۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۹۹۲۹۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳ - ۳۱-۰۴-۱۴۰۲
کد ۸۹۹۲۹۳
انتشار: ۱۲:۳۳ - ۳۱-۰۴-۱۴۰۲

درخواست نمایندگان اتحادیه تهیه کنندگان فیلم و سریال ایران از شورای عالی انقلاب فرهنگی

درخواست نمایندگان اتحادیه تهیه کنندگان فیلم و سریال ایران از شورای عالی انقلاب فرهنگی
نمایندگان مجمع رصتا و اتحادیه تهیه کنندگان فیلم و سریال ایران در برنامه شبکه نقد رادیو نمایش از شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست کردند تا نمایندگان این دو صنف به عنوان کارشناسان رسانه در کمیته تدوین سیاست ها و ضوابط حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی حضور داشته باشند.

نمایندگان مجمع رصتا و اتحادیه تهیه کنندگان فیلم و سریال ایران در برنامه شبکه نقد رادیو نمایش از شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست کردند تا نمایندگان این دو صنف به عنوان کارشناسان رسانه در کمیته تدوین سیاست ها و ضوابط حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی حضور داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت‌و تصویر فراگیر (ساترا)، شانزدهمین قسمت از برنامه رادیویی «شبکه نقد»، شامگاه پنج شنبه ۲۹ مردادماه با موضوع «بررسی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص ساماندهی صوت و تصویر فراگیر» روی آنتن رادیو نمایش رفت.

در این برنامه فرزاد آذری‌پور مدیر سکوی «هاشور» و عضو شورای راهبری «رصتا»، مهران ده‌نمکی مدیر سکوهای «آریو» و «اسپورت پلاس» و نماینده سکوها در شورای سیاستگذاری جشنواره و نمایشگاه «رصتا»، سعید مرادی مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فیلم و سریال ایران، لیلا آمره نماینده سکوهای صوت‌و تصویر فراگیر در کمیته تدوین مقررات ساترا و مدیر سکوی «هابینا»، آیدا مصباحی مدیر تولید سکوی «نماوا» و دکتر محمدصادق افراسیابی معاون کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی ساترا مهمانان این برنامه بودند.

دنبال این هستیم که انحصار را بشکنیم

در ابتدای برنامه افراسیابی درباره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در نشستی که اخیرا درباره بررسی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به همت کانون تهیه کنندگان رسانه های دیداری و بسیج دانشگاه امام صادق(ع) تشکیل شد، مدیر عامل کانون تهیه کنندگان رسانه های دیداری نکته مهمی را مطرح و تاکید کرد که این مصوبه نه تنها اختیارات صداوسیما را افزایش نداده، بلکه با تقسیم کاری که با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده است، اختیارات سازمان صدا و سیما در حوزه صوت و تصویر فراگیر نسبت به گذشته کم شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته معاونت حقوقی ریاست جمهوری نامه‌ای خطاب به ریاست محترم سازمان صدا و سیما ارسال کرد که در آن نامه تمام اسناد بالادستی در حوزه صوت و تصویر فراگیر تجمیع شده بود و در انتهای نامه نتیجه گیری شده بود که بر اساس قوانین، تنها نهاد تخصصی که صلاحیت نظارت بر حوزه صوت‌و تصویر فراگیر را دارد سازمان صدا و سیما است.

معاون کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا با بیان اینکه ساترا معاونت تخصصی سازمان صداوسیما در حوزه صوت و تصویر فراگیر است، خاطرنشان کرد: برخی می‌گویند ساترا چرا دارای قانون نیست؟ پاسخ این است که ساترا هویت مستقل از صدا وسیما ندارد که بخواهد قانون مستقل داشته باشد.
وی افزود: بخش اول مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص صوت و تصویر فراگیر می‌گوید که بخش‌هایی مثل کتاب الکترونیک، بازی رایانه‌ای و سایر مواردی که در غیر از فضای صوت و تصویر فراگیر تنظیمگر آن وزارت ارشاد بوده است در حوزه صوت و تصویر فراگیر هم مدیریت اجرایی تنظیمگری آن زیر نظر وزارت ارشاد است.

افراسیابی در ادامه با اشاره به اینکه تا امروز ۴۰۵ سکوی صوت‌و تصویر فراگیر از ساترا مجوز گرفته‌اند، تأکید کرد: سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی دنبال این است که انحصار را بشکند. ما می‌گوییم در فضای مجازی به هر شخصی یا هر سکویی که توان و تجربه و تخصص لازم را دارد، مجوز می‌دهیم.

وی افزود: صدا وسیما شبکه نمایش خانگی را امتداد خود در فضای مجازی می‌داند. تلاش صداوسیما این است که یک بازار محتوایی وسیعی ایجاد شود که هر ایرانی علاقه مند به فرهنگ اسلامی ایرانی با هر سلیقه‌ و گرایشی بتواند محصول مد نظر خود را پیدا کند. ساترا به این قائل است که ما در شبکه ملی اطلاعات زمانی قدرتمند هستیم که محتوای سالم، مفید و جذاب در این شبکه تقویت شود و از طریق سکوهای مختلف در دسترس مردم قرار گیرد.

ساترا در این سال‌ها رأفت نشان داده است

در ادامه این برنامه، مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فیلم و سریال ایران در پاسخ به سوال کارشناس برنامه شبکه نقد در خصوص نظر تهیه‌کنندگان سریالهای نمایش خانگی درباره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تهیه کنندگان سریال های نمایش خانگی سه سال است که از ساترا مجوز می‌گیرند و با ساترا مشکلی ندارند. ساترا در این سه سال در تعامل با تولیدکنندگان و سکوهای انتشار از خود رأفت نشان داده است. نکته اینجاست که در برخی رسانه‌ های خاص و معمولاً برخی رسانه های غیر رسمی و بعضی کانالهای تلگرام یک‌سری فضاهای زرد وجود دارد که جوی را ایجاد می‌کنند که خلاف واقع است.

مرادی عنوان کرد: در نمایش خانگی بسیاری از آثار بوده‌اند که ساترا درباره آن‌ها رأفت به خرج داده است در صورتی که می‌توانسته جلوی پخش آن‌ها را بگیرد. قبل از سال 95 که ساترا آمد، نمایش خانگی تولید می‌شد اما کمتر بود و مشمول صوت و تصویر فراگیر نبود اما حالا که تولیدات افزایش پیدا کرده، صدا و سیما و ساترا طبق وظیفه قانونی خود باید بر صوت و تصویر فراگیر نظارت کند.

ساترا

ملاک صلاحیت چیست؟

در ادامه لیلا آمره، نماینده سکوهای صوت‌و تصویر فراگیر در کمیته تدوین و مقررات ساترا گفت: اگر بخواهیم سابقه فعالیت در حوزه سریال را ملاک صلاحیت قرار دهیم، صدا و سیما صلاحیت آن را دارد. البته حتما انتقاداتی هم وجود دارد اما من مقامی صالح‌تر از ساترا در این حوزه نمی‌شناسم. من هم به عنوان کسی که در پلتفرم فعالیت می‌کند، چالش‌هایی با ساترا دارم اما نمیتوانم به خاطر برخی چالشها صلاحیت ساترا را انکار کنم.

مشاور تصویر دنیای هنر خاطرنشان کرد: اتفاقات اخیر و برخی مخالفت ها با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی یک بازی رسانه‌ای است که به نظر من همه باید کمک کنیم تا اوضاع به سامان برسد. اما به‌عنوان یک مطالبه باید این را بگویم که امیدوارم روزی برسد که ما بتوانیم عناوین نمایش خانگی‌مان را در شبکه های صداوسیما تبلیغ کنیم و از طرف آن‌ها حمایت شویم.

افراسیابی در پاسخ به مطالبه ی آمره گفت: درخصوص تبلیغ محصولات نمایش خانگی در تلویزیون هماهنگی لازم از سوی رییس ساترا با ریاست محترم سازمان صدا و سیما انجام شده است و علاوه بر این موضوع ریاست سازمان دستور دادند که کپی‌رایت یک‌سری از کارهای نمایش خانگی خریداری شود و در شبکه های تلویزیونی پخش شود. از این رو این اتفاقات نشان دهنده آن است که نمایش خانگی و شبکه های تلویزیونی با هم اخوت دارند و سعی دارند که از این ظرفیت برای ارتقای کیفیت تولیدات استفاده کنند.

مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و پایان حواشی

در بخش دیگر این گفت‌وگو نماینده سکوها در شورای سیاستگذاری جشنواره و نمایشگاه «رصتا» عنوان کرد: در سال‌های فعالیت ساترا، تک‌تک رسانه‌ها در حوزه نشر و تولید محتوا فعالیت می‌کنند اولین گام خود را با دریافت مجوز از ساترا برداشتند. این یعنی همه ساترا را پذیرفته بودند و حضور ساترا به‌عنوان نماینده حاکمیت مورد تایید همه قرار گرفته بود.

ده‌نمکی تاکید کرد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور روسای هر سه قوه، فصل ‌الخطابی بر تمام حواشی بوده است و کاملا لمس شد.

درخواست سکوها از شورای عالی انقلاب فرهنگی

در ادامه مدیرعامل «هاشور» تأکید کرد: این مصوبه یک گام رو به جلو است که باعث می‌شود همه چیز شفاف‌تر شود و چرخه سریع‌تر حرکت کند اما درخواستی از شورای عالی انقلاب فرهنگی داریم که اجازه دهند سیاست ها و ضوابط حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی با همکاری خودمان نوشته شود و نمایندگان رصتا به عنوان صنف سکوهای انتشار در کمیته تدوین مقررات و ضوابط حضور داشته باشند.

مرادی مدیر عامل اتحادیه تهیه کنندگان فیلم و سریال ایران نیز گفت: اگر دو کارشناس رسانه کمیته تدوین ضوابط و سیاستهای صوت و تصویر فراگیر و نمایش خانگی از اعضای مجمع رصتا و اتحادیه یا کانون تخصصی تهیه کنندگان رسانه‌های دیداری انتخاب شوند فرصت مهمی برای توجه به مطالبات و دغدغه های بخش خصوصی فراهم خواهد شد.

تاکید نماوا بر اجرای قانون و تامین رضایت مخاطب

در ادامه این برنامه مدیر تولید سکوی «نماوا» درباره تعامل سکوهای اصلی نمایش خانگی با ساترا گفت: ما در یک سال اخیر درباره موانعی که در گذشته داشتیم توانستیم با ساترا به تعاملات خوبی برسیم. ما کاری می‌کنیم که رضایت مردم را داشته باشیم و سعی می‌کنیم این کار را درست پیش ببریم. تأکید نماوا بر اجرای قانون و تأمین رضایت حداکثری مخاطبان است اما قطعا ایراداتی داریم که در تعامل با ساترا و‌ مخاطبان خود پیگیر افزایش رضایت مخاطبان خود در چارچوب قوانین هستیم.

مصباحی همچنین در خصوص مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی توضیح داد: به نظرم اتفاق جدیدی نیفتاده و در اصل قوانین قبلی کشور بازخوانی شده است. قاعدتا در یک بخش‌هایی از مصوبه اختلاف نظر وجود دارد که با برگزاری جلسات مختلف می‌توان به نتیجه رسید.

خبر خوش ساترا

معاون کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی ساترا در تکمیل سخنان مصباحی‌ به عنوان نکته پایانی برنامه گفت: قطعا اختلاف نظرهایی راجع به نحوه اجرای قوانین وجود دارد اما بند ۶ مصوبه کمک خواهد کرد تا ضوابط و سیاستهایی تدوین شود که مورد اجماع باشد و یک خبر خوش هم اینکه طبق ارزیابی که اخیرا در وزارت اقتصاد صورت گرفت، ساترا در بین تمام دستگاه‌های کشور در حوزه دقت و سرعت در صدور مجوز، رتبه ششم را کسب کرد و امیدوارم روز به روز شاهد ارتقای خدمات ساترا به سکوهای دارای مجوز باشیم.

 

ارسال به دوستان
یادداشت عراقچی در روزنامه چینی: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می‌شود لحظه وقوع تصادف عجیب؛ خودروی سواری از کنترل خارج شد (فیلم) انفجار خانه‌ در یزد با سه کشته و ۶ مجروح ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت