۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۱۹۰۷۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۱ - ۲۸-۰۸-۱۴۰۲
کد ۹۱۹۰۷۶
انتشار: ۱۳:۴۱ - ۲۸-۰۸-۱۴۰۲
در نشست خبری چهاردهمین کنگره غدد ایران مطرح شد:

رییس انجمن متخصصین غدد : جلوگیری از اختلالات ذهنی، هوشی و عصبی با مصرف نمک ید دار

رییس انجمن متخصصین غدد : جلوگیری از اختلالات ذهنی، هوشی و عصبی با مصرف نمک ید دار
رئیس انجمن متخصصین غدد ایران : مصرف نمک های غیریددار با اسامی نمک های سنتی، آبی، صورتی و غیره سبب شده که درصدی از خانواده های ایرانی از منافع نمک یددار بهره مند نشوند . عدم مصرف نمک یددار برای هر خانواده این خطر را دارد که اختلالات رشد ذهنی، هوشی و عصبی در فرزندان آنها ظاهر شود و اختلالات دیگر کمبود ید مانند کم کاری تیروئید و بزرگ شدن حجم تیروئید مجددا ظاهر شود و به خانواده ها اکیدا توصیه می شود که فقط و فقط از نمک های تصفیه شده یددار استفاده کنند. 

رییس انجمن متخصصین غدد ایران گفت: عدم مصرف نمک یددار برای هر خانواده این خطر را دارد که اختلالات رشد ذهنی، هوشی و عصبی در فرزندان آنها ظاهر شود.

به گزارش عصر ایران به نقل از انجمن متخصصین غدد، دکتر فریدون عزیزی رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رئیس انجمن متخصصین غدد ایران در نشست خبری کنگره بین‌المللی بیماری‌های غدد درون ریز و متابولیسم اظهار کرد: آنچه در این کنگره مورد نظر است این است که تازه های بیماری های غدد درون ریز و نحوه و تشخیص و درمان آنان مورد بررسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: می توانیم اعلام کنیم یکی از رشته های طب مادر یا طب داخلی هستیم که به عنوان فوق تخصص عهده دار بررسی غدد هستیم. تعداد فوق تخصصین غدد بالینی از 16 نفر در سال 66 به 511 نفر در سطح کشور رسیده است که اکنون برای تهران برای هر 100 هزار نفر یک نفر فوق تخصص داریم.

رییس انجمن متخصصین غدد

رئیس انجمن متخصصین غدد ایران ، به تاثیر منفی برخی از توصیه های غیر کارشناسی فضای مجازی بر سلامت جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از مشکلات اصلی در زمینه بیماری های غدد درون ریز و متابولیسم باورهای غلطی است که متاسفانه از طریق فضای مجازی در اختیار مردم ما قرار می گیرد. 

وی گفت: مصرف نمک های غیریددار با اسامی نمک های سنتی، آبی، صورتی و غیره سبب شده که درصدی از خانواده های ایرانی از منافع نمک یددار بهره مند نشوند و توجه به این امر مهم است .

این استاد دانشگاه افزود: در سی سال گذشته مصرف نمک یددار سبب شد که کمبود ید جامعه برطرف شود و عوارضی مانند اثر کمبود ید در رشد عصبی و ذهنی جنین و کودکان و نوجوانان از بین برود و همچنین در این سال ها 90 میلیون ضریب هوشی به کودکان و نوجوانان اضافه شده، از بروز 30 میلیون گواتر و هزاران اعمال جراحی تیروئید پیشگیری شده است. 

عزیزی ادامه داد: عدم مصرف نمک یددار برای هر خانواده این خطر را دارد که اختلالات رشد ذهنی، هوشی و عصبی در فرزندان آنها ظاهر شود و اختلالات دیگر کمبود ید مانند کم کاری تیروئید و بزرگ شدن حجم تیروئید مجددا ظاهر شود و به خانواده ها اکیدا توصیه می شود که فقط و فقط از نمک های تصفیه شده یددار استفاده کنند. 

رئیس انجمن متخصصین غدد ایران اعلام داشت: برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان موارد زیادی توصیه می شود که مهمترین آنها دریافت کافی کلسیم و ویتامین D (دی) و فعالیت بدنی مناسب است، متاسفانه با اخبار نامناسب ناشی از مواد مضر در شیر و نیز گران بودن قیمت لبنیات، بسیاری از خانوارها و به ویژه خانم ها که در معرض بیشتر پوکی استخوان هستند شیر مصرف نمی کنند و مصرف لبنیات نیز به حداقل رسیده است. 

عزیزی ادامه داد: کمبود ویتامین D نیز در همه کشورها شایع شده زیرا بدن انسان کمتر در معرض تابش اشعه خورشید قرار می گیرد و این امر در کشور ما نیز در زمه عوامل تشدید پوکی استخوان است. حال آن که با مصرف یک قرص 50 هزار در واحد در ماه و یا مصرف روزانه قرص های 1000-2000 واحدی می توان ویتامین D کافی دریافت کرد. پیش بینی می شود که شیوع پوکی استخوان در حال افزایش باشد. لذا توصیه می شود که دریافت کلسیم از طریق مصرف شیر و لبنیات و مصرف ویتامین D را همه افراد جامعه و به ویژه دختران و زنان بسیار جدی بگیرند. 

نمک ید دار

سخنران بین المللی از کشورهای آمریکا و کشورهای اروپایی 

در ادامه ، محمد هاشمی دبیر اجرایی چهاردهمین کنگره بین المللی بیماری های غدد درون ریز و متابولیسم گفت: این کنگره چهاردهمین کنگره است که محورهای آن شامل تمام بیماری های این حوزه است؛ این حوزه شامل دو بخش فوق تخصصی و پزشکی حوزه ای است که از دید مخاطب عام به بیماری هورمونی شناخته می شود.

وی افزود: غددی که با این حوزه تخصصی مرتبط است در این کنگره بررسی می شوند؛ این غدد از غده هیپوفیز گرفته که تنظیم کننده سایر غددها است تا غدد تیروئید، لوزوالمعده و غدد جنسی در این حوزه مورد بررسی قرار می گیرند.

مدیر پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: این کنگره واجد امتیاز بازآموزی برای گروه های ذی نفع است و 14.75 امتیاز برای این کنگره درنظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: کنگره امسال نمایشگاه جانبی نیز دارد امسال 57 سخنران داریم که از اساتید برجسته کشور و بین المللی هستند، 14 سمپوزیوم و 7 سخنرانی جامع در کنگره امسال داریم. 226 مقاله به دبیرخانه کنگره رسیده است که از این بین 24 مقاله به صورت ارائه شفاهی پذیرفته شدند، برخی از مقاله ها رد و برخی به عنوان پوستر در کنگره امسال به نمایش در می آیند.

هاشمی در پایان گفت: از کشورهای آمریکا و کشورهای اروپایی سخنران بین المللی داریم همچنین از آسیای جنوبی، هند و سنگاپور در کنگره امسال سخنرانی خواهیم داشت.

چهاردهمین کنگره بین المللی غدد درون ریز و متابولیسم در روزهای ۱ الی ۳ آذر ماه در مرکز همایش های دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

برچسب ها: غدد ، نمک یددار ، اختلالات
ارسال به دوستان
ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد ثبت لحظه حضور پلنگ ایرانی با توله‌اش در جنگل‌های گیلان (فیلم) مدودف : جنگ بین روسیه و آمریکا، اتمی خواهد بود عراقچی وارد پکن شد شمار کشته‌های حمله هوایی پاکستان به افغانستان به ۵۰ تن رسید