۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۹۶۸۵۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۷ - ۱۵-۰۴-۱۴۰۲
کد ۸۹۶۸۵۷
انتشار: ۱۵:۵۷ - ۱۵-۰۴-۱۴۰۲

ماجرای پلمب خانه اندیشمندان علوم انسانی به کجا رسید؟/ شهرداری از این نهاد مدنی چه می خواهد؟

ماجرای پلمب خانه اندیشمندان علوم انسانی به کجا رسید؟/ شهرداری از این نهاد مدنی چه می خواهد؟
نعمت الله فاضلی: شهرداری تهران قصد دارد خانه اندیشمندان علوم انسانی را که نهادی مدنی است به جهتی هدایت کند که در خدمت هدف های سیاسی باشد.

سه شنبه( ۱۳ تیرماه) تعدادی از نیروهای شهرداری، زیر مجموعه معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری، در موسسه فرهنگی خانه اندیشمندان علوم انسانی حاضر شده و از اعضا و مدیران موسسه خواستند وسایل خود را جمع کرده و ساختمان را تحویل شهرداری دهند.

به گزارش شرق ، با ادامه حضور نیروهای شهرداری، مدیران مجموعه حتی شب را در ساختمان سپری کردند و صبح متوجه شدند، قفل درها عوض شده است. نیروهای شهردای ( ۱۴ تیر ۱۴۰۲، ساعت ۱۵) نیز در داخل مجموعه حضور داشتند.

ماجرای پلمب خانه اندیشمندان علوم انسانی به کجا رسید؟/ حضور پلیس در مجموعه؛ مدیران شب را در ساختمان خوابیدند

در ادامه حضور شهرداری، اعضای «موسسه خانه اندیشمندان علوم انسانی» رسما از نماینده‌های شهرداری تهران شکایت کردند و از دادستانی تهران خواستند مهلت مناسب برای تعیین تکلیف به آنها داده شود. بر اساس اظهارات مدیران این موسسه، هیچ اخطاریه‌ای جهت تخلیه به موسسه ارسال نشده و اعضای موسسه از اراده شهرداری برای تخلیه ملک مطلع نبودند. بر همین اساس دادستانی از معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری خواسته است از تخلیه ملک خودداری کرده و مدارک و مستندات خود را به سرعت ارائه دهد.

«ساختمان» این موسسه فرهنگی متعلق به شهردای است و بر اساس قراردادی با سازمان املاک و مستغلات به صورت حبس مطلق در دهه ۹۰ در اختیار این موسسه قرار گرفته است و خانه اندیشمندان علوم انسانی ۱۲ سال پیش در محل پارک ورشو تهران به منظور همفکری و همراهی اندیشمندان در حوزه‌های مختلف علمی ایجاد شده است.

سخنگوی شهرداری تهران: ظرفیت خانه اندیشمندان تنها در اختیار یک جریان خاص قرار داشته است

سخنگوی شهرداری تهران با تاکید بر عدم پلمپ خانه اندیشمندان علوم انسانی گفت: حضور سلایق مختلف و تنوع دیدگاه‌ها و اندیشه‌های مختلف ذیل چتر انقلاب اسلامی با رعایت قوانین جاریه، می‌تواند برای دستیابی به اهداف تأسیس این خانه یاری‌کننده باشد.

محمدخانی سخنگوی شهرداری: خانه در اختیار یک جریان خاص است
ماجرای پلمب خانه اندیشمندان علوم انسانی به کجا رسید؟/ حضور پلیس در مجموعه؛ مدیران شب را در ساختمان خوابیدند

سخنگوی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار شهر در واکنش به حواشی ایجاد شده در موضوع خانه اندیشمندان علوم انسانی، گفت: رویکرد شهرداری تهران مثل همه ظرفیت‌های فرهنگی و نخبگانی شهر تهران، ایجاد یک ظرفیت و بستر برای فعالیت «همه» گروه‌ها، جریانات و ظرفیت‌های دانشگاهی، نخبگانی و دانشجویی است. به نحوی که با وضعیت منصفانه و عادلانه همه بتوانند از این ظرفیت‌ها استفاده کنند. متأسفانه این رویه درباره خانه اندیشمندان علوم انسانی در سال‌های اخیر مراعات نشده و از حداقل این مکان هم به لحاظ ظرفیت موجود در ساختمان و هم به جهت حضور افراد، بهره‌برداری شده است.

عبدالمطهر محمدخانی ادامه داد: براساس مستندات و مشاهدات، بسیاری از اتاق‌ها و فضاهای این خانه خالی بوده و تبدیل به انباری و محل جمع‌آوری وسایل شده است و تنها از چند اتاق محدود استفاده می‌شده است. از سوی دیگر این ظرفیت در حقیقت تنها در اختیار یک جریان خاص قرار داشته است. این در حالیست که به سادگی و سهولت می‌توان این ظرفیت را با یک فرایند شفاف در اختیار دیگر گروه‌های دانشجویی و هیأت‌های اندیشه‌ورز قرار داد.

وی تاکید کرد: اتفاقا حضور سلایق مختلف و تنوع دیدگاه‌ها و اندیشه‌های مختلف ذیل چتر انقلاب اسلامی با رعایت قوانین جاریه، می‌تواند برای دستیابی به اهداف تأسیس خانه اندیشمندان علوم انسانی یاری‌کننده باشد.

رییس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران با بیان اینکه تضارب آراء می‌تواند به رشد و ترقی اندیشه کمک کند، اظهار کرد: شهرداری تهران مصمم است برای نیل به چنین هدفی و استفاده بهینه از این ظرفیت‌ها و استفاده از گروه‌های نخبگانی اقدام نماید.

محمدخانی افزود: اگر فرآیندهای قانونی به صورت کامل و شفاف طی شود، نیازی به اتفاق دیگری هم نیست و عزیزان مستقر فعالیت‌های خود را ادامه خواهند داد. هیچ محدودیتی هم برای فعالیت این گروه ایجاد نشده و می‌توانند از ظرفیت‌ها و اتاق‌هایی که تا این لحظه استفاده می‌کردند، استفاده کنند. در عین حال به سرعت ظرفیت‌های غیرفعال و اتاق‌های خالی و موارد بلااستفاده هم در اختیار دیگر گروه‌ها و مجموعه‌های دانشگاهی قرار خواهد گرفت.

سخنگوی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: به رغم آنکه شهرداری تهران هر ساله بودجه مشخصی را برای نگهداشت این مجموعه اختصاص می‌داده است، متاسفانه وضعیت نگهداشت مجموعه اصلا قابل دفاع نیست. داخل ساختمان دچار آسیب‌های جدی شده است و نحوه نگهداری ساختمان کاملا غیراصولی بوده است.

وی ادامه داد: با همه این اوصاف اما برخی رسانه‌ها متأسفانه با یک برخورد سیاسی و غیرکارشناسی به موضوع ورود کرده و اخبار نادرستی را در این زمینه منتشر کرده اند. تأکید می‌کنم، هیچ‌گونه پلمپی صورت نگرفته و اصلا در ساختمان مسدود نشده است و به هیچ وجه افراد یا حتی وسایل آنها از مجموعه خارج نشده است و تنها برخی کارشناسان دفتر مطالعات معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برای بازدید نهایی و فراهم آوردن زمینه استفاده از این مجموعه برای نخبگان در ساختمان حضور یافتند. گروه فعلی هم در همان بخش محدود همچنان مشغول فعالیت هستند.

محمدخانی تاکید کرد: البته که از دیگر گروه‌ها نیز برای استفاده از ظرفیت بلااستفاده مجموعه دعوت به عمل خواهد آمد. در حال حاضر نیز بیش از ۱۵ مجموعه دانشگاهی و نخبگانی متقاضی استفاده از ظرفیت‌های مجموعه خانه اندیشمندان علوم انسانی هستند.

حضور پلیس در خانه اندیشمندان علوم انسانی/ با وجود دستور نهاد قضایی، نیروهای شهرداری حاضر به ترک ساختمان نشدند/ مدیران خانه اندیشمندان دیشب را هم در ساختمان ماندند

به گزارش شرق، در ادامه اختلاف میان شهردار ی و موسسه«خانه اندیشمندان»، ماجرا شکل جدیدی به خود گرفته است و نیروی‌های پلیس جلو در موسسه حضور دارند.چراغ ساختمان روشن است و از پشت پنجره حضور افراد به وضوح دیده می‌شود.

ماموران شهرداری از دیشب(سه شنبه شب) در ساختمان موسسه در خیابان ورشو حضور دارند و از آنها می‌خواهند ساختمان را تخلیه کنند. با وجود شکایت موسسه از شهرداری و دستور نهادهای قضایی، نیروهای شهرداری حاضر به ترک ساختمان نشدند و اعضای موسسه برای نوشتن صورت جلسه همراه پلیس، عازم کلانتری شدند. مدیران خانه اندیشمندان برای شب دوم هم در ساختمان باقی خواهند ماند.

گفتنی است،نیروهای شهرداری روز گذشته قفل درها را تغییر داده‌اند.

لازم به ذکر است، این ساختمان به شهرداری تعلق دارد و بر اساس قراردادی میان سازمان املاک و مستغلات شهرداری در دهه ۹۰ در اختیار موسسه خانه اندیشمندان علوم انسانی قرار گرفته است. شهرداری تهران برای فسخ این قرارداد باید مراحل قانونی را طی کند.

نعمت‌الله فاضلی :تغییر در ماهیت مدنی «خانه اندیشمندان» یک ضربه کاری برای پایداری کلی جامعه است

یک انسان شناس و نویسنده گفت: خانه اندیشمندان علوم انسانی» در واقع نهادی مدنی است که ساختمان آن متعلق به شهرداری تهران است. از سوی دیگر شهرداری تهران به این نهاد کمک های مالی هم می کند بر همین اساس امروز شهرداری میخواهدتغییراتی ایجاد کند. این در حالی است که طبق قراردادی که «خانه اندیشمندان علوم انسانی» با شهرداری دارد مدیریت این مجموعه متعلق به هیئت مدیره است نه شهرداری تهران. لازم به ذکر است که هیئت مدیره را شخصیت های علمی و فرهنگی و مستقل تشکیل می دهند.

 فاضلی، انسان شناس: اینجا فضایی برای همفکری گروه های گوناگون طبقه متوسط شهری بوده است
ماجرای پلمب خانه اندیشمندان علوم انسانی به کجا رسید؟/ حضور پلیس در مجموعه؛ مدیران شب را در ساختمان خوابیدند

نعمت الله فاضلی، انسان شناس و نویسنده در گفت و گو با «شبکه شرق» در خصوص علت حضور خود در مجموعه گفت: متوجه شدیم که شهرداری تهران قصد دارد در خانه اندیشمندان علوم انسانی ایران تغییراتی ایجاد کند و این نهاد را که نهادی مدنی و گفت و گویی است به جهتی هدایت کند که در خدمت هدف های سیاسی و جهت گیری های کمتر مدنی سوق دهد.

وی افزود: در دو دهه اخیر خانه اندیشمندان علوم انسانی مکانی برای گفت و گو و بحث میان اساتید و فضایی برای دانشجویان و علاقمندان به بحث در جامعه بوده است. اینجا فضایی برای همفکری گروه های گوناگون طبقه متوسط شهری بوده است و اگر هویت مدنی این فضا تضعیف شود، موجب خواهد شد که استادان، دانشجویان یا شهروندان احساس کنند این فضا تنگ تر شده یا هویتش تغییر کرده و می تواندبرای شهروندان تهرانی، مردم ایران و حتی برای شهرداری به مثابه حکمرانی محلی و پایداری کلی جامعه ایران ضربه ای کاری باشد و مشکلاتی را ایجاد کند.

نعمت الله فاضلی تصریح کرد: در دهه های اخیر فعالیت «خانه اندیشمندان علوم انسانی» متکثر بوده و اینطور نبوده که سویِ سیاسی واحدی داشته باشد و همه اساتید می توانستند در آن حضور داشته باشند، اما ظاهرا امروز شهرداری احساس میکند این اساتید کافی نیستند و باید اساتید دیگری هم وارد این مجموعه شوند.

به نظر می رسد بحث این است که شهرداری می خواهد بودجه بییشتری برای ساخت و ساز و زیرساخت ها هزینه کند و بتواند مدیریت این نهاد مدنی را عهده بگیرند به نحوی که بخش های بالقوه که وجود دارد و هنوز فعال نشده را بالفعل و آن را به بخش های دیگر تجهیر کند.

به گفته فاضلی ، جمعی از اساتید حوزه با نماینده شهرداری صریح و شفاف گفت و گو کردند. اما پاسخی دلگرم کننده ای دریافت نکردند. احتمال این میرود که انجمن های علوم انسانی و استادان این حوزه بیانیه مستقلی خطاب به دکتر زاکانی شهردار تهران بنویسند و نگرانی های خود را ابراز کنند.

مسعود جعفری جوزانی، کارگردان سینما:بگذارید خانه اندیشمندان برای اندیشمندان باقی بماند

مسعود جعفری جوزانی: دیشب دوستان من برای اینکه بیرونشان نکنند واینجا را تصاحب نکنند مجبور شدند شب در این مکان بخوابند. اتفاقی که اصلا باور کردنی نیست و نمیتوانی بگویی انسان را غمگین میکند، بلکه وجود انسان را زیر سوال میبرد که اصلا چرا من هستم؟

 جعفری جوزانی کارگردان: این اتفاق وجود انسان را زیر سوال میبرد که اصلا چرا من هستم؟
ماجرای پلمب خانه اندیشمندان علوم انسانی به کجا رسید؟/ حضور پلیس در مجموعه؛ مدیران شب را در ساختمان خوابیدند

مسعود جعفری جوزانی: سوال کردیم می‌گویند قرار است مدیریت را تغییر دهند. قفل ها را عوض میکنیم و شما هم از این به بعد هرچه ما بگوییم انجام میدهید. اتفاقات بزرگی در این خانه افتاده و اشخاص بزرگی به اینجا آمده اند. ذره ذره این ساختمان پر از خاطرات آدم های فوق العاده ای است که اینجا زندگی کرده اند. چرا باید این اتفاق رخ دهد.

ارسال به دوستان