۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۷۷۲۲۵
تاریخ انتشار: ۰۳:۴۹ - ۱۵-۱۱-۱۴۰۱
کد ۸۷۷۲۲۵
انتشار: ۰۳:۴۹ - ۱۵-۱۱-۱۴۰۱

روز سوم جشنواره فجر چهل و یکم در سینما رسانه ؛ فیلم‌ها و حاشیه‌ها (+عکس)

روز سوم جشنواره فجر چهل و یکم در سینما رسانه ؛ فیلم‌ها و حاشیه‌ها (+عکس)
در روز سوم جشنواره فجر در سینما رسانه (پردیس ملت) 3 فیلم سینمایی «پرونده باز است» ، «سرهنگ ثریا» و «عطرآلود» با حضور عوامل آن نمایش داده شد.

روز سوم جشنواره فیلم فجر در سینما رسانه (پردیس ملت) با نمایش 3 فیلم سینمایی پرونده باز است (کیومرث پوراحمد) و سرهنگ ثریا ( لیلی عاج) و عطرآلود (هادی مقدم دوست) همراه بود. بعد از نمایش هر فیلم عوامل و بازیگران آن در نشست خبری به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ دادند.

پرونده باز است 
کارگردان: کیومرث پوراحمد 
بازیگران: پژمان بازغی، محمدرضا غفاری، نسیم ادبی، حسین پاکدل، شادی مختاری، سام قریبان، مه‌لقا باقری

آخرین اثر سینمایی کیومرث پوراحمد ماجرای یکی از پرونده‌های قضائی است که طی سال‌های گذشته بسیار معروف شده بود و در خلاصه داستان آن آمده است: «فرهاد نوجوان ۱۵ ساله ناخواسته مرتکب قتل می‌شود.»

پوراحمد در آخرین اثرش به سراغ نوجوانان و محیط کانون اصلاح و تربیت و زندان رفته است و تلاش کرده است تا روایتی از زندگی نوجوانی که در معرض اعدام است نشان دهد. نقش آفرینی بازیگران نوجوان فیلم و شخصیت پردازی آنها برگ برنده فیلم است اما در مجموع به دلایل متعدد از جمله پیشبرد سطحی قصه، ضعف در شخصیت پردازی و انتخاب بازیگر برخی نقش ها باعث شده تا با یک فیلم متوسط طرف باشیم.

(امتیاز 1 از 5)

روز سوم جشنواره فجر چهل و یکم در سینما رسانه ؛ فیلم‌ها و حاشیه‌ها (+عکس)

سرهنگ ثریا
کارگردان: لیلی عاج
بازیگران: ژاله صامتی، وحید آقاپور، حمیدرضا محمدی، دیبا زاهدی، شهروز آقاپور

سرهنگ ثریا فیلمی درباره تلاش اعضای کمپ آزادی برای نجات فرزندان خود از دست منافقین است. نخستین فیلم سینمایی لیلی عاج به عنوان یک فیلم سخت و سوژه ای حساس موفقیت آمیز درآمده است و باید تلاش های این کارگردان زن را ستود.

بازی درخشان ژاله صامتی جزو برگ برنده های فیلم است و او نقش یک مادر چشم انتظار و خستگی ناپذیر را به خوبی بازی کرده است و تلاش یک گروه باعث شده تا با یک فیلم یک دست طرف باشیم که باید دید در اکران عمومی مورد استقبال قرار خواهد گرفت یا خیر...

(امتیاز 2 از 5)

روز سوم جشنواره فجر چهل و یکم در سینما رسانه ؛ فیلم‌ها و حاشیه‌ها (+عکس)


عطرآلود
کارگردان: هادی مقدم دوست
بازیگران: مصطفی زمانی، هدی زین العابدین، کوروش تهامی، همایون ارشادی، حسام محمودی

برای آنهایی که هادی مقدم دوست را در کنار حمید نعمت الله و خلق آثار درخشان به یاد می آورند، هادی مقدم دوست کارگردان یک شمایل دیگری دارد و او این بار نیز به سراغ یک فیلم با درونیات و دغدغه های انسانی رفته است. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «فهم و درک فرصت کوتاه زندگی، علی را که استعداد خوبی در عطرسازی دارد و در آستانه پدر شدن است، با چالش‌های جدیدی مواجه می‌کند؛ او در همین فرصت کوتاه باید تمام کارهای باقی‌مانده‌اش را به سرانجام برساند.»

عطرآلود از آن دست فیلم هایی است که مشکل ارتباط با مخاطب دارد و شاید اگر هادی مقدم دوست فیلمنامه آن را می نوشت اثر بهتری از آن ساخته می شد. شخصیت پردازی ها و سیر قصه در فیلم ایراداتی دارد که شاید مخاطب را چندین بار به فیلم وصل یا جدا کند و این قطع ارتباط ممکن است دیگر مخاطب را با فیلم همراه نکند.

(امتیاز 1 از 5)

روز سوم جشنواره فجر چهل و یکم در سینما رسانه ؛ فیلم‌ها و حاشیه‌ها (+عکس)

 

حاشیه‌های روز سوم در سینما رسانه

*نشست مطبوعاتی فیلم «پرونده باز است» در جشنواره فجر بدون حضور کیومرث پوراحمد (کارگردان فیلم) آن‌ هم در شرایطی که گفته شد این فیلم آخرین اثر سینمایی کارگردان «شب یلدا» خواهد بود، برگزار شد. علی قائم مقامی تهیه کننده فیلم هم درباره حاضر نشدن این فیلمساز در جشنواره گفت که او ترجیح داد به جشنواره نیاید و همه میدانند که چرا نیامده است.

*تهیه‌کننده فیلم «پرونده باز است» در پاسخ به اینکه آیا قوه قضاییه در این فیلم سرمایه‌گذاری کرده است؟ تصریح کرد: این فیلم در بخش خصوصی تهیه شده است. سرمایه آن متعلق به بنده است و هیچ سازمانی در تهیه آن دخیل نیست. تنها کاری که قوه قضاییه کرد، امکاناتی در اختیار ما گذاشتن مثلا زندان، که ما توانستیم در آن فیلمبرداری کنیم.

*در این نشست انتقادهایی مطرح شد که چرا فیلمساز مشاوری برای تصویر درست تر از فضای رسانه و حرفه خبرنگاری نداشته است؟ که تهیه‌کننده ضمن اشاره به اینکه تاریخ روایت ماجرا که نیمی از آن واقعی است، مربوط به بیش از یک دهه قبل است، ادامه داد: کیومرث پوراحمد چندان اهل فضای رسانه‌ای و فضای مجازی نیست.

*کارگردان فیلم «سرهنگ ثریا» با اشاره به حضور تعدادی از خانواده‌های اعضای سازمان منافقین در این نشست خبری این فیلم، گفت: اینجا مادری هست که ۴۰ سال است، پسرش اسیر فرقه رجوی است و من در این مدت مهمان او و دیگر مادران بودم که خیلی وقتها برایم غذا درست می‌کردند اما امروز من میزبان آنها هستم و از شما درخواست می‌کنم که آنها را تشویق کنید.

روز سوم جشنواره فجر چهل و یکم در سینما رسانه ؛ فیلم‌ها و حاشیه‌ها (+عکس)

*در ابتدای این نشست که بدون حضور بازیگر اصلی ژاله صامتی و با حضور بهزاد عبدی دبیر جشنواره موسیقی فجر و آهنگساز کار برگزار شد، لیلی عاج درباره شکل‌گیری متن این اثر گفت: سال ۹۹ برای چاپ کتابی از سوی مرکز هنرهای نمایشی دعوت شدم و خودم که اهل کرمانشاه هستم، در آن مقطع به خاطره‌ای از دوران کودکی فکر می‌کردم و در تحقیقاتم به ماجرای کمپ آزادی و خانواده‌های منتظر رسیدم. با ثریا عبدالهی که شخصیت اصلی این فیلم هست، مصاحبه کردم و نیز با دیگر خانواده ها و در نهایت فیلمنامه این کار شکل گرفت.

*عاج درباره اینکه چرا دوربینش به داخل پادگان اشرف نمی‌رود؟ گفت: «قصه اصلی روایت زندگی خانواده‌ها در این سوی کمپ است که در انتظار فرزاندان و بستگان خود هستند.» وی درباره شباهت فیلمش با مستند «دخترم سمیه» نیز گفت: من این مستند و هرآنچه را درباره کمپ آزادی بوده دیدم ولی اگر شباهتی درباره یک شخصیت خاص بوده، اتفاقی بوده است.

*حضور بهزاد عبدی دبیر جشنواره موسیقی فجر به عنوان آهنگساز «سرهنگ ثریا» در حالی که طی چند روز گذشته تلویحا از این سمت به دلیل اظهارات یک سخنران علیه هنرمندان موسیقی، استعفا داده بود، در این نشست قابل توجه بود.

*در بخش پایانی این جلسه، ثریا عبداللهی که فیلم براساس شخصیت او روایت شده به جایگاه آمد و گفت: «من مادر امیر حسن زاده هستم که سال ۱۳۸۱ در ترکیه ربوده شد و ۲۱ سال است از او خبری ندارم». او با قدردانی از زحمات لیلی عاج گفت: «ما ۴ سال در آن منطقه، پشت کمپ اشرف بودیم و تمام تصاویری که داشتم در اختیار گروه قرار دادیم». 

*هادی مقدم دوست در جلسه مطبوعاتی جدیدترین فیلمش ابراز امیدواری کرد که بار دیگر بتواند برای حمید نعمت الله فیلمنامه بنویسد.مقدم دوست که سالها سابقه همکاری و نوشتن فیلمنامه در کنار حمید نعمت الله را داشته و فیلم های ماندگاری را همچون "شعله ور"، "آرایش غلیظ" و "بی پولی" با هم در سینما ثبت کرده‌اند، در پاسخ به اینکه آیا در کنار کارگردانی قصد ندارد بار دیگر با حمید نعمت‌الله همکاری کند؟ گفت: از وقتی بیشتر سمت ساخت فیلم رفتم دیگر به هم نرسیدیم و تنظیم زمانی ما برای نوشتن با هم به هم‌ ریخت. اما آرزوی من این است که بار دیگر برای حمید نعمت‌الله بنویسم.

*این نویسنده و کارگردان درباره نسبت فیلمش که برای حال خوب ارجاع به گذشته دارد، با حال و احوال امروز جامعه گفت: گمان می‌کنم زندگی ترکیبی از بیم و غم‌ و امید است و هیچ زمانی نیست که این‌ها با هم وجود نداشته باشند. زمانی خواهد رسید که امروز می‌شود زندگی گذشته و فکر می‌کنم به جای بازگشت به گذشته برای پیدا کردن حال خوب،بازگشت به معصومیت تعبیر بهتری باشد.

روز سوم جشنواره فجر چهل و یکم در سینما رسانه ؛ فیلم‌ها و حاشیه‌ها (+عکس)

*مصطفی زمانی در سومین روز جشنواره فیلم فجر به عنوان نخستین بازیگر مطرحی که در سینمای رسانه حاضر شد به پردیس ملت آمد ودرباره فیلم "عطرآلود" و نقشی که در آن بازی کرده است، گفت: نقش خیلی سختی بود، چون نمی شود با مرگ مواجه بشوی و از آن پس زندگی ات مثل قبل باشد. نمی دانم چقدر توانسته ام آن را دربیاورم ولی هنوز هم جرأت نکردم فیلم را تماشا کنم.

*مطفی زمانی گفت که در مدت دو ماه فیلمبرداری بخاطر سختی نقش با هیچ کسی ارتباط و مراوده ای نداشت و فقط با همکارانش سر صحنه در ارتباط بود. 

*زمانی در پاسخ به اینکه شخصیتی که بازی کرده چقدر به شخصیت حقیقی اش نزدیک است؟ بیان کرد: من هنوز نتوانسته ام شخصیت حقیقی خودم را پیدا کنم و مشکل اینجا بود که در سن بیست و چند سالگی در نقش یوسف پیامبر بازی کردم. از همان زمان می دانستم در هر کاری مشغول شوم انگار به یک زمین بازنده وارد شدم چون آن سریال کار بزرگی بود اما برای من یاد گرفتن مهم است و آنچه که در زندگی امید می دهد.

*سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در حاشیه حضور در چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر از اهدای نخستین جایزه محیط زیست به فیلم‌های برگزیده جشنواره بین‌المللی فیلم فجر خبر داد.

*دبیر جشنواره فیلم فجر درباره انصراف برخی فیلم های خارجی و غیبت بازیگران در نشستهای مطبوعاتی فیلم های این دوره از جشنواره اظهار نظر کرد.

*یکی از اتفاق‌های تکراری جشنواره در این سه روز پخش یک تیزر قبل از نمایش فیلم‌هاست که در آن یک زن، خوشحالی خود را بابت زندگی، فرزندان و همسرش روایت می‌کند. او این موفقیت و همچنین شخصیت خود را صرفاً به «مادر» بودنش گره می‌زند ومشهود است که بیشتر در راستای توصیه به فرزندآوری و ازدواج در جامعه ساخته شده است. این کلیپ دستمایه شوخی و نیز انتقاد از سوی برخی اهالی رسانه شده است آن هم در حالی که در روزهای گذشته بعضی فیلم‌ها نگاهی جدی‌تر به زنان داشتند و حتی در نشست‌های مطبوعاتی هم عنوان شد که نگاه به حقوق زنان در جامعه تغییرات مثبتی داشته است.

*خبر آزادی جعفر پناهی در میانه‌های نشست مطبوعاتی فیلم «سرهنگ ثریا» در حالی مخابره شد که در روز دوم، رسول صدرعاملی، تهیه کننده فیلم «جنگل پرتقال» و نیز سخنگوی هیئت مدیره خانه سینما ابراز امیدواری کرده بود که تا یکی دو روز آینده این فیلمساز به همراه محمد رسول‌اف آزاد شود.

*عصر جمعه خبر رونمایی از جدیدترین دیوارنگاره میدان ولیعصر (عج) همزمان با برگزاری چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر و با عنوان «سینما؛ کلید پیشرفت» منتشر شد که تصویر دیوارنگاره بازخورد چندان مثبتی از اهالی رسانه به ویژه در فضای مجازی نگرفت.

ارسال به دوستان