۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۰
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۸۹۰۹۲۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۲ - ۲۹-۰۲-۱۴۰۲
کد ۸۹۰۹۲۹
انتشار: ۱۹:۰۲ - ۲۹-۰۲-۱۴۰۲

تعداد باورنکردنی ماهواره در فضا/ کدام کشورها بیشترین تعداد را دارند؟ (+آمار و عکس)

تعداد باورنکردنی ماهواره در فضا/ کدام کشورها بیشترین تعداد را دارند؟ (+آمار و عکس)
این تسلط ماهواره های کوچک قدمت چندانی ندارد. تنها 34 درصد از ماهواره های پرتاب شده در دهه 1990 در این دسته قرار داشتند. تا دهه 2020، ماهواره های کوچک 90 درصد از پرتاب ماهواره ها را تشکیل می دادند.

عصر ایران - دنیای مدرن برای ارائه عملکرد درست به اجزا متحرک زیادی نیاز دارد. در این میان، اتصال از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بخش بزرگی از آنچه نیروی مورد نیاز آن را تامین می کند در مدار زمین قرار دارد. ماهواره ها برای اهداف مختلفی از پژوهش های علمی تا ارتباطات کاربرد دارند. هر ساله تعداد بیشتری ماهواره به فضا پرتاب می شوند.

بسیاری از نیازها و چالش های تحمیل شده توسط الزامات جامعه مدرن به عملکرد ماهواره های در حال گردش به دور سیاره زمین وابسته هستند.

تا تاریخ چهارم می 2023، وبسایت ردیابی ماهواره Orbiting Now تعداد 7702 ماهواره فعال در مدارهای مختلف زمین را فهرست کرده است. با یک بررسی عمیق‌تر درباره تعداد ماهواره هایی که در فضا هستند، مشخص می شود که ماهواره های اندازه کوچک بر مدار پایینی زمین تسلط یافته اند.

چند ماهواره در فضا وجود دارد؟

مدار این ماهواره ها کجاست؟

در سه دسته اصلی مدارهای سیاره زمین، ماهواره های کوچک بیشتر در مدار پایینی زمین دیده می شوند، در شرایطی که ماهواره های بزرگ بر مدار زمین‌ایستا تسلط دارند.

مدار زمین‌ایستا 12 درصد

مدار میانی زمین 3 درصد

مدار پایینی زمین 84 درصد

دسترسی به مدارهای پایین آسان‌تر است و مزایای خاصی برای ماهواره های کوچک دارد. به عنوان نمونه، سیگنال های رادیویی برای رسیدن به مدار پایین زمین نسبت به مدار زمین‌ایستا زمان بسیار کمتری نیاز دارند. در نتیجه ماهواره های ارتباطی که در مدار پایینی گردش می کنند می توانند خدمات اینترنتی با کیفیت بالاتر را ارائه دهند. نزدیک بودن به زمین همچنین به ماهواره های اجازه می دهد با دستگاه های اینترنت اشیا صنعتی ارتباط برقرار کنند.

چند ماهواره در فضا وجود دارد؟

این ماهواره ها چه کار می کنند؟

ماهواره ها با توجه به محموله خود می توانند ماموریت های مختلفی را انجام دهند. پنج ماموریت اصلی رایج شامل موارد زیر می شوند:

ماموریت

تعداد ماهواره ها

ارتباطات

3135

رصد زمین

1052

توسعه فناوری

383

ناوبری

154

علوم فضایی

108

 

به جز ناوبری، این ماموریت ها به طور فزاینده ای توسط ماهواره های کوچک انجام می شوند. به عنوان نمونه، 80 درصد ماهواره های ارتباطی و 79 درصد ماهواره های توسعه فناوری دارای جرم پرتاب زیر 300 کیلوگرم هستند.

چند ماهواره در فضا وجود دارد؟

چند کشور دارای ماهواره در مدار هستند؟

ماهواره های عملیاتی در 105 کشور یا سازمان چند ملیتی ثبت شده اند. ده کشور دارای بیشترین ماهواره عملیاتی شامل موارد زیر می شوند:

کشور/سازمان چند ملیتی

تعداد ماهواره های عملیاتی

آمریکا

2926

چین

493

انگلیس

450

روسیه

167

ژاپن

90

آژانس فضایی اروپا

62

چندملیتی

61

هند

58

کانادا

52

آلمان

44

 

این فهرست چندان تعجب‌آور نیست زیرا این کشورها مدت هاست که بخشی از عصر فضا محسوب شده و میزبان بسیاری از شرکت های ماهواره ای تجاری هستند.

چند ماهواره در فضا وجود دارد؟

چه تعداد از ماهواره های فعال را مدل های کوچک تشکیل می دهند؟

دسته ماهواره ای

تعداد ماهواره ها

ابر ریزماهوراه

2379

ریزماهواره

331

نانوماهواره

790

 

این تسلط ماهواره های کوچک قدمت چندانی ندارد. تنها 34 درصد از ماهواره های پرتاب شده در دهه 1990 در این دسته قرار داشتند. تا دهه 2020، ماهواره های کوچک 90 درصد از پرتاب ماهواره ها را تشکیل می دادند.

چه چیزی موجب این افزایش چشمگیر شده است؟ ماهواره های کوچک مزایای بسیاری را برای کاربردهای فضایی نوآورانه ارائه می کنند.

برچسب ها: زمین ، ماهواره‌
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۴
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
5
17
ایران چند ماهواره دارد و از چه نوعی؟
عباس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
7
7
-2-3 هزارتا از ماهوارهای آمریکا که مربوط به ایلان مسک هست.
رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس) ۶ غذای دریایی سرطان‌زا(اینفوگرافی) زندگی جذاب عشایر بام جهان (+عکس) ماست با عسل چه خاصیتی دارد ؟ ؛ فواید خوردن ماست و عسل درمان کمردرد با نشاندن «خرس» روی کمر بیمار! (عکس) تویوتا روی تولید موشک سرمایه‌گذاری می‌کند! اولین دمپایی طراحی‌شده با هوش مصنوعی تولید شد(+عکس) اگر قصد ترک قند و شکر را دارید، این راهکارها را بخوانید بهشت‌های مالیاتی و مقاصد مقرون‌به‌صرفه/ انتخاب برتر مهاجران در سال ۲۰۲۵ کجاست؟