۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۲۶۸۴۹
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۵ - ۲۵-۰۹-۱۴۰۲
کد ۹۲۶۸۴۹
انتشار: ۲۰:۵۵ - ۲۵-۰۹-۱۴۰۲

دانشمندان برای اولین‌ بار با نهنگ صحبت کردند

دانشمندان برای اولین‌ بار با نهنگ صحبت کردند
دانشمندان در قایقی در سواحل آلاسکا با روشی به نام «تماس ارتباطی»، امواجی در اقیانوس پخش کردند تا ببینند آیا نهنگ‌ ها این امواج را دریافت می‌کنند یا خیر.

زبان نهنگ‌های گوژپشت ممکن است به اندازه زبان نژادهای فرازمینی برای ما بیگانه باشد. بنابراین یادگیری مکالمه با نهنگ‌ها می‌تواند به ما در برقراری ارتباط با بیگانگان هوشمند کمک کند. ازاین‌رو، دانشمندان در آزمایشی عجیب دست به گفت‌وگو با یک نهنگ گوژپشت به‌نام «تواین» (Twain) زدند و در کمال تعجب توانستند 20 دقیقه به ارتباط با او ادامه دهند.
 
به گزارش دیجیاتو؛ براساس مقاله منتشرشده در Peer J، دانشمندان در قایقی در سواحل آلاسکا با روشی به نام «تماس ارتباطی»، امواجی در اقیانوس پخش کردند تا ببینند آیا نهنگ‌ها این امواج را دریافت می‌کنند یا خیر. نهنگی 38 ساله به اسم «تواین» با شنیدن این امواج، به سمت قایق شنا کرد و دور آن چرخید. در طول 20 دقیقه بعدی، دانشمندان همان تماس ارتباطی را در فواصل زمانی مختلف پخش کردند و تواین هر بار به تماس پاسخ داد.
 
البته این مکالمه چندان پیشرفته نبود و تنها سه فاز را در رفتار نهنگ نشان داد. درابتدای پخش امواج، تواین مشتاقانه به سمت قایق آمد و پاسخی به محققان داد. در ادامه، نهنگ کمی ابراز هیجان یا ناامیدی کرد. او درنهایت از محققان جدا شد. به نظر می‌آید دانشمندان نتوانستند چندان خوب این مکالمه را پیش ببرند.
  
یکی از محققان این پژوهش گفت که رفتار تواین می‌تواند راه‌حلی باشد برای یافتن جواب این مسئله که چگونه نژادهای بیگانه هوشمند ممکن است به‌دنبال انسان‌ها باشند. فرض مهم محققان برای جستجوی هوش فرازمینی این است که فرازمینی‌ها علاقه‌مند به برقراری ارتباط هستند و بنابراین شاید گیرنده‌های انسانی را هدف قرار دهند.
 
«لورنس دویل»، محقق و یکی از نویسندگان مقاله اخیر می‌گوید: «اگر فرازمینی‌ها جایی آن بالا باشند، سیگنال‌هایی برای ما ارسال می‌کنند، و سعی می‌کنند ارتباط برقرار کنند. اما اگر ما ندانیم به دنبال چه چیزی بگردیم، ممکن است آن‌ها را از دست بدهیم.»
 
تحقیقات روی زبان نهنگ‌ها نشان داده است که اگر جانوری مثل نهنگ باهوش باشد، کنجکاو نیز خواهد بود و مسلماً به دنبال برقراری ارتباط با انسان است. دانشمندان امیدوارند بتوانند کار مشابهی را با دیگر حیوانات هوشمند روی زمین از جمله سایر پستانداران دریایی مانند دلفین‌ها یا گوشت‌خوارانی که به‌صورت گروهی شکار می‌کنند و دیگر گونه‌های بسیار اجتماعی مانند مریکات و فیل‌ها انجام دهند.

برچسب ها: دانشمندان ، نهنگ
ارسال به دوستان
ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد دستور پوتین درباره بیت کوین: در معاملات خارجی استفاده شود