۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۸۸۲۰۰
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۲ - ۰۷-۰۲-۱۴۰۲
کد ۸۸۸۲۰۰
انتشار: ۱۸:۰۲ - ۰۷-۰۲-۱۴۰۲

ترکیه هسته‌ای شد

ترکیه هسته‌ای شد
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز از طریق ویدئو کنفرانس در این مراسم تحویل نخستین محموله سوخت هسته ای به نیروگاه "آک کویو" ترکیه شرکت کرد. این نیروگاه را شرکت "روس اتم" روسیه برای ترکیه ساخته است.
همزمان با آغاز مراسم رسمی تحویل نخستین محموله سوخت هسته ای به اولین نیروگاه اتمی ترکیه از سوی روس ها، رجب طیب اردوغان در سخنرانی در این مراسم از طریق ویدئو کنفرانس اعلام کرد که کشورش با تاخیر ۶۰ ساله، به جمع کشورهای دارای انرژی هسته ای در جهان صعود کرد.
 
به گزارش خبرگزاری آناتولی، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز از طریق ویدئو کنفرانس در این مراسم تحویل نخستین محموله سوخت هسته ای به نیروگاه "آک کویو" ترکیه شرکت کرد. این نیروگاه را شرکت "روس اتم" روسیه برای ترکیه ساخته است.
 
اردوغان در سخنانش به مناسبت این روز مهم برای ترکیه افزود: با تحویل سوخت های هسته ای راه های هوایی و دریایی به نیروگاه هسته ای آک کویو ، به عنوان یک تاسیسات هسته ای را بدست اورده است.
 
پوتین در سخنرانی برخط در این مراسم گفت : سیستم هسته‌ای آک‌کویو یکی از مدرن‌ترین و قابل اعتمادترین سیستم‌های امنیتی در جهان است.
 
قرار است روند فعالیت اولین فاز نیروگاه هسته ای آک‌کویو در سال جاری میلادی آغاز شود و فازهای بعدی آن نیز با فاصله های زمانی یک ساله به بهربرداری خواهد رسید.
 
کار احداث نیروگاه آک‌کویو در منطقه مرسین ترکیه به عنوان نخستین پروژه ساخت و راه اندازی راکتور نیروگاه هسته ای کشور آوریل ۲۰۱۸ با شرکت ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه از طریق ویدیوکانفرانس آغاز شد.
 
این پروژه که حدود ۲۰ میلیارد دلار هزینه دارد بزرگترین سرمایه گذاری در ترکیه در یک مرحله خواهد بود و ۱۰ درصد نیاز برق کشور را تامین خواهد کرد.
 
این نیروگاه زمینه ایجاد اشتغال برای ده هزار نفر را فراهم خواهد کرد. سهام شرکت های ترکیه در این پروژه ۳۵ الی ۴۰ درصد خواهد بود و بین ۶-۸ میلیارد دلار ارزش افزوده برای آنها به همراه خواهد داشت.
 
نیروگاه هسته ای آک‌کویو از سوی شرکت دولتی «روس اتم» روسیه تاسیس می شود. این نیروگاه چهار واحد تولید برق خواهد داشت که ظرفیت هر یک از آنها ۱۲۰۰ مگاوات تعیین شده است.
 
زمانی که نیروگاه مذکور با چهار رآکتور هسته‌ای و ظرفیت تولید ۴۸۰۰ مگاوات برق به بهره‌برداری برسد، می‌تواند ۳۵ میلیارد کیلووات ساعت انرژی مورد نیاز استانبول را به تنهایی تامین کند.
 
در مرحله عملیاتی نیز برای ۳۵۰۰ نفر فرصت اشتغال ایجاد می شود.
 
تاکنون ۲۴۸ نفر برای اشتغال در نیروگاه های هسته‌ای آک‌کویو در حال تحصیل در دانشگاه تحقیقات هسته‌ای روسیه هستند که ۳۵ نفر آنها فارغ التحصیل شده اند. قرارداد احداث این نیروگاه سال ۲۰۱۰ میلادی بین ترکیه و روسیه منعقد شده بود.
برچسب ها: ترکیه ، روسیه
ارسال به دوستان
اردوغان: بشار اسد در مسیر خطر ایستاد و قدر همسایگی با ترکیه را ندانست‌/ در آزمون انسانیت قبول شدیم روانشناس معروف: چیزی به نام انتقاد سازنده در روابط زوجین وجود ندارد (فیلم) در سال ۲۰۲۵ بیت کوین بخریم یا طلا؟ تویوتای ژاپن به مراسم تحلیف ترامپ یک میلیون دلار کمک کرد رئیس وجب به وجب استانبول را گردش می کند! (فیلم) پل ارتباطی سونیک‌ و اتریوم فعال شد! پس چرا قیمت FTM همچنان کاهش می‌یابد؟ بدتر از نیمار، بازیکنی که بیشترین افت قیمت را داشت حضور تیمی از دادستانی جمهوری آذربایجان در محل سقوط هواپیمای این کشور ترکیب پرسپولیس و خیبر خرم آباد ادعای شبکه ۱۲ اسرائیل: بمبی که هنیه را به شهادت رساند، در بالش شخصی او کارگذاشته شده بود تحلیلگران: دارندگان آلت کوین‌ها در سال ۲۰۲۵ فوق‌العاده ثروتمند خواهند شد امام جمعه اهواز: جهان به زودی شاهد تحولات بزرگی خواهد شد قصه تیتراژ «شهریار»؛ «موسیقی خوب» هدیه این آهنگساز است بیانیه انجمن فین‌تک ایران درباره اقدامات مخرب بانک مرکزی در حوزه رمزارزها هشدار جدی ژائو؛ اشتباهی که می‌تواند به قیمت از دست دادن رمزارزهایتان تمام شود!