۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۲۶۶۰۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۹ - ۲۵-۰۹-۱۴۰۲
کد ۹۲۶۶۰۰
انتشار: ۰۸:۴۹ - ۲۵-۰۹-۱۴۰۲

مرگ تدریجی اکوسیستم شهر‌ها در چرخه اشتباه مدیریت شهری

مرگ تدریجی اکوسیستم شهر‌ها در چرخه اشتباه مدیریت شهری
عضو هیئت علمی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران گفت: مهم‌ترین مسئله‌ای که وجود دارد چرخه اشتباه مدیریت شهری است که باعث پایین آمدن کیفیت زندگی انسان‌ها در همه شهر‌ها می‌شود.

دانشیار دانشگاه تهران با بیان اینکه چرخه‌ اشتباه مدیریت شهری است که باعث پایین آمدن کیفیت زندگی انسان‌ها در همه‌ شهرها می‌شود، گفت: مدیر شهری در صورتی موفق است که برنامه‌ریزی درستی در راستای بهبود فاکتورهای زیست‌پذیری شهری داشته باشد.

ایسنا/مجید کیاورزمقدم در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت توجه به اکوسیستم شهری در طراحی و اجرای پروژه‌ها، اظهار کرد: مهم‌ترین مسئله در طراحی و اجرای پروژه‌های شهری توجه به اکوسیستم آن است.

وی با بیان اینکه هر اکوسیستمی توان مشخصی دارد، افزود: باید به میزانی از هر محیط استفاده کنیم که آن محیط توانایی بازیابی خودش را داشته باشد، زیرا اگر بیش از توان آن اکوسیستم استفاده شود، پایداری خود را از دست می‌دهد و چرخه‌ حیاتی که در آن اکوسیستم وجود دارد تضعیف شده و در نهایت از بین می‌رود زیرا توانایی بازیابی خود را ندارد و نتیجه‌ آن از بین رفتن زیست‌پذیری شهر می‌شود.

دانشیار دانشگاه تهران گفت: در همه شهرهای بزرگ با همین رویکرد مواجه هستیم، در استان گیلان هم همین طور است و تحقق بودجه در اولویت ارزیابی توانایی شهرداران  قرار دارد و زمانی‌که بودجه شهرداری محقق می‌شود کسی سوال نمی‌پرسد که چطور این بودجه محقق شده؟ آیا با از بین بردن فاکتورهای زیست پذیری همراه بوده؟ آیا در جهت پایداری حیات آن اکوسیستم هزینه می‌شود؟

این دکتری سنجش از دور و GIS، با بیان اینکه ۷۰ درصد درآمدها صرف هزینه‌های جاری و حقوق می‌شود، تصریح کرد: مسئله‌ اصلی این است که اگر بخواهیم مدیریت شهری را مورد بررسی قرار دهیم، معمولا شهرداران در مصاحبه‌هایشان در مورد اکوسیستم شهری حرفی ندارند و حتی این مولفه را آن گونه که باید در برنامه‌ریزی‌ها مدنظر قرار نمی‌دهند که در گیلان هم این اتفاق در حال رخ دادن است و ساخت‌وساز غیرمجاز بی رویه، تعریض معابر و بزرگراه‌ها از این نمونه هستند.

کیاورزمقدم تأکید کرد: مدیریت شهری به گونه‌ای حساس است که هرگونه غفلت و بی توجهی می‌تواند منجربه نابودی تدریجی زیست سالم انسان‌ها و اکوسیستم شهرها شود. 

وی افزود: زمانی یکی از مدیران شهری در گزارشی اعلام کرد که طی سه ماه پاییز که وارونگی هوا داریم، ورودی بهشت زهرا هم بیشتر می‌شود! یا بیشترین ذرات آلوده(سنگین) که در یک متری زمین قرار می‌گیرند و به همین دلیل درصدی از کودکان در تهران دچار آسم هستند. 

مرگ تدریجی اکوسیستم شهرها در سایه غفلت مدیریت شهری

این عضو هیئت علمی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران گفت: مهم‌ترین مسئله‌ای که وجود دارد چرخه اشتباه مدیریت شهری است که باعث پایین آمدن کیفیت زندگی انسان‌ها در همه شهرها می‌شود.

معاون آموزشی دانشکده گردشگری دانشگاه تهران ادامه داد: درآمد حاصل از عوارض، تراکم یا خلاف در شهرداری دریافت ‌شده و بعد صرف مدیریت بتنی شهر می‌شود، به این صورت که عرضه جهت استفاده‌ آسان‌تر از خودرو شخصی افزایش یافته و در نتیجه تقاضای خودرو بالا می‌رود و باعث افزایش مصرف بنزین شده و بر حجم آلودگی هوا می‌افزاید. علاوه‌بر این، آلودگی صوتی و بصری هم زیاد می‌شود و لذا زیست‌پذیری شهر اینجا به وسیله پول خود مردم از بین می‌رود و این چرخه‌ای است که هیچ مدیر شهری به آن توجه ندارد. این مهم درحالی‌ رخ می‌دهد که در صورت توجه مدیریت شهری، به حداقل ۱۰ سال زمان نیاز است تا پروژه‌های متناسب با زیست‌پذیری شهری اجرا شوند.

این دکتری حوزه سنجش از دور و GIS، در خصوص اهمیت هوشمندسازی شهر گفت: ITمحور کردن و هوشمندسازی مدیریت شهری ابزاری است که باید در جهت ارتقای زیست‌پذیری شهر باشد، زیرا هوشمندسازی که صرفا درآمدمحور یا متکی به نرم افزار و اپلیکشین نویسی باشد کار بیهوده‌ای است.

دانشیار دانشگاه تهران بیان کرد: هوشمندسازی شهر به صورت قانون هم ابلاغ شده و مدیران موظف به اجرای آن شده‌اند اما چرا مدیران نسبت به این مسئله کم توجهی می‌کنند جای بررسی عمیق دارد. به عنوان نمونه پروژه GIS بنده حدود سه دوره قبل مدیریتی در شورای یکی از شهرهای گیلان به تعویق افتاد و در فرآیند بسیار کندی در حال تکمیل است.

ارسال به دوستان
آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد ثبت لحظه حضور پلنگ ایرانی با توله‌اش در جنگل‌های گیلان (فیلم) مدودف : جنگ بین روسیه و آمریکا، اتمی خواهد بود عراقچی وارد پکن شد شمار کشته‌های حمله هوایی پاکستان به افغانستان به ۵۰ تن رسید جذاب و قدرتمند؛ رولزرویس کولینان منصوری با قیمت ۴۰ میلیارد تومان معرفی شد(+عکس) یک روز پس از مشاهده در آسمان، پوستر سیاسی جنگنده نسل ششم چینی ها آمد(عکس) داستان آشنایی پیمان قاسم‌خانی با همسرش و آرزوی بزرگ او (فیلم) روش‌های هک Wi-Fi و تقویت امنیت شبکه بحران سیاسی کره جنوبی ؛ کار رئیس‌جمهور موقت هم به استیضاح کشید حضور صدها بابانوئل در مترو مسکو (فیلم) فرمانده سپاه بوشهر : دشمن در جنگ ترکیبی و شناختی، زنان را هدف قرار داده است دستور پخت یک شام اسپانیایی خوشمزه با 6 عدد ران مرغ (فیلم) ورود بانوان به ورزشگاه دوباره ممنوع شد! کاهش دوباره نرخ بهره در بانک های ترکیه