۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۹۱۸۹۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۶ - ۰۶-۰۳-۱۴۰۲
کد ۸۹۱۸۹۲
انتشار: ۱۶:۲۶ - ۰۶-۰۳-۱۴۰۲

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس: خاک زراعی ایران به کشور‌های عربی قاچاق می‌شود

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس: خاک زراعی ایران به کشور‌های عربی قاچاق می‌شود
علیرضا پاک فطرت: مقدار زیادی از مواد خام کشور از جمله خاک زراعی ما به کشور‌های عربی قاچاق و در باغچه‌های آن‌ها استفاده می‌شود. از سوی دیگر حتی کسانی که معدن دار هستند بهره مالکانه کمی پرداخت می‌کنند؛ یعنی به ازای هر متر مکعبی از مواد معدنی که به صورت خام برداشت می‌شود، دولت پول کمی اخذ می‌کند و همین امر سبب می‌شود که اقدام به خام فروشی کنند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از قاچاق مقدار زیادی از مواد خام کشور از جمله خاک زراعی به کشور‌های عربی خبر داد.
 
به گزارش شفقنا، به عقیده علیرضا پاک فطرت عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، خام فروشی ربط زیادی به شرکت‌های دانش بنیان ندارد. بلکه سیاست‌های غلط دولت است که باعث خام فروشی شده است.
 
مهم‌ترین بخش‌های سخنان او را در ادامه می‌خوانید:
 
 ۷ درصد معادن دنیا در ایران است از سوی دیگر مرز‌های ما هم گسترده و باز است؛ بنابراین بسیاری از مواد خام کشور قاچاق می‌شود.
 
مقدار زیادی از مواد خام کشور از جمله خاک زراعی ما به کشور‌های عربی قاچاق و در باغچه‌های آن‌ها استفاده می‌شود. از سوی دیگر حتی کسانی که معدن دار هستند بهره مالکانه کمی پرداخت می‌کنند؛ یعنی به ازای هر متر مکعبی از مواد معدنی که به صورت خام برداشت می‌شود، دولت پول کمی اخذ می‌کند و همین امر سبب می‌شود که اقدام به خام فروشی کنند.
 
ابتدا نیاز است برداشت از معادن را محدود کنیم. این معادن متعلق به نسل‌های آینده است. دوم اینکه ادارات صنایع و معادن، میزان برداشت از معادن را باید دقیق کنترل کنند که این کار صورت نمی‌گیرد. سوم اینکه، مواد اولیه را با قیمت واقعی به فروش برسانند. در کنار این سه راهکار، ما بایستی اجازه دهیم که ماشین آلات معدنی وارد کشور شود. 
 
شرکت‌های دانش بنیان باید در این پروسه حضور فعال داشته باشند تا بتوانند تکنولوژی را به روز کنند و اگر این ماشین آلات نباشد، نمی‌توان کاری انجام داد. به نظر من دولت باید نگاهش را نسبت به معادن تغییر دهد. اما نگاه دولت این است که هنوز بسیاری از معادن کشور بکر است در حالی که این معادن را باید برای نسل‌های آینده نگه داشت و به اندازه میزان استفاده و صادرات کشور، برداشت شود.
 
ما در حال حاضر ۸ هزار شرکت دانش بنیان داریم و اگر نتوانیم اقدام به صادرات کنیم، به هدف نخواهیم رسید. هدف شرکت‌های دانش بنیان این است که اشتعال ایجاد کرده و برای مصرف داخلی و همچنین صادرات، تولید داشته باشد.
برچسب ها: خاک ، ایران
ارسال به دوستان
ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد ثبت لحظه حضور پلنگ ایرانی با توله‌اش در جنگل‌های گیلان (فیلم) مدودف : جنگ بین روسیه و آمریکا، اتمی خواهد بود عراقچی وارد پکن شد شمار کشته‌های حمله هوایی پاکستان به افغانستان به ۵۰ تن رسید