۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۹۳۱۶۰
تعداد نظرات: ۱۶ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۰ - ۱۸-۰۳-۱۴۰۲
کد ۸۹۳۱۶۰
انتشار: ۰۸:۴۰ - ۱۸-۰۳-۱۴۰۲

مستر بین در گاردین مقاله نوشت! / انتقاد عجیب و غیر منتظره از خودروهای الکتریکی (+عکس)

مستر بین در گاردین مقاله نوشت! / انتقاد عجیب و غیر منتظره از خودروهای الکتریکی (+عکس)
هنگامی که عمیق‌تر حقایق را بررسی کنیم، وسایل نقلیه الکتریکی آن گونه هم که ادعا می شوند نوش دارویی برای محیط زیست ما نخواهند بود...

عصر ایران - روان اتکینسون، هنرپیشه مشهور بریتانیایی، در یک مقاله به قلم خود می گوید: احساس می کنم فریب جریان رایج خودروهای الکتریکی را خورده ام. این در شرایطی است که وی یکی از نخستین افرادی بوده که خودرو الکتریکی خریداری کرده است!

در مقاله ای که به تازگی در نشریه گاردین منتشر شده است، روان اتکینسون 68 ساله اشاره داشته است که نخستین خودرو هیبریدی الکتریکی خود را 18 سال پیش و نخستین خودرو تمام الکتریکی خود را نه سال بعد از آن خریداری کرد.

روان اتکینسون

او می نویسد: "وسایل نقلیه الکتریکی ممکن است کمی بی روح باشند، اما مکانیسم های فوق العاده ای محسوب می شوند زیرا سریع، بی صدا و استفاده از آنها تا همین اواخر بسیار ارزان بود."

"اما به طور جدی احساس می کنم که کمی فریب خورده ام! زیرا هنگامی که عمیق‌تر حقایق را بررسی کنیم، وسایل نقلیه الکتریکی به نظر نمی رسد آن گونه هم که ادعا می شود نوش دارویی برای محیط زیست ما باشند."

روان اتکینسون که بیشتر به نام مستر بین شناخته می شود، از علاقمندان جدی دنیای خودرو است و پیش از دریافت مدرک کارشناسی ارشد در رشته سامانه های کنترل، نخستین مدرک دانشگاهی خود را در رشته مهندسی برق و الکترونیک دریافت کرد.

این ستاره مطرح سینما مقاله خود را در پاسخ به پیشنهاد دولت بریتانیا مبنی بر ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی و دیزلی جدید از سال 2030 نوشته و اشاره می کند: مشکل این طرح پیشنهادی آن است که تنها بر اساس نتایجی که از لوله اگزوز خارج می شود، شکل گرفته است!

به گفته اتکینسون، خودروهای الکتریکی دارای آلایندگی اگزوز صفر هستند که پیشرفت خوشایند و قابل قبولی است، به ویژه از نظر کیفیت هوا در مرکز شهرها. اما اگر نگاه عمیق‌تری به این موضوع داشته باشید، تصویر بزرگ‌تر که شامل روند ساخت خودروهای الکتریکی می شود در برابر دیدگان شما قرار گرفته و آنگاه شرایط بسیار متفاوت می شود.

اختلاف قابل توجه انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از تولید خودروهای الکتریکی در مقایسه با مدل های بنزینی

اتکینسون به این نکته اشاره داشته است که پیش از کنفرانس آب و هوایی کاپ26 در سال 2021، شرکت ولوو آمار هشداردهنده ای درباره انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از روند تولید خودرو الکتریکی را ارائه کرد که تقریبا 70 درصد بیشتر از تولید یک خودرو بنزینی است. وابستگی خودروهای الکتریکی به باتری های یون لیتیوم از دلایل اصلی این مساله محسوب می شود.

روان اتکینسون

این باتری ها بسیار سنگین هستند، بسیاری از فلزات نادر و مقادیر زیادی انرژی برای ساخت آنها نیاز است و تخمین زده می شود که تا 10 سال عمر کنند.

روند توسعه باتری های حالت جامد برای متحول کردن بازی دنبال می شود، اما گفته می شود که سال ها تا عرضه و فروش آنها فاصله داریم.

مستر بین در این مقاله به ارزش هیدروژن به عنوان یک سوخت جایگزین جالب توجه در حال ظهور، اشاره می کند اما معتقد است سرعت پیشرفت فناوری در این رابطه کند بوده و کمتر مورد توجه تحقیقات قرار دارد.

به اعتقاد روان اتکینسون، بزرگ‌ترین مشکلی که ما باید در رابطه جامعه با خودرو به آن رسیدگی کنیم، فرهنگ فروش "مد سریع" (فست فشن) است که برای دهه ها الگوی تجاری صنعت خودرو بوده است.

روان اتکینسون

"در حال حاضر، ما به طور متوسط خودروهای جدید خود را پیش از آن که به فروش برسانیم، تنها برای سه سال استفاده می کنیم. زمانی که در نظر بگیرید یک خودرو با عمر سه سال می تواند در چه شرایط خوبی قرار داشته باشد، این یک استفاده بی رویه از منابع طبیعی جهان به نظر می رسد. اکنون می توانید با 15 هزار پوند خودرویی خریداری کنید که با نگهداری خوب می تواند تا 30 سال نیز دوام بیاورد. اگر مالک خودروهای جدید به جای سه سال، برای پنج سال از خودروهای خود استفاده کنند، آنگاه تولید خودرو و انتشار دی اکسید کربن مرتبط با تولید آن نیز به شدت کاهش می یابد."

"نیروی محرکه الکتریکی روزی مزایای زیست محیطی واقعی و جهانی به همراه خواهد داشت، اما آن روز هنوز فرا نرسیده است."

"همانطور که یک دوستدار محیط زیست زمانی به من گفت، اگر به واقع به خودرو نیاز دارید، یک خودرو دست دوم بخرید و تا حد امکان کمترین استفاده را از آن داشته باشید." این بهترین روش است که می توان به محیط زیست کمک کرد.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۱
حمید
Germany
۰۹:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۸
4
27
کجای حرف های ایشون عجیبه؟ سالهاست که مهندسین و فارغ التحصیلان رشته برق دارن میگن که با توجه به راندمان معمول تولید برق استفاده از خودرو برقی بیشتر به محیط زیست آسیب میزنه. در حال حاضر خودرو برقی صرفا توجیه اقتصادی برای افرادی مثل ایلان ماسک داره نه توجیه محیط زیستی. مگر اینکه روش تولید برق تغییر جدی کنه که در کوتاه مدت به طور خاص در آمریکا چنین چیزی جلوی ما نیست. در اروپا هم کمی وضعیت بهتره. در نظر بگیرید که الان خیلی نیروگاه ها در اروپا به ذغال سنگ روی آوردن.
پاسخ ها
آتیلا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۸
مزیتی که خودرو برقی داره و البته مزیت بزرگی هست تمرکزش هست .یعنی تولید خود اتومبیل و برق مورد نیازش تو مراکز محدود و مشخص ،یعنی کارخانه ها و نیروگاهها صورت میگیره. در نتیجه مدیریت ،نظارت و آپدیت کردنشون به تکنولوژیهای روز جهت افزایش راندمان وکاهش آلایندگیشون خیلی سریعتر و کم هزینه تر از اعمال تغییرات تو چند میلیارد ماشینی هست که دست افراد با سلایق و قدرت مالی های متنوعی هستند.
ناشناس
Singapore
۰۹:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۸
2
49
تو ایران فقط 3 سال باید صبر کنی اسمت تو قرعه کشی در بیاد!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۸
1
11
ایشون تنها به بحث تولید مسایل تولید باتری آن و به علاوه لزوم‌زمان طولانی تر استفاده از آن اشاره کرده است که همه هم درسته. اما مقایسه جدی‌تر وقتی است که بیاد آوریم که برق لازم برای شارژ خودرو خود عمدتا از سوختهای فسیلی و زغال سنگ بدست میاد و نه تولید برق راندمان بالایی داره نه انتقال آن. شاید در شهرها آلودگی کمتر شود اما در مجاورت شهر و کل دنیا آلودگی ماحصل تولید برق بیشتر خواهد شد. این توسعه خودروی الکتریکی بیشتر شبیه چشم بندی است و فقط وقتی معنی دارد که اکثر انرژی برق از انرژی های پاک تولید شود وگرنه در شرایط فعلی بیشتر چشم بندی است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۸
1
7
سلام مستر بین!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۸
0
6
میشه بفرمایید خودروی برقی با چه برقی شارژ میشه؟!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۸
با برق شهری و خانگی اما با دو شاخه های مخصوص
ناشناس
Netherlands
۱۱:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۸
2
12
این خودروی برقی هم دستپخت سبزها و چپهای اروپا و امریکاست و دنیا رو هرچه بیشتر به لیتیوم چین وابسته کردند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۸
1
28
تو کشورای غربی ماشین ها رو تند تند عوض میکنن و به محیط زیست آسیب می زنن.
تو ایران ما ماشین ها را ششصد سال نگه میداریم و اما چون مصرفشون بالاست به محیط زیست آسیب میزنیم.

پس
باید ماشینای دست دوم اونا را بیاریم اینجا تا محیط زیست نجات پیدا کنه!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۸
29
2
کاری به درست یا غلط بودن صحبت ایشان ندارم.
ولی چرا باید رسانه ها به صحبت های یک سلبریتی در زمینه ای که تخصص ندارد ضریب دهند!
از ماست که بر ماست!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۸
ایشون ارشد مهندسی هستند دوما در گاردین چاپ شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۸
1
12
فست فشن و گمراه کردن مردم از طریق بمباران اخبار ناقص و نادرست رو خیلی قشنگ گفته
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۸
6
4
با توجه به وضعیت کشور ما بعنوان یکی از کشورهای دارای گاز طبیعی تولید اتومبیل گاز سوز کاملا منطقی است همه آلایندگی خیلی کمی دارد و هم از نظر اقتصادی بصرفه است
محمود
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۸
1
8
فقط اونجاش که میگه اروپایی ها تنها سه سال از ماشین استفاده میکنن...
من تازه تو سال سوم یه سری اشکالات ماشین صفرمو حل و فصل کردم.
امیر
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۷:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۸
3
7
خودرو های برقی نه قدرت و راندمان قابل مقایسه با خودروهای سوخت بنزینی و گازوییلی دارند .وحتی آلودگی زیست محیطی بیشتر هم دارند.(در روند ساخت)ولی مافیای قدرت و تبلیغات این خودروها را پاک جلوه می دهند ای کاش مسئولین فریب ایلان ماسک را نخورند ما سوخت ارزان فسیلی داریم کافی است مصرف خودروها را بهینه کنیم .کارشناس ارشد برق و متخصص انرژی های نو
پیام
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۸
2
5
با سلام
دوستان میتونن مقاله دکتر سایمون ایوانس در همون گاردین با عنوان‌ " چرا روان اتکینوسون در مورد خودروهای الکتریکی اشتباه میکند" رو که درواقع جوابیه به نظرات مستربین هست، رو مطالعه کنند.
تصاویر دیده نشده از بیماری کبد از کبد چرب تا کبد فیبروز (فیلم) انتقاد کاظم صدیقی از فضای مجازی ؛ امروز اسلحه دشمن با وجود شبکه های مجازی، جنگ نرم است تلاوت فوق العاده‌ای از مصطفی غلوش در ایران: سوره الرحمن (فیلم) وزارت بهداشت : مازوت سوزی سلامت مردم را تهدید می کند گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد