۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۲۵۲۹۵
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۴ - ۲۰-۰۹-۱۴۰۲
کد ۹۲۵۲۹۵
انتشار: ۱۸:۲۴ - ۲۰-۰۹-۱۴۰۲

خودکشی در جامعۀ پزشکی؛ آمادگی انجمن علمی روان‌پزشکان برای ارایۀ راهکارهای پیش‌گیری

خودکشی در جامعۀ پزشکی؛ آمادگی انجمن علمی روان‌پزشکان برای ارایۀ راهکارهای پیش‌گیری
«آثار منفی این پدیده ققط دامن‌گیر جامعۀ پزشکی نیست بلکه این اتفاقات به خصوص هنگامی که در شهرهای کوچک رخ می‌دهد بر نوجوانان و جوانان تأثیرات عمیق و ماندگار برجای می‌گذارد.»

   در پی خودکشی یک پزشک دیگر انجمن علمی روان‌پزشکان ایران در دومین نامه به بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمادگی خود را برای کمک به حل «مسألۀ خودکشی کادر درمان» اعلام کرده است.


   به گزارش عصر ایران در این نامه که به امضای دکتر وحید شریعت رییس این انجمن علمی رسیده آمده است:


   «در دو هفتۀ گذشته متأسفانه دو همکار پزشک دیگر در شهرهای مختلف جان خود را در پی اقدام به خودکشی از دست داده‌اند. در فاصله نگارش نامۀ پیشین در تاریخ 26 شهریور تا این مرقومه - 20 آذر- هر از چندی اخباری مبنی بر اقدام دست‌یاران و یا پزشکان به خودکشی منتشر می‌شود که خود نشانه‌ای از وضعیت نگران کننده اجتماعی و روانی بخشی از جامعۀ تخصصی ایران است.»


  به اعتقاد این انجمن «آثار منفی این پدیده ققط دامن‌گیر جامعۀ پزشکی نیست بلکه این اتفاقات به خصوص هنگامی که در شهرهای کوچک رخ می‌دهد بر نوجوانان و جوانان تأثیرات عمیق و ماندگار برجای می‌گذارد.»


  انجمن علمی روان‌پزشکان در نامۀ قبلی که به طور مشترک با جمعیت علمی پیش‌گیری از خودکشی ارسال شد اعلام آمادگی کرده بود تازه‌ترین یافته‌های پژوهشی دربارۀ درگیری ذهنی با خودکشی در بین دست‌یاران را در اختیار قرار دهند.


  در این نامه هم از وزیر خواسته‌اند وقت ملاقاتی تعیین شود تا هیأت مدیرۀ انجمن و گروهی از خبرگان ملی پیش‌گیری از خودکشی گزارشی از وضعیت موجود ارایه دهند.


  انجمن علمی روان‌پزشکان تصریح کرده کادر درمان هنوز از زخم‌های دوران کووید 19 رنج می‌برد و دعوت از دیگر انجمن‌ها و متخصصان علوم انسانی و اجتماعی را هم برای حل مشکل مفید دانسته است.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۴
غیر قابل انتشار: ۰
ناصر
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
1
1
خواهش میکنم نظر من را منتشر کنید.
مشکل خودکشی پزشکان رزیدنت و اینترن سالها قبل در امریکا و اروپا وجود داشت. آن کشورها با قوانین سخت گیرانه آن را کنترل کردند. این قوانین عبارتند از: محدودیت کاری ۸۰ ساعت در هفته، الزام یک روز کاملاً تعطیل از تمام برنامه‌های آموزشی و کلینیکی و کشیک آنکال در طول هفته و شیفت شبانه حداکثر هر سه روز یکبار را می‌باشد.
در ایران متاسفانه رزیدنتها باید در ماه حداقل 500 ساعت شیفت+کلاس آموزشی بگذرانند.
هر روز صبح تا ظهر کلاس مورنینگ و درمانگاه+ ظهر به بعد تا فردا صبحش شیفت سنگین+فردا صبحش دوباره شیفت و درمانگاه تا ظهر. اگر شیفت نباشه میتونه بره خونه و دوباره فردا صبحش همین وضع شروع میشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
1
0
ای کاش وزارت بهداشت ،هر چه زودتر اقدامی در جهت جلوگیری از پرپر شدن گل های سرزمین مان انجام دهد. تا بیش از این شاهد چنین رویدادهای دردناکی نباشیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
1
1
منم دلم میخواد بمیرم