۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۰۱۸۸۷
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۶ - ۱۶-۰۵-۱۴۰۲
کد ۹۰۱۸۸۷
انتشار: ۱۷:۲۶ - ۱۶-۰۵-۱۴۰۲

جامعه هتل‌ داران : در هر استان یکی دو هتل به خاطر حجاب پلمب شده / هتلدار نمی‌تواند مسافر را به حجاب اجبار کند

جامعه هتل‌ داران : در هر استان یکی دو هتل به خاطر حجاب پلمب شده / هتلدار نمی‌تواند مسافر را به حجاب اجبار کند
این روش برخورد که کل هتل به خاطر حجاب پلمب شود، غلط است. متأسفانه آمار پلمب هتل‌ها روز به روز بیشتر می‌شود.
رییس جامعه هتل‌داران ایران از افزایش آمار پلمب روزانه هتل‌ها به دلیل رعایت نشدن حجاب مسافران خبر داد و درباره گرانی هتل‌ها و رقابت نابرابر خانه‌های اجاره‌ای توضیحاتی ارائه کرد.
 
به گزارش ایسنا، جمشید حمزه‌زاده در نشست خبری دوشنبه ۱۶ مردادماه که به همراه جمعی از اعضای جامعه هتلداران و صاحب‌نظران صنعت هتل‌داری برگزار شد، گفت: متاسفانه شرایط گردشگری و هتل‌داری اصلا خوب نیست و روز به روز بدتر می‌شود و در چند سال گذشته مکرر با بحران مواجه شده و صنعت هتل‌داری به شدت آسیب دیده است. علاوه‌بر این از ناحیه سیاست‌های غلط بخش‌های دولتی از جمله سازمان امور مالیات و وزارت گردشگری و نگاه‌هایی که دیگر سازمان‌ها به هتل‌ها دارند، مورد اذیت هستیم و از طرفی تورم و افزایش هزینه‌ها نیز هتل‌داری را به زحمت انداخته است و هتل‌ها زیان‌ده شده‌اند.
 

استان فارس بیشترین تعداد هتل‌های پلمب‌شده را دارد

 
رییس جامعه هتل‌داران ایران درباره تازه‌ترین بحران و چالش‌ هتل‌ها اظهار کرد: متأسفانه آمار پلمب هتل‌ها روز به روز بیشتر می‌شود و به یکی از چالش‌های فعالان هتل‌داری تبدیل شده است. آمار دقیق هتل‌های پلمب‌شده در حال گردآوری است، ولی تا کنون استان فارس بیشترین تعداد هتل‌های پلمب‌شده را داشته است.
 
حمزه‌زاده افرود: جامعه هتلداران جلسات مختلفی با وزارت گردشگری و سازمان‌های نظارتی داشته و درباره این موضوع صحبت شده که هتل با جاهای دیگر فرق دارد. ما همچنان پیگیریم تا این چالش حل شود.
 
رییس جامعه هتل‌داران ایران اظهار کرد: هتلدار نمی‌تواند مسافر را اجبار کند، البته موقع پذیرش مسافر خواسته می‌شود حتما حجاب را رعایت کنند، که رعایت هم می‌کنند، ولی خدمات هتل ۲۴ ساعته است.
 
کریم‌بیگی، رییس جامعه هتل‌داران اصفهان نیز در این باره گفت: مقامات می‌خواهند کسانی را که حجاب را رعایت نمی‌کنند از خدمات‌دهی محروم کنند، اما این موضوع شامل حال خدمات‌دهندگانی می‌شود که در لحظاتی کوتاه و موقت خدمات می‌دهند، درحالی که حداقل قرارداد هتل با مهمان ۲۴ ساعت است. زمانی که مسافر پذیرش می‌شود ما به عنوان هتل‌دار مکلفیم ۲۴ ساعت خدمات دهیم، در این بین اگر مسافران ضابطه مربوطه را رعایت نکنند به بن‌بست می‌رسیم، چون یا باید خدمات را قطع کنیم که مهمان شاکی می‌شود و یا اگر هزینه را بخواهیم برگردانیم هتل متضرر می‌شود. برای این مسأله راه‌حلی نداریم و  خواسته‌ایم به ما راه‌حل ارائه بدهند.
 
حمزه‌زاده، رییس جامعه هتل‌داران ایران درباره ضرر مالی هتل‌ها در ازای پلمب نیز گفت: میزان خسارت به هتل و رستوران بستگی دارد، همه شبیه هم نیستند، این ضرر متناسب با شرایط هتل و رستوران است.

در هر استان یکی دو هتل پلمب شده است

سیدحسن سیادتان، عضو هیات مدیره جامعه هتل‌داران ایران و رییس جامعه هتلداران فارس نیز گفت: این اتفاق برای یکی از هتل‌های فارس رخ داد، و درحالی که حدود ۷۰ نفر پرسنل و تعداد زیادی مهمان داشت، پلمب شد. هر چند این هتل با وساطت چند روز بعد فک پلمب شد، اما مسأله ما این است اگر این اتفاق‌ها در بخشی از هتل، مثل کافی‌شاپ رخ می‌دهد آنجا باید تعطیل شود، نه اینکه کل مجموعه هتل پلمب شود.
 
او با بیان این‌که در هر استان یکی دو هتل به این دلیل پلمب شده است، اظهار کرد: این روش برخوردی که کل هتل پلمب شود، غلط است. در یزد بیش از یک ماه است یک هتل بسته شده و صاحب هتل اعلام کرده بود حداقل اجازه بدهید درختان باغچه را آب دهیم. انتظار داریم راه حلی برای این موضوع سنجیده شود.
 
حمزه‌زاده در ادامه این نشست درباره استانداردسازی هتل‌ها گفت: حدود ۷۰ درصد هتل‌ها گواهی استاندارد گرفته‌اند و مابقی در چرخه استاندارد هستند، ولی مدت گواهی کیفیت سه‌ساله است و مستمر باید در این چرخه باشند و چنانکه در فرایند خدمات دچار مشکل شوند آن گواهی قابل تجدیدنظر و ابطال است.

بی‌علاقگی هتل‌های زنجیره‌ای برای سرمایه‌گذاری در ایران

او سپس درباره شرایط سرمایه‌گذاری خارجی در هتل‌داری کشور، اظهار کرد: هتل‌های زنجیره‌ای علاقه ندارند در کشور ما سرمایه‌گذاری کنند. البته بیشتر هتل‌های دنیا اعلام می‌کنند در کشوری که قیمت در اختیار دولت باشد وارد نمی‌شویم، منتها تعدادی شرکت جزئی در مشهد سرمایه‌گذاری کرده‌اند.
 
مادرشاهیان، رییس جامعه هتلداران خراسان رضوی نیز گفت: در این استان قبلا رشد خوبی در صنعت هتل‌داری داشت، ولی به خاطر برخی مسائل با افت سرمایه‌گذاری مواجه شد. هرچند همین حالا حدود ۴۰ - ۵۰ هتل درحال ساخت هستند که تا یکی دو سال آینده بهره‌برداری می‌شوند که ۷۰ تا ۸۰ درصدشان چهار و پنج‌ستاره هستند. امیدواریم مشکلات سرمایه‌گذاری در این بخش حل شود.  
 
در ادامه این سوال پرسیده شده که با توجه به این‌که خراسان رضوی بیشترین ظرفیت هتلی را دارد، ولی ظرفیت اشغال آن‌ها حدودا ۳۰ درصد بوده و با این شرایط چگونه برای سرمایه‌گذاران توجیه‌پذیر است،  رییس جامعه هتل‌داران خراسان رضوی اظهار کرد: با وضعیت فعلی، سرمایه‌گذار در بخش هتل یا باید دیوانه باشد یا عاشق، چون اصلا طرح توجیهی وجود ندارد و توجیه اقتصادی هتل‌سازی صفر است.
 
حمزه‌زاده در ادامه این بحث گفت: متاسفانه هیچ‌گونه مطالعات نیازسنجی نداریم. اگر به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری مراجعه کنید هیچ سیاست‌گذاری در این زمینه ندارد.
 
رییس جامعه هتل‌داران ایران به این پرسش که اگر سرمایه‌گذاری توجیه ندارد و تعداد هتل برابر با حجم سفرها نیست، پس هدف‌گذاری برنامه هفتم توسعه برای جذب ۱۵ میلیون مسافر بر چه مبنایی بوده است؟ اینگونه پاسخ داد: در افق ۲۰ ساله (۱۴۰۴) چقدر قرار بود توریست داشته باشیم؛ ۲۵ میلیون نفر، اما الان چقدر توریست داریم!؟ بنابراین برنامه هفتم توسعه باید منطبق با شرایط روز باشد. ما به شدت حامی سرمایه‌گذاران هستیم ولی این حمایت باید براساس شرایط و نیاز کشور باشد.

افزایش پلمب هتل‌ها به‌خاطر حجاب

 
شیروانی، عضو هیأت مدیره جامه هتل‌داران ایران و رییس جامعه هتل‌داران همدان نیز درباره رقابت خانه مسافر با هتل‌ها گفت: تعارضی در ضوابط هتل و آن خانه‌ها وجود دارد، آن‌ها هزینه بالا و یا مالیاتی نمی‌پردازند و آزادی را به شیوه نادرست به اجرا می‌گذارند، درحالی که در مقابل هزینه‌هایی که هتل‌ها می‌پردازند، قیمت آن‌ها گران نیست. نباید که به مهمان خارجی خدمات ارزان و مجانی داد. باید به هتل‌ها کمک کرد، می‌تواند آزادسازی نرخ صورت گیرد.
 
حمزه‌زاده در ادامه این بحث گفت: واقعا رقابت نابرابری بین هتل و خانه مسافرها وجود دارد؛ هتل‌ها مالیات و هزینه‌های حامل انرژی را می‌پردازند، درحالی‌که خانه مسافرها هیچ‌یک از این هزینه‌ها را نمی‌پردازند.
 
در ادامه این اظهارات، یکی از خبرنگاران متذکر شد که چرا همواره برای دفاع از هتل‌ها سعی می‌شود خانه‌های اجاره‌ای ناامن جلوه داده شود، این درحالی است که هتل واقعا برای اکثریت خانواده‌های ایرانی گران است و بسیاری ناگزیر به این سمت می‌روند،  که شیروانی در پاسخ گفت: آیا ما در هتل ماهواره داریم؟!
 
مهدی رودبارکی، عضو هیات مدیره جامعه هتل‌داران و نماینده هتلداران استان مازندران، این بحث را ادامه داد و اظهار کرد: حاکمیت کشورهای پیشرو عوارض و مالیات را در مناطق گردشگری آنقدر بالا تعیین می‌کند که مردم سراغ خانه شخصی نروند، برای همین در سواحل کشورهای پیشرو دریا و هتل می‌بینید نه مثل مناطق شمالی ما که خوش‌نشین شده‌اند.
 
او ادامه داد: زمانی که خانه مسافر شکل گرفت برای قشر ضعیف بود، آن زمان سه قشر بودند؛ ضعیف، متوسط و قوی، اما الان دو قشر هستند؛ ضعیف و بدنه قوی، اما دقت نظر داشته باشید خانه‌های مسافر شکل نگرفتند که نرخ اجاره هفت هشت میلیون تومانی داشته باشند.
 
رودبارکی همچنین اظهار کرد: آزادی‌هایی که در خانه‌ها حس می‌شود با توجه به فضای فرهنگی موجود مثل روز روشن است، ولی این‌گونه توجیه می‌شود که مهمان هتل به دلیل نرخ گران اقامت به سمت خانه‌های شخصی می‌رود.
 

نرخ خلاف خانه‌های شبانه کیش ۸۶ درصد است

 
مسیح‌الله صفا، رییس جامعه هتل‌داران کیش نیز گفت: در ۹۱ کیلومتر مربع جزیره کیش۲۲ هزار «خانه شبانه» داریم، فرق ما با مازندران این است کسی که در مازندران خانه اجاره می‌دهد مالک به هر حال حضور دارد، اما در کیش دلال خانه شبانه را ماهی ۱۰ میلیون اجاره می‌کند که سالانه ۱۲۰ میلیون تومان می‌شود، ولی در نوروز هر شب هر اتاق همان خانه را ۲۵ میلیون تومان می‌فروشد و ما باید پاسخگوی وضعیت آن‌ها باشیم. طبق آمار دادستانی نیز ۸۶ درصد خلاف‌ها در خانه‌های شبانه رخ داده است. این درحالی است که همین حالا اقامت در هتل پنج‌ستاره کیش با صبحانه با بلیط رفت و برگشت چهار و نیم میلیون تومان است.
 
رییس جامعه هتل‌داران کیش در ادامه بیان کرد: در کشور ما دولتمردان، صنعت گردشگری را اشتغالزا نمی‌بینند و دیدگاه و نظرات شخصی خود را در نظر می‌گیرند و از پشت میز انتقاد می‌کنند که سرمایه‌گذار خارجی نمی‌تواند به ایران بیاید و وقتی این طرف میز می‌نشینند تاکید می‌کنند که سرمایه‌گذار باید بیاید.
 
صفا همچنین درباره استانداردسازی هتل‌ها اظهار کرد: در کیش ۵۲ هتل داریم که ۵۰ هتل استانداردسازی شده و ۶۰ هتل هم درحال ساخت است، آن هم در شرایطی که همین حالا ۱۹ درصد ظرفیت هتل‌ها تکمیل است.
 
حمزه‌زاده، رییس جامعه هتل‌داران ایران درباره برهم‌خوردن معادله عرضه و تقاضا در ایران، بیان کرد: بیشتر مردم در وضعیت موجود برای سفر توان ندارند و در این وضعیت، عرضه و تقاضای واقعی کمرنگ شده است.  
 
او درباره مالیات هتل‌ها نیز  گفت: در دوران کرونا هتل‌ها امهال مالیاتی داشتند، ولی همان بلای جانمان شد. تأسیسات گردشگری از ۵۰ درصد مالیات معافند که دوره آن تمام شده و ابلاغ آن تمدید نشده و دیگر اعمال نمی‌شود و تاسیسات گردشگری با مشکل مواجه شده‌اند. ضرورت دارد در قانون برنامه هفتم توسعه بحث ۵۰ درصد معافیت مالیاتی اضافه شود. علاوه بر این معافیت مالیات ارزش افزوده شامل حال هتل‌های کمتر از سه‌ستاره شده و باید مشمول هتل‌های دیگر هم شود.
 

ساختمان هتل‌های کشور ایمن هستند، اما بعضی‌هایشان فرسوده شده‌اند

 
حمزه‌زاده درباره ایمنی ساختمان هتل‌ها در کشور با توجه به مشخص شدن ساختمان‌های ناامن، اظهار کرد: هتل‌های کشور ایمن هستند برای همین گواهی کیفیت گرفته‌اند. یک تعداد از هتل‌ها فرسوده و قدیمی هستند و به تغییر کاربری نیاز دارند، ولی به دلیل ضوابط این امکان را ندارند، ولی به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری پیشنهاد دادیم که این هتل‌ها تغییر کاربری داده شود و سرمایه‌گذار یک واحد اقامتی در جای دیگری احداث کند که امیدوارم همکاری کنند.
برچسب ها: هتل ، حجاب
ارسال به دوستان