۳۱ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۸۱۵۲۱
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۷ - ۱۴-۱۲-۱۴۰۱
کد ۸۸۱۵۲۱
انتشار: ۱۸:۴۷ - ۱۴-۱۲-۱۴۰۱

بیابانی شدن سالانه یک میلیون هکتار اراضی کشور

بیابانی شدن سالانه یک میلیون هکتار اراضی کشور
عباسعلی نوبخت در نشست خبری خود به مناسبت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری، اظهار داشت: با توجه به محدودیت‌های اعتباری سالانه حدود ۳۰۰ هزار هکتار مدیریت می‌شود و میزان تولید بیابان کمی بیش از ۳ برابر فعالیت‌های ما برای مقابله با بیابان‌زایی است.

 رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از تولید سالانه یک میلیون هکتار اراضی بیابانی در کشور خبر داد و گفت: ۹۰ میلیون هکتار عرصه نیازمند عملیات آبخیزداری است.

به گزارش ایرنا، عباسعلی نوبخت در نشست خبری خود به مناسبت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری، اظهار داشت: با توجه به محدودیت‌های اعتباری سالانه حدود ۳۰۰ هزار هکتار مدیریت می‌شود و میزان تولید بیابان کمی بیش از ۳ برابر فعالیت‌های ما برای مقابله با بیابان‌زایی است.

وی ادامه داد: اگر رسانه‌ها برای حفظ منابع طبیعی قلم نزنند بخش قابل توجه کار ما جهت حفظ و حراست ناقص می‌ماند؛ بنابراین اگر بخواهیم منابع طبیعی پویا داشته باشیم باید به نقدها توجه ویژه داشته باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: سازمان باید به سمت بهره‌برداری مناسب از پوشش گیاهی گام بردارد و این مهم میسر نیست مگر اینکه جامع نگری میان طبیعت و حلقه‌های اکوسیستم ایجاد شود.

به گفته نوبخت، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری هر سال در اسفندماه فعالیت‌های خوبی انجام می‌دهد.

وی گفت: برای سازمان یک برنامه ۵ سال تعریف شده و برنامه راهبردی سازمان را با استفاده از ظرفیت‌های بیرونی طراحی کردیم که هنوز رونمایی نشده و برای افق ۲۰۵۰ هم برنامه‌هایی داریم تا طرح‌های سازمان در مسیر خاصی قرار بگیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: در این برنامه در افق ۲۰۵۰ از ظرفیت دانشگاه‌ها و صاحبنظران استفاده خواهد شد و مبنای کار این است که تمام فعالیت سازمان بر اساس حوزه آبخیز کشور باشد تا با کمک جوامع محلی بتوانیم اجرای موفقی داشته باشیم.

نوبخت اضافه کرد: همچنین تهیه نظام‌نامه مردمی‌سازی منابع طبیعی در سازمان طراحی شده است.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه از ۱۶۵ میلیون هکتار عرصه حدود ۱۲۵ میلیون هکتار در قلمرو فرسایش آبی قرار دارد، تصریح کرد: از یک سو خساراتی به‌واسطه سیل‌ها اتفاق می‌افتد و از سوی دیگر ۳۳ میلیون هکتار در قلمرو فرسایش بادی قرار دارد.

وی گفت: این مهم مطالعاتش توسط سازمان انجام شده و از این ۳۹ میلیون هکتار حدود ۲۰ میلیون هکتار فعالیت آبخیزداری انجام شده و برای ۱۹ میلیون هکتار باقیمانده اعتبارات در نظر گرفته‌ایم تا در ۳ سال آینده اجرایی شود.

ارسال به دوستان
۵ اپلیکیشن برای بهبود تمرکز؛ دیگر کارهایتان را به‌تعویق نیندازید خط و نشان نیروهای مسلح ایران برای اسرائیل : ۲۱ موشک بالستیک به نمایش درآمد رشد نهال‌های در سایه با آینه‌کاری کف جنگل! دیدنی های امروز؛ از آغاز عرضه جهانی آیفون 16 تا تشدید تنش در شمال فلسطین اشغالی محسن رضایی : ممکن است متجاوزان صهیونیست پس از لبنان ، جنایات خود را به سمت ایران بکشانند / بار دیگر جنگ حق علیه باطل در پیش است روز جهانی صلح؛ مجالی برای درنگ بر ۶ مفهوم آن/ صلح با خویشتن یا در مقابل سلاح؟ پیام عراقچی به سیدحسن نصرالله در پی شهادت ابراهیم عقیل ویزیت مجازی با پزشک در اندازه واقعی! نماینده ادوار مجلس : دولت می‌تواند راه دخالت نمایندگان در انتصاب دولت را ببندد وضعیت جاده ها در آخرین روز از سفر‌های تابستانی / کدام جاده‌ها امروز یک‌طرفه می‌شوند؟ رگبار باران در ۵ استان کشور زن مرموزی که پیجرهای آلوده را به حزب الله لبنان فروخت، کیست؟( +عکس) دیدار مسئولان نظام و مهمانان کنفرانس وحدت با رهبر انقلاب ۴ ماده غذایی غنی از «امگا ۳» ۵ جت جنگنده آمریکایی که طولانی ترین دوران حضور در سرویس را داشته اند (+عکس)