۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۲۵۰۶۳
تاریخ انتشار: ۰۰:۴۲ - ۲۰-۰۹-۱۴۰۲
کد ۹۲۵۰۶۳
انتشار: ۰۰:۴۲ - ۲۰-۰۹-۱۴۰۲

کشف مهم محققان؛ درمانی که سلول‌ های سرطانی را با کمترین عوارض جانبی از بین می‌برد

کشف مهم محققان؛ درمانی که سلول‌ های سرطانی را با کمترین عوارض جانبی از بین می‌برد
معمولاً در روش‌های مرسوم پرتودرمانی یا شیمی‌درمانی، سلول‌ های سالم نیز گاه از بین می‌روند. به نظر می‌آید که این روش جدید تنها قسمت خاصی از کروموزوم سلول‌های سرطانی را هدف قرار می‌دهد. 
تیمی از محققان استرالیایی روش جدیدی برای ایجاد اختلال در رشد سلول‌های سرطانی کشف کرده‌اند. این روش روی سلول‌های عادی تأثیری نمی‌گذارد و می‌تواند عوارض جانبی درمان‌های سرطان را به حداقل برساند.
 
به گزارش دیجیاتو؛ معمولاً در روش‌های مرسوم پرتودرمانی یا شیمی‌درمانی، سلول‌های سالم نیز گاه از بین می‌روند. به نظر می‌آید که این روش جدید تنها قسمت خاصی از کروموزوم سلول‌های سرطانی را هدف قرار می‌دهد. 
 
براساس مقاله منتشرشده در Cell Chemical Biology، محققان توانسته‌اند روش جدیدی ابداع کنند که برخلاف روش‌های مرسوم پرتودرمانی و شیمی‌درمانی، کمترین آسیب‌ را به سلول‌های سالم بدن می‌زند. در این روش با هدف قراردادن پروتئین‌های محافظ کروموزوم سلول‌های سرطانی، می‌توان این سلول‌ها را از بین برد و از تکثیر سریع آن‌ها جلوگیری کرد.
 
DNA ما توسط تلومرهایی محافظت می‌شود که در انتهای کروموزوم‌ها قرار دارند؛ ساختار این تلومرها حلقه‌ای است و خود توسط مجموعه‌ای از پروتئین‌ها محافظت می‌شوند. یکی از مهم‌ترین پروتئین‌های محافظ TRF2 است. هنگامی که ساختار محافظ تلومر مختل می‌شود، اثرات مخربی روی سلول‌ها ایجاد می‌شود و آن‌ها می‌میرند.
 
ظرفیت تکثیر نامحدود سلول‌های سرطانی کاملاً به وضعیت تلومر بستگی دارد. با تأثیر بر تلومرهای سلول‌های سرطانی، می‌توان تنها سلول‌های سرطانی را بدون آسیب‌رساندن به سلول‌های سالم بدن از بین برد. برخلاف پرتودرمانی و اکثر شیمی‌درمانی‌ها، پیش‌بینی می‌شود که عوارض جانبی داروهای سرطان متمرکز بر تلومر بسیار کمتر باشد و سلامت بیمار و نتایج بلندمدت را بهبود بخشد.
 
ترکیبی که محققان توانسته‌اند ایجاد کنند به یک ناحیه کلیدی TRF2 متصل می‌شود. این ترکیب که APOD53 نام دارد، رشد سلول‌های سرطانی را مختل می‌کند و بر سلول‌های غیرسرطانی تأثیری نمی‌گذارد.
 
همچنین محققان نشان داده‌اند که می‌توان ترکیب جدید خود را با سایر مواد شیمیایی که بر دیگر بخش‌های ساختار محافظ تلومرها تأثیر می‌گذارند، ترکیب کرد تا اثربخشی آن افزایش یابد. به‌علاوه، این ترکیب جدید که یک پپتید است، می‌تواند به راحتی وارد سلول‌ها شود و بنابراین گزینه خوبی برای تولید داروهای ضدسرطان در آینده است.
برچسب ها: سلول ، سرطانی
ارسال به دوستان
سقوط مرگبار یک کودک از ساختمانی مرتفع (فیلم) ۱۰ گل فراموش نشدنی دیوید بکام (فیلم) تقویت سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل با قرارداد ۵۵۰ میلیون دلاری صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است