قانونی مثل استیضاح وزرا و اعمال ماده "234 قانون اساسی" استفاده خواهد کرد. یکی از نمایندگان سوال از رییس جمهور را مطرح کردند ولی کسی امضا نکرده است اگر شرایط اقتصادی همین گونه ادامه داشته باشد طرح سوال را امضا می کنیم اما فعلا بنایی برای امضا نداریم.
 
سعیدی تاکید کرد: ما اگر بخواهیم به رشد اقتصادی ۸ درصد برسیم نیازمند سرمایه گذاری خارجی هستیم و نیازمند این هستیم که با کشورهای دنیا به جز رژیم صهیونیستی بر مبنای سه اصل عزت، حکمت و مصلحت ارتباط حسنه داشته باشیم بخشی از برجام به بدعهدی طرف مقابل و بخشی نیز به دیپلماسی ضعیف ما برمی گردد ما تحلیل های همانند زمستان سرد اروپا داشتیم که عملا برخی از عزیزان پیش بینی می کردند که با توجه به جنگ اوکراین و روسیه قیمت گاز در اروپا بالا می رود و آنها دچار مشکل می شوند اصلا چنین اتفاقی نیفتاد و قیمت گاز در اروپا به نسبت به قبل از جنگ روسیه تفاوتی نکرده است در برخی از جاها حتی کمتر هم شده است کسانی که تحلیل های اینچنینی دادند به کشور جفا کردند.
 
وی خاطر نشان کرد: البته در کنار این انتقادات ما به عملکرد اقتصادی دولت، باید از نقطه قوت دولت نیز که افزایش سطح روابط با کشورهای همسایه و توجه به بازارچه های مرزی که باعث رونق معیشت محلی و تاثیر گذاری مثبت در اقتصاد ملی شده است نیز تشکر کرد. همچنین اقدامات خوب وزارت نیرو در حوزه آبرسانی به مناطق محروم و کاهش چالش های عدیده برق و همچنین توجه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به مناطق محروم قابل تقدیر است
ارسال به دوستان