۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۱۵۲۲۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۲ - ۱۴-۰۸-۱۴۰۲
کد ۹۱۵۲۲۲
انتشار: ۰۸:۰۲ - ۱۴-۰۸-۱۴۰۲

چه کسانی مجاز به ثبت‌نام در آزمون ارشد ۱۴۰۳ نیستند؟

چه کسانی مجاز به ثبت‌نام در آزمون ارشد ۱۴۰۳ نیستند؟
ادامه تحصیل افرادی‌که دارای مدارک استخدامی، داخلی و یا با عنوان «معادل» هستند، ضمن رعایت بخشنامه منوط به تأیید دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و صرفا تأییدیه تحصیلی و یا قبولی در آزمون جامع دارندگان مدرک معادل، مجوز ثبت نام در دانشگاه نیست.

دانشجویان اخراجی، مشمولان غایب و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد که تمایل به تحصیل مجدد در همان رشته را داشته باشند و فارغ التحصیلان با معدل کمتر از ۱۲ مجاز به ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳ نیستند.

به گزارش ایسنا، با اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، پذیرفته شدگان دوره روزانه آزمون کارشناسی ارشدناپیوسته سال ۱۴۰۲ می توانند درآزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ ثبت نام و شرکت کنند. بر این اساس متقاضیان مذکور و نیز دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره‌های روزانه و غیرروزانه (شهریه پرداز) از قبیل دوره های نوبت دوم (شبانه)، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان، مجازی، مشترک دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته (به شرط نداشتن مشکل نظام وظیفه برای برادران) می‌توانند بدون انصراف از تحصیل و در صورت داشتن سایر شرایط و ضوابط مندرج در این دفترچه راهنما، درآزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ ثبت نام و شرکت کنند. این متقاضیان پس از اعلام نتایج نهایی در صورت قبولی باید انصراف قطعی از رشته قبلی را به دانشگاه جدید محل تحصیل ارائه دهند.

فارغ التحصیلان و دانشجویان رشته‌های گروه پزشکی متقاضی شرکت در آزمون کارشناسی ارشد 1403، قبل از اقدام به ثبت نام باید توجه داشته باشند که از لحاظ طرح تعهد خدمت به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وضعیت خود را مشخص و از نظر وزارت مذکور منعی برای ثبت نام و شرکت در آزمون و در صورت قبولی برای ادامه تحصیل نداشته باشند. در غیر این صورت عواقب مترتب بر آن به عهده شخص متقاضی خواهد بود.

فارغ التحصیلان و دانشجویان رشته های دبیری باید قبل از ثبت‌نام موافقت کتبی و بدون قید و شرط وزارت آموزش و پرورش را مبنی بر ادامه تحصیل دریافت و آن را نزد خود نگه دارند تا به هنگام قبولی در دانشگاه ارائه کنند. بدیهی است در صورت قبولی باید مجدداً به وزارت آموزش و پرورش تعهد خدمت بسپارند.

متقاضیان شاغل در وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهای دولتی باید قبل از ثبت نام موافقت کتبی و بدون قید و شرط محل کار خود را مبنی بر ادامه تحصیل دریافت و آن را نزد خود نگه دارند.

ادامه تحصیل افرادی‌که دارای مدارک استخدامی، داخلی و یا با عنوان «معادل» هستند، ضمن رعایت بخشنامه منوط به تأیید دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و صرفا تأییدیه تحصیلی و یا قبولی در آزمون جامع دارندگان مدرک معادل، مجوز ثبت نام در دانشگاه نیست.

دارندگان مدارک تحصیلی معادل لازم است حائز شرایط «آیین نامه شرکت دارندگان مدارک معادل وغیررسمی در آزمون های ورودی مقاطع بالاتر» مصوبه جلسه ۸۴۵ شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بخشنامه ای که توسط معاونت آموزشی وزارت متبوع به تمامی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ابلاغ شده است، باشند. بدیهی است آن دسته از دارندگان مدارک معادل که قبل از تاریخ ابلاغ مصوبه جلسه شماره ۴۳۲ تاریخ سوم آذر ۷۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی (مبنی بر ممنوعیت برگزاری دوره های معادل) در دوره های معادل پذیرفته شده اند، در شمول این مصوبه قرار می گیرند.

همچنین براساس مصوبه جلسه ۷۷۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی، همة دارندگان مدرک معادل که طی سال های ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۱ به دوره های مذکور راه یافته اند، حسب مورد از تسهیلات مصوب شماره ۲/۷۷۶۳۳ برای ادامه تحصیل در مقاطع رسمی بالاتر برخوردار می شوند.

فارغ التحصیلان و دانشجویان رشته های دبیری باید قبل از ثبت نام موافقت کتبی و بدون قید و شرط وزارت آموزش و پرورش را مبنی بر ادامه تحصیل دریافت و آن را نزد خود نگه دارند تا به هنگام قبولی در دانشگاه ارائه کنند. بدیهی است در صورت قبولی باید مجددا به وزارت آموزش و پرورش تعهد خدمت بسپارند.

همچنین پذیرفته شدگان دوره روزانه با توجه به تعهدات آموزش رایگان باید برابر طول مدت تحصیل مقطع کارشناسی ارشد، در موقع ثبت نام تعهد بسپارند تا در محلی که دولت در صورت نیاز تعیین می کند به خدمت اشتغال ورزند.

پذیرفته شدگان شاغل در وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهای دولتی با توجه به تعهدات آموزش رایگان باید برابر طول مدت تحصیل مقطع کارشناس ارشد، در موقع ثبت نام به وزارتخانه، سازمان و یا نهاد دولتی مربوط تعهد خدمت بسپارند.

بهره‌مندان از مزایای صندوق های رفاه دانشجویان چنانچه قصد ادامه تحصیل در مقطع بالاتر را داشته باشند، می توانند با سپردن تضمین کافی (به تشخیص صندوق های رفاه دانشجویان) به صندوق های مذکور، انجام تعهد خود را به بعد از خاتمه مقطع تحصیلی جدید موکول کنند.

چنانچه هر یک از فارغ التحصیلان پس از اشتغال و کسب درآمد نسبت به پرداخت اقساط وام خود اقدام نکرده باشند، مشمول تسهیلات موضوع این بند نخواهند شد و لازم است قبل از ثبتنام در مقطع تحصیلی جدید با صندوق های رفاه دانشجویان تسویه حساب کنند.

همزمان با آغاز ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳ دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، سازمان سنجش آموزش کشور بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور ۴ گروه از داوطلبان ذیل مجاز به ثبت نام در این آزمون نیستند و در صورت پذیرش نهایی امکان تحصیل برای آنها وجود ندارد.

۱-  مشمولان غایب مجاز به ادامه تحصیل نیستند و در صورت شرکت در آزمون و قبولی در دانشگاه معافیت تحصیلی برای آنان صادر نگردیده و دانشگاهها مجاز به ثبتنام از آنان نیستند.

۲-  دانشجویان اخراجی دانشگاه ها تا پایان خدمت دوره ضرورت و یا دریافت معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نیستند.

۳- فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد، مجاز به تحصیل مجدد در این مقطع نیستند.

۴- دانشجویان سال آخر و دانش آموختگان مقطع کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته که از تاریخ ۳۱ شهریور ۸۶ به بعد فارغ التحصیل شده اند، در صورتی که معدل آنان کمتر از  ۱۲  باشد، حق ثبت نام و شرکت در این آزمون را ندارند.

طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، سنوات تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سه سال است.

همچنین دانشجویان مورد پذیرش در دانشگاهها لازم است جهت دریافت معافیت تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته، به برنامه نرم افزاری گوشی تلفن همراه «پلیس من» و یا سامانه سخا به نشانی https://sakha.epolice.ir/ مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند، در غیر این صورت مجاز به ادامه تحصیل نبوده و از ادامه تحصیل آنان جلوگیری به عمل می آید.

همچنین در صورت بروز مشکل در ثبت درخواست، داوطلبان می توانند برای رفع آن به دفاتر خدمات الکترونیک (پلیس۱۰+) و یا معاونت های وظیفه عمومی در سراسر کشور مراجعه حضوری داشته باشند.

برچسب ها: آزمون ، ارشد ، ثبت نام
ارسال به دوستان