۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۲۲۶۲۰
تعداد نظرات: ۲۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۸ - ۱۱-۰۹-۱۴۰۲
کد ۹۲۲۶۲۰
انتشار: ۱۸:۴۸ - ۱۱-۰۹-۱۴۰۲

ساسی مانکن سالی یک بار یادمان می‌اندازد که ...

ساسی مانکن سالی یک بار یادمان می‌اندازد که ...
کودکان، نوجوانان و جوانان در زندگی روزانه میلیون‌ها موسیقی غیر از ساسی مانکن از خوانندگان و گروهای خارجی می‌شنوند و هیچ کس هم خبردار نیست که اصلا آنها کی و چی هستند؟

عصر ایران ؛ نهال موسوی - چند روز قبل ترانه جدید ساسان حیدری یافته یا همان ساسی (ساسی مانکن) منتشر شد و طبق معمول بازتاب زیادی هم در فضای مجازی به همراه داشت.

داریوش فرضیایی (عمو پورنگ) مجری و برنامه ساز کودک در صحفه اینستاگرامش در این باره نوشت: «اندازه کافی این روزا داغون و پریشون هستم ولی با دیدن این کلیپ بیشتر دلم گرفت ..! نمیدونم چی تو سرتون میگذره ولی لااقل به بچه های بیگناه و معصوم رحم کنید، به بهانه شادی چنین آثار بی محتوایی رو به خورد این فرشته های معصوم ندید !

من خودم عاشق شادی و ترانه های شاد کودکانه هستم ولی نه به این قیمت ! کمی وجدان داشته باشید ، نا سلامتی شما خودتون تازه گی ها پدر شدید! بیچاره بچه های ما که این وسط گیر افتادند و بیچاره کسانیکه دغدغه کار کودک دارند اما ...!!!!»

مشکل ساسی مانکن نیست ؛ قضیه جدی تر از این حرفهاست

بهمن بابازاده (خبرنگار حوزه موسیقی) در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «در اینکه ساسی در موج سواری و بهره برداری تبلیغاتی مستعد است، شکی نیست.پدیده ای ویژه در دیده شدن و ویرال شدن [به هر قیمتی]. اما موضوع بحرانِ محتوایی ست که از او به گوش مخاطب تین ایج تزریق میشود که عین ابتذال است و تجاوز فرهنگی.»

اما نکته جالب توجه این است که کاربری در همان اکس یا توییتر نوشت: «چرا راه دور و دردسر دور زدن فیلترینگ؟! در همین پیام رسان «بله» می‌تونید با عضویت در کانال رادیو جوان آهنگ جدید ساسی مانکن رو گوش بدید! در لیست برگزیده‌های «بله» هم هست.»

از طرف دیگر روزنامه فرهیختگان هم با ارائه تحلیلی محتوایی و فرمی از این آهنگ جدید نوشته است: «هر جمله، دیالوگ، اسم یا عبارتی که در طول سال وایرال می‌شوند در متن ترانه‌های ساسی جای دارند و حتی تبدیل به قافیه می‌شوند. او و گروهش به‌خوبی موسیقی و ریتم را می‌شناسند؛ هرچند که در پایین‌ترین سطح از کیفیت از آن استفاده می‌کنند.

[...] ویژگی دیگر قطعات ساسی مانکن تابوشکنی و استفاده از عبارات و کلمات سخیف یا اروتیک است. کلماتی که برای قبح‌شکنی در فرد، خانواده و جامعه در متن ترانه‌ها گنجانده می‌شود و متاسفانه همچنان ادامه دارد و هنوز استراتژی مناسبی برای مواجهه با این ویژگی اتخاذ نشده است.

[...] حقیقت اما این است که دست این خواننده برای مخاطبش رو شده است. ملودی‌های موتیف‌ها تکراری شده و تلاشی برای بهترشدن صدای خواننده نمی‌شود؛ هرچند بعید است مخاطب آهنگ‌های ساسی مانکن دنبال صدای خوب باشند اما حداقل‌های یک خواننده هم در این قطعات و به‌طور خاص، قطعه «برادران لیلا» رعایت نشده است.

قطعه برادران لیلا خوشبختانه یک اثر ضعیف است و خوشبختانه‌تر اینکه شاهد افول این خواننده در حوزه اثرگذاری و کیفیت موسیقی هستیم. بعید نیست که تا قبل از یک سال یک قطعه دیگر منتشر کند یا کار دیگری انجام دهد تا ضعف‌های این کارش را بپوشاند.»

مشکل ساسی مانکن نیست ؛ قضیه جدی تر از این حرفهاست

شاید من به اندازه نویسنده روزنامه فرهیختگان خوشبین نباشم و از اساس با این خوشبختانه گفتن‌ها دل خود را خوش نمی‌کنم، ولی واقعیت این است که چه بخواهیم و چه نخواهیم جامعه ما و علی الخصوص قشر میانسال و به طور مشخص مدیران و مسولان آن در جایگاه‌ها و سطوح مختلف، از علایق و گرایش قشر نوجوان و بسیار جوان کاملا بی خبر هستند.

حال این تک آهنگ‌های ساسی مانکن، سالی یکبار یک نوع تلنگر است تا ببینیم کودکان، نوجوانان و جوانان جامعه چه موسیقی را گوش می‌دهند و به راحتی به آن دسترسی دارند اما در زندگی روزانه میلیونها موسیقی دیگر از خوانندگان و گروهای خارجی در وسایل هوشمند شنیده می‌شوند و هیچ کس هم خبردار نیست که اصلا آنها کی هستند و چی هستند؟ و ...

برای مثال، بسیار ساده یک آمار از طرفداران 2 گروه کره‌ای بی تی اس یا بلک پینک بگیرید تا ببینید که چه طرفداران میلیونی در میان ایرانی‌ها دارند. 

به سادگی می‌توان از اصناف پوشاک، اسباب بازی فروشی، لوازم تحریر، لوازم ورزشی و ... یک تحقیق ساده کرد تا فهمید آمار توجه و خرید به محصولات مرتبط با همین دو گروه چند برابر بیتشر از سایر محصولات در بازار است.

واقعیت این است که جهان امروز در عرصه هنر، رسانه و ... کاملا قانون بقا در جنگل است و هر کسی که قدرتی نداشته باشد به راحتی صید می‌شود. 

نکته اینجاست که برای جلوگیری از شکار شدن کودکان و نوجوانان یا به تعبیری دیگر نسل آینده چه کاری انجام داده‌ایم؟ چه برنامه مدون امروزی داریم؟ غیر از یک سری کارهای کلیشه‌ای تکراری که از دهه 60 تا به امروز همان چرخه را داریم دور می‌زنیم!

قضیه جدی‌تر از این حرفهاست، تقریبا بحث بر سر ماندن و نماندن است، جنگ فقط با موشک، بمب و تانک نیست، در جهان امروز از طریق اپلیکیشن‌ها و شبکه‌های اجتماعی و ...  به رقیب شلیک می‌کنند.

 

 

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۱۹۹
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۱
14
119
در این دنیا اصولا برنده کسانی هستند که منفعلانه برخورد نمیکنن و دائما در حال تهاجم می‌باشند. در عرصه فرهنگ شما زمانی میتونید نقش مهاجم رو بازی کنید که یه چیز قابل تقاضا در چنته داشته باشید. به نظر شما آیا فرهنگ اسلامی ایرانی ما تدارکات لازم جهت تهاجم رو در اختیار ما قرار میده؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
من خودم از طرفدارای ساسی بودم ، کلیپشو دیدم با کلی ذوق ، آهنگشو دان کردم ، خدایی خیلی خیلی بد و تکراری ، بعد همش توی ترجیع آهنگ هم تکرار میکنه ، بنظرم ساسی تموم شد دیگه
محمد
Turkey
۲۱:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۱
29
112
طی سه روز ۶۵۷ هزار بازدید در یوتیوب که فیلتر هم هست گرفته است. واقعا خاص است مخاطب را شناخته خوب یا بد باید قبول کنید. این را که قبول کردید در فاز بعدی شاید بتوان اقدامی انجام داد.
پاسخ ها
ناشناس
| Ireland |
۰۲:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
چیش خاصه؟ریتم تکراری؟محتوا؟هر بی ادبی هم دوتا کلمه بلدباشه میتونه شب تاصبح کلمه پشت هم بچینه بگه هنرمنددددددم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
خیلی ازین بازدیدها توسط ربات است
Nrjs
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۱
106
70
چرا یهو بی تی اس و میارین وسط!؟ باز اونا آهنگاشون معنی داره این چی؟ چرت و پرت فقط :/
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
والله
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۱
198
112
بازم دمش گرم تو این شرایط یک کم خنده بر لب مردم می اورد
به قول شاعر
زحق توفیق خدمت خواستم وی گفت پنهانی
چه توفیقی از این بهتر که خلقی را بخندانی
پاسخ ها
احسان
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
به روانپزشک مراجعه کنید
ناشناس
Germany
۲۱:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۱
149
68
نمیدونم شما چرا همیشه ی موسیقی یا اهنگی تجزیه و تحلیل میکنید میاین با بی تی اس و بلک پینک مقایسه میکنین.معنی و مفهوم اهنگ بی تی اس خیلی بالاتراز سطح ایرانه .خاستین بگین طرفدارداره بگین رپ ایرانی ک خیلی هم افتضاح میخونن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
بچه
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۱
14
44
فراری از واقعیت جامعه و فضای مجازی نیست. شرایط رو برای تطبیق می بایست آماده کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۱
7
63
دقیقا درست می فرمایید، در فرهنگ بدلیل عدم توجه به علوم انسانی و اصالت قائل نبودن برای این علوم، بسیار ضربه خورده این و متولیان فرهنگ میز هیچ وقت پاسخگوی این وضعیت نبوده اند و هر سال فقط به بودجه آنان اضافه می شود
ناشناس
Ireland
۰۲:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
46
58
این بشر هدفش بچه های من و شماست.ایرانی واقعی باادب است وبی تربیت نیست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
31
97
خب این بدخت اول کلیپش میگه این برا بچه ها نیست و نباید نگاه کنن .همونجا +18 هم زده . از تلویزیونم که پخش نمیشه.
اصولا مدل دسترسی بچه ها به فضای مجازی و کلا رسانه ها ایراد داره و الا کلی کارای بی محتوا و چرت تو دنیا تولید میشه و هر مدومش مخاطب خودشو داره .
ناشناس
United States of America
۰۵:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
12
61
در سطح جهانی بخصوص در موزیک رپ استفاده از فحش و کلمات رکیک بسیار مرسوم شده و با وجود محتوای سخیف و موزیک بسیار نازل جوانان و نوجوانان در تمام دنیا فقط عاشق اینگونه کلمات تابو شکن هستند.... !!!!! متعجبم و نمی دانم چرا؟؟!!!
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
5
80
واقعیت انکار ناپذیر موجود در ایران این می‌باشد که صدا و سیما عملکرد بسیار بسیار ضعیفی در تولید برنامه‌های بزرگسالان و کودکان و نوجوانان دارد و هر روز بیشتر از دیروز از مخاطبانش کاسته میشود و متاسفانه با قطع همکاری با کارهای عالی کودکان مانند عمو پورنگ و فیتیله ای ها و....... بیشتر کودکان و نوجوانان و حتی بزرگسالان را از تلویزیون دور کرده و به سمت دیدن ماهواره ها راهنمایی و تشویق میکند
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
12
78
فیلم برادران لیلا قصه واقعی زندگی ما دهه پنجاه و شصتی هاست و شاید قصه زندگی بسیاری دیگر باشد، بنظرم یک فیلم قوی از یک فیلمنامه بسیار قوی هست ،من من گفتن پدرهایمان زندگی و ایام باز نگشتی جوانیمان را از ما گرفت
ناشناس
France
۰۸:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
40
85
داریوش فرضیایی حدود بیست ساله برنامه کودک اجرا می کنه و اردک تک تک میخونه، چه تاثیری داشته؟ بیاد جواب بده که چه می کرده که مخاطباش رفتند سراغ ساسی
اینجا کسایی که باید جوابگو باشند طلبکارند
وارطان
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
15
118
پدیده‌هایی که بعید است در کشورهای دیگر حکم بحران را داشته باشند در ایران به بحران تبدیل می‌شوند. آهنگی ساخته شده و پخش شده. دوست دارید بچه‌ها گوش ندهند، مثل جاهای دیگر دنیا، موسیقی را در برنامه درسی مدارس قرار دهید، امکانات موسیقی فراهم کنید، از اساتید موسیقی در مدارس استفاده کنید تا کودکان از همان ابتدا سواد موسیقیایی داشته باشند و موسیقی ضعیف گوش ندهند.
مر
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
18
105
یه زمانی پیله کرده بودن به باربی که چرا دفتر خودکارا عکس باربی مزین شده ..اومدن دارا سارا که خوشایند بچه ها نبود رو آوردن.. به بی تی اس چی کار داری؟ اون واسه مملکت خودش داره شعر و آوازمیخونه .. شما اگه خیلی قدرت دارین رو دستشون بزنین ..
ناشناس
Netherlands
۱۱:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
18
35
فقط تاسف برای جامعه.
Mehrdad80
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
23
21
خلایق هرچه لایق
ارزش هرکس به خواسته هاشه