۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۲۴۰۴۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۶ - ۱۶-۰۹-۱۴۰۲
کد ۹۲۴۰۴۴
انتشار: ۱۱:۵۶ - ۱۶-۰۹-۱۴۰۲

عربستان به آمریکا: در برابر حوثی ها خویشتندار باشید

عربستان به آمریکا: در برابر حوثی ها خویشتندار باشید
بنا به گزارش رویترز، مقامات عربستان از آمریکا خواسته اند تا در برابر اقدامات حوثی ها خویشتندار باشند، چون ریاض نمی خواهد شاهد تشدید تنش در منطقه و آغاز دوباره جنگ با یمن باشد.

خبرگزاری رویترز خبر داده عربستان سعودی، ایالات متحده آمریکا را به خویشتنداری در برابر اقدامات اخیر جنبش انصارالله یمن در دریای سرخ و تنگه باب المندب فراخوانده است.

به گزارش عصرایران و بر اساس گزارش رویترز: دو منبع آگاه سعودی گفتند، عربستان سعودی از ایالات متحده خواسته است تا در واکنش به حملات حوثی‌های یمن (جنبش انصارالله) به کشتی‌ها(اسراییلی) در دریای سرخ خویشتنداری نشان دهد، زیرا ریاض به دنبال گسترش تنش در منطقه نیست.

رویترز در ادامه نوشت: حوثی های همسو با ایران وارد جنگ با اسراییل شده اند که از 7 اکتبر و همزمان با عملیات غافلگیرانه طوفان الاقصی از سوی حماس، در سراسر خاورمیانه گسترش یافته است.

حوثی ها طی این مدت به کشتی ها (اسراییلی) در خطوط حیاتی کشتیرانی حمله و یا برخی از آنها را توقیف کرده و با پهپادها و موشک های خود شهر بندری ایلات را در جنوب اسراییل هدف قرار داده اند. 

کشتی توقیف شده "گالکسی لیدر" اسراییلی در سواحل یمن

کشتی توقیف شده

این گروهی که بر بخش بزرگی از یمن حکومت می‌کند، می‌گوید که حملاتش برای حمایت از فلسطینی‌ها است و وعده داده است مادامی که اسرائیل حملات خود به نوار غزه را متوقف نکند، به حملات خود ادامه خواهد داد.

حوثی ها یکی از چندین گروه در "محور مقاومت" همسو با ایران هستند که از آغاز درگیری در 7 اکتبر، زمانی که متحد فلسطینی آنها "حماس" با حمله به اسرائیل جرقه جنگ را برانگیخت، به اهداف اسرائیل و ایالات متحده حمله می کنند.

نقش آنها بر مخاطرات منطقه ای درگیری افزوده وخطوط دریایی را که بیشتر نفت جهان از طریق آنها حمل می شود، تهدید می کند.

ریاض، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، طی این مدت پرتاب موشک های حوثی ها بر فراز قلمرو خود را تماشا کرده است.

با تشدید حملات حوثی ها به کشتی های اسراییلی در هفته های گذشته، دو منبع آگاه سعودی گفتند که پیام ریاض برای خویشتنداری به واشنگتن با هدف جلوگیری از تشدید بیشتر تنش است. این منابع افزودند که ریاض تا کنون از نحوه مدیریت این وضعیت توسط ایالات متحده خرسند بوده است.

یکی از این منابع گفت: " آنها آمریکایی ها را در این مورد و اینکه چرا باید درگیری غزه متوقف شود، تحت فشار قرار دادند."

از آنجایی که عربستان سعودی برای توقف آنچه "جنگ وحشیانه" در غزه نامیده است، فشار می آورد، دیپلماسی این کشور نشان دهنده سیاست گسترده تری با هدف ارتقای ثبات منطقه پس از سال ها رویارویی با ایران و متحدانش است.

ریاض با تمرکز بر توسعه و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان سعودی، در سال جاری روابط خود را با تهران عادی کرد و به دنبال خروج از جنگی است که نزدیک به 9 سال است با حوثی‌ها در یمن به راه انداخته بود.

این منابع گفتند که عربستان سعودی حتی در حالی که جنگ در غزه ادامه دارد، به دنبال پیشبرد روند صلح با یمن بوده و نگران این موضوع است که جنگ غزه ممکن است روند صلح با حوثی ها را از مسیر خود خارج کند. 

از زمان آغاز مذاکرات مستقیم صلح بین مقامات سعودی و حوثی ها، یمن بیش از یک سال است که از آرامشی نسبی برخوردار بوده است. 
حملات حوثی ها در طول جنگ حماس و اسرائیل، جایگاه این گروه را در اردوگاه همسو با ایران که شامل حماس، حزب الله لبنان و شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق نیز می شود، افزایش داده است.

حوثی ها با ده ها هزار جنگجو و زرادخانه عظیم موشک های بالستیک و پهپاد به عنوان یک نیروی نظامی بزرگ در شبه جزیره عربستان ظاهر شده اند.

منابع ارشد در اردوگاه همسو با ایران هم به رویترز گفتند که حملات حوثی ها بخشی از تلاش برای اعمال فشار بر واشنگتن برای وادار کردن اسرائیل به توقف حمله به غزه است، هدفی که ایران با عربستان سعودی و سایر کشورهای منطقه، در آن مشترک هستند.

یکی از این منابع که در تهران مستقر است، مدعی شده که نمایندگان حوثی در جریان نشستی در تهران در ماه نوامبر در مورد حملات خود با مقامات ایرانی صحبت کرده و موافقت کردند که اقداماتی را به شیوه ای "کنترل شده" انجام دهند که به پایان دادن به جنگ غزه کمک کند. 

مردان مسلح انصارالله در سواحل یمن و در نزدیکی کشتی توقیف شده اسراییلی

مردان مسلح انصارالله در سواحل یمن و در حال مراقبت از کشتی توقیف شده اسراییلی

یکی دیگر از این منابع گفت که تهران به دنبال "جنگ همه جانبه در منطقه" نیست که خطر ورود مستقیم به آن را داشته باشد.

سخنگوی حوثی ها به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد. ایران دست داشتن در این حملات را رد کرده است. مقامات ایرانی نیز به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره حملات حوثی ها پاسخی ندادند.

ایالات متحده و بریتانیا حملات حوثی ها به خطوط کشتیرانی را محکوم کرده و ایران را به خاطر نقشش در حمایت از حوثی ها مقصر می دانند. تهران می گوید متحدانش تصمیمات خود را مستقل می گیرند.

در یکی از آخرین حوادث، 3 کشتی تجاری روز یکشنبه در آب های بین المللی مورد حمله قرار گرفتند. حوثی‌ها گفتند که به دو کشتی اسرائیلی شلیک کرده‌اند. اسرائیل هرگونه ارتباط با این کشتی ها را تکذیب کرد.

یک ناوشکن نیروی دریایی ایالات متحده به نام "کارنی"، 3 پهپاد حوثی ها را سرنگون کرد.

پنتاگون روز دوشنبه اعلام کرد که کارنی در حالی که یک پهپاد به سمت آن در حرکت بوده اقدام به سرنگون کردن آن کرده است، اما نمی تواند ارزیابی کند که آیا کشتی جنگی هدف مورد نظر بوده است یا خیر.

سابرینا سینگ، سخنگوی پنتاگون، از استفاده از زبانی که می‌تواند حکایت از هرگونه اقدام تلافی جویانه قریب‌الوقوع آمریکا علیه حوثی‌ها داشته باشد، خودداری کرد. 

سینگ در پاسخ به این سوال که آیا ایالات متحده ممکن است اقدام تلافی جویانه انجام دهد، گفت: "اگر تصمیم بگیریم علیه حوثی ها اقدامی انجام دهیم، البته در زمان و مکانی که ما انتخاب می کنیم، خواهد بود."

یک دیپلمات ایرانی گفت که تهران و واشنگتن از زمان آغاز جنگ حماس و اسرائیل از طریق واسطه‌ها درباره حملات حوثی‌ها پیام‌هایی مبادله کرده‌اند. این دیپلمات که در تبادل پیام ها نقش داشت، گفت که هر دو کشور در این پیام ها خواستار خویشتنداری شدند.

ایران روز سه شنبه هر گونه نقشی در حملات یا اقدامات علیه نیروهای آمریکایی را رد کرد.

 

برچسب ها: انصارالله ، اسراییل
ارسال به دوستان
یادداشت عراقچی در روزنامه چینی: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می‌شود لحظه وقوع تصادف عجیب؛ خودروی سواری از کنترل خارج شد (فیلم) انفجار خانه‌ در یزد با سه کشته و ۶ مجروح ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت