۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۸۴۰۶۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۰ - ۰۶-۰۱-۱۴۰۲
کد ۸۸۴۰۶۲
انتشار: ۱۳:۱۰ - ۰۶-۰۱-۱۴۰۲

دانشگاه علوم پزشکی: روزه بدون سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمی‌شود بلکه اضافه وزن را در پی دارد

دانشگاه علوم پزشکی: روزه بدون سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمی‌شود بلکه اضافه وزن را در پی دارد
عصمت عباسی به الگوی غذایی در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: روزه گرفتن بدون سحری موجب می شود تا شخص روزه دار به دلیل افت شدید قند خون در زمان افطار تمایل بیشتری برای خوردن غذاهای شیرین و چرب پیدا کند و در نهایت به چاقی منجر می شود.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: برخلاف تصور برخی افراد، روزه بدون سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمی‌شود بلکه اضافه وزن را در پی دارد.

عصمت عباسی در گفت و گو با ایرنا به الگوی غذایی در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و افزود: روزه گرفتن بدون سحری موجب می شود تا شخص روزه دار به دلیل افت شدید قند خون در زمان افطار تمایل بیشتری برای خوردن غذاهای شیرین و چرب پیدا کند و در نهایت به چاقی منجر می شود.

وی در خصوص برنامه غذایی این ماه، گفت: در ماه مبارک رمضان مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل از ۶ گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، میوه، سبزی، گوشت، حبوبات و مغزها، شیر و فرآورده های لبنی ضروری است.

عباسی اضافه کرد: در این ماه هم با رعایت تنوع و تعادل در مصرف غذا نیازهای تغذیه ای شامل آب، املاح، ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن تامین می شود.

این کارشناس با بیان اینکه مطالعات متعدد نقش موثر روزه داری را در بهبود بیماری های مختلف نشان داده است، ادامه داد: در اغلب بیماری هایی که عادات غلط غذایی، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارد روزه داری مفید است.

وی با تاکید بر اینکه مطالعات نشان داده است روزه گرفتن برای مبتلایان به چربی خون بالا بسیار مفید است، اظهار داشت: این اقدام میزان چربی های نامطلوب موجود در خون را تنظیم می کند و موجب افزایش میزان چربی های مفید خون می شود.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: بسیاری تصور می کنند هنگام سحر باید غذاهای پرچربی و پرکالری بخورند که در طول روز احساس گرسنگی نکنند اما باید توجه داشت، مصرف مواد غذایی پرچربی به خصوص در هوای گرم موجب تشنگی شدید و کم آبی بدن می شود.

این کارشناس به روزه داران توصیه کرد: در وعده سحری از مواد غذایی پر فیبر مثل میوه ها و سبزی ها استفاده کنند که منبع سرشاری از فیبر هستند چون مواد غذایی پرفبیر آب زیادی در خود جذب می کنند و بدن می تواند آن را به آهستگی جذب کند و احساس تشنگی دیرتر عارض می شود.

عباسی با تاکید بر اینکه مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری به ویژه بین غذا توصیه نمی شود، افزود: چون مصرف زیاد آب موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیم های گوارشی می شود و روند هضم غذا را مختل می کند.

وی با بیان اینکه از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری نیز باید اجتناب کرد، خاطرنشان کرد: مصرف چای موجب افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی می شود که بدن در طول روز به آن احتیاج دارد.

ارسال به دوستان
تصاویری از حملات هوایی اسرائیل به یمن (فیلم) در باب حقوق بومی ها امام جمعه کرج : باید بررسی شود چه کسانی دنبال این هستند که فضای مجازی بدون کنترل در اختیار همه قرار گیرد تصاویر دیده نشده از بیماری کبد از کبد چرب تا کبد فیبروز (فیلم) انتقاد کاظم صدیقی از فضای مجازی ؛ امروز اسلحه دشمن با وجود شبکه های مجازی، جنگ نرم است تلاوت فوق العاده‌ای از مصطفی غلوش در ایران: سوره الرحمن (فیلم) وزارت بهداشت : مازوت سوزی سلامت مردم را تهدید می کند گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد