۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۰۷۶۰۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۷ - ۲۶-۰۶-۱۴۰۲
کد ۹۰۷۶۰۲
انتشار: ۱۳:۴۷ - ۲۶-۰۶-۱۴۰۲

اردوغان: در صورت لزوم راهمان را از اروپا جدا می کنیم

اردوغان: در صورت لزوم راهمان را از اروپا جدا می کنیم
پارلمان اروپا اخیرا در گزارشی از اتحادیه اروپا خواسته با توجه به عدم توان پذیرش ترکیه در این اتحادیه، به دنبال پیدا کردن "چارچوبی موازی و واقع بینانه" برای تنظیم مجدد روابط با دولت آنکارا باشد.

"رجب طیب اردوغان" رییس‌جمهوری ترکیه روز شنبه در پاسخ به سوالی درباره محتوای انتقادی گزارش پارلمان اروپا درباره ترکیه، گفت در صورت لزوم، آنکارا می‌تواند راه خود را از اتحادیه اروپا جدا کند.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، در گزارش پارلمان اروپا که اوایل این هفته به تصویب رسیده، آمده است که روند الحاق ترکیه به بلوک 27 عضوی اروپا تحت شرایط کنونی نمی تواند از سر گرفته شود و از اتحادیه اروپا خواسته است تا "چارچوبی موازی و واقع بینانه" را برای روابط خود با آنکارا بررسی کند.

اردوغان پیش از سفر به آمریکا برای شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی ملل متحد به خبرنگاران گفت: اتحادیه اروپا در تلاش است از ترکیه جدا شود. ما ارزیابی های خود را در برابر این تحولات انجام خواهیم داد و در صورت لزوم می توانیم راه خود را از اتحادیه اروپا جدا کنیم."

وزارت امور خارجه ترکیه نیز در اوایل این هفته اعلام کرد که گزارش پارلمان اروپا حاوی اتهامات و پیش داوری های بی اساس است و رویکردی سطحی و غیرواقع بینانه  در قبال روابط این کشور با اتحادیه اروپا دارد.

اتحادیه اروپا در سال 1999 به طور رسمی پذیرفت که پرونده فرایند پیوستن ترکیه به این اتحادیه را به جریان بیندازد، اما مذاکرات الحاق در سال های اخیر به دلیل نگرانی های این اتحادیه در مورد نقض حقوق بشر و احترام به حاکمیت قانون در ترکیه، متوقف شده است.

اردوغان: در صورت لزوم راهمان را از اروپا جدا می کنیم

ترکیه از سال های دهه 1960 میلادی منتظر پیوستن به اتحادیه اروپاست و بسیاری از ناظران این انتظار 60 ساله را نشانه ای از عدم تجانس ترکیه با اروپا به ویژه با توجه به متغیرهای فرهنگی و اجتماعی می دانند.

از سوی دیگر به دلیل موقعیت ممتاز جغرافیایی ترکیه و تسلط آن بر دو تنگه مهم ارتباط دهنده بین دریای سیاه و دریای مدیترانه و نیز عضویت ترکیه در ناتو، به نظر می رسد اتحادیه اروپا هم در دوراهی مانده و نه توان رد کامل درخواست عضویت ترکیه را دارد و نه به دلیل پیامدهای گسترده عضویت یک کشور مسلمان با جمعیتی بالای 85 میلیونی، توان هضم این کشور مسلمان را درون این اتحادیه دارد؛ اتحادیه ای  که از دید بسیاری از ناظران یک "کلوب مسیحی" است.

اردوغان پس از پیروزی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری این کشور، به منظور مقابله با بحران اقتصادی گریبانگیر این کشور، دوباره تلاش های خود را برای پیوستن به اتحادیه اروپا متمرکز کرده است.

شاید رییس جمهوری ترکیه با توجه به تجربه پیوستن کشورهای شرق اروپا در 2 دهه گذشته، پیوستن به اتحادیه اروپا را به عنوان یک راه نجات برای حل بخشی مهم از بحران های اقتصادی کشورش می داند.

این کشور اخیرا موفق شد وامی 35 میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پول برای سروسامان دادن به بحران اقتصادی دریافت کند.

 

ارسال به دوستان
ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد دستور پوتین درباره بیت کوین: در معاملات خارجی استفاده شود