۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۹۰۹۴۹
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۹ - ۲۹-۰۲-۱۴۰۲
کد ۸۹۰۹۴۹
انتشار: ۱۹:۵۹ - ۲۹-۰۲-۱۴۰۲

کشف بازی تخته‌ای باستانی مایاها (+عکس)

کشف بازی تخته‌ای باستانی مایاها (+عکس)
بازی‌ ها هزاران سال است که در فرهنگ‌ های سراسر جهان بازی می‌ شوند.
بازی شطرنجی "سینیت" در حدود 3100 پیش از میلاد مسیح در مصر بازی می شد. بازی روی تخته جام آفریقایی "مانکالا" از سال 1400 پیش از میلاد مسیح انجام شده است. شطرنج بیش از 1500 سال پیش در هند پدید آمد. بازی "گو" یا "وی چی" قدیمی ترین بازی تخته ای تاریخ بشری که به صورت دو نفره انجام می شد، 2500 سال پیش در چین آغاز شد.
 
به گزارش فرارو به نقل از کانورسیشن؛ تمدن مایاها که از سال 2000 پیش از میلاد مسیح تا 1500 پس از میلاد مسیح در آمریکای مرکزی شکوفا شد چندین بازی محبوب داشت. تصور می شد که این بازی ها دارای قدرت ماوراء طبیعی برای پیش بینی جنگ هستند و بازی تخته ای شکل به نام پاتولی (یک بازی مسابقه ای رومیزی روی صفحه ای متقاطع در دوره آزتک ها) و بازی ای با توپ به نام پوک آ توک را شامل می شد.
 
به تازگی یک تابلوی امتیاز در چیچن ایتزا در مکزیک کشف شده است. به نظر می رسید که قوم مایا از آن برای انجام یک بازی آیینی با یک توپ سنگین استفاده می کردند. این بازی اهمیت فرهنگی و مذهبی قابل توجهی برای تمدن مایا داشت و بیش از یک فعالیت تفریحی ساده، باورها و ارزش ‌های ریشه‌ دار قوم مایا را بازتاب می داد. برای مایاها بازی ها بستری به منظور بیان توانایی های فیزیکی، برقراری نظم اجتماعی و ارتباط بین دنیای فانی و جهان الهی فراهم می کردند.
 
کشف بازی تخته‌ای باستانی مایاها
 
بازی کشف شده در چیچن ایتزا نمادی از تعادل ظریف بین نور و تاریکی است که تجسم یک مبارزه کیهانی می باشد. مانند سایر بازی های مایاها اعتقاد بر این بود که این بازی ها بر سرنوشت برداشت محصول، آب و هوا، جوامع و افراد تاثیر می گذارد.
 
در فرهنگ مایاها برنده شدن در چنین بازی هایی به عنوان نشانه ای از لطف الهی تلقی می شد. مایاها باور داشتند که  افراد یا تیم های پیروز توسط خدایان انتخاب شده اند. آنانی که پیوسته می باختند گاهی به عنوان قربانی برای خدایان تقدیم می شدند. بازی های مایاها صرفا برای سرگرمی در نظر گرفته نشده بودند بلکه به عنوان راه هایی برای ارتباط با عالم الهی قلمداد می شدند.
 
مایاها با شرکت در این بازی ها حس هویت جمعی و تعلق خاطر را تجربه می کردند.  آیین ها و باورهای مرتبط با بازی ها باعث تقویت درک جمعی و تقویت ارتباطات بین قلمروهای فیزیکی، معنوی و اجتماعی شد.
 
آنچه مربیان می توانند از بازی های باستانی بیاموزند
 
مفهوم "دایره جادویی" که توسط  "یوهان هویزینگا" مورخ هلندی معرفی شد نشان می دهد که بازیکنان در طول بازی وارد دنیای موقت با قوانین و مرزهای خاص خود می شوند.
 
این موضوع نمونه ای در یافته های تازه درباره مایاها است که قوانین، تعلیق عادی بودن و تجربیات مشترک را شامل می شود. دایره جادویی نمایانگر فضایی آیینی است که هم متحول می‌شود و هم حس اجتماع را ایجاد می ‌کند. از درک این مفهوم می توان برای ترویج همکاری در آموزش مدرن استفاده کرد. تجربیات بازی در فضاهای بازی می تواند یادگیری را تسهیل کرده و حس تعلق خاطر را ایجاد نماید و کاری کند که شاگردان قادر به رشد و یادگیری جمعی شوند.
برچسب ها: بازی ، مایا
ارسال به دوستان
امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد