۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۳
در حاشیه
کد خبر ۹۲۸۵۰۲
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۶ - ۰۱-۱۰-۱۴۰۲
کد ۹۲۸۵۰۲
انتشار: ۲۳:۲۶ - ۰۱-۱۰-۱۴۰۲

رونمایی از تندیس کوروش کبیر در پایتخت تاجیکستان

رونمایی از تندیس کوروش کبیر در پایتخت تاجیکستان
بسیاری در تاجیکستان این رویداد را «مهم» و قدمی دیگر در راه پاسداشت فرهنگ نیاکان خود می دانند. کوروش از چهره‌های ماندگار تاریخ است و در سال‌های اخیر توجه به شخصیت وفعالیت‌های او در تاجیکستان افزایش یافته است.

بی بی سی نوشت: امروز، جمعه ، (۲۲ دسامبر- اول دی‌) در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، از تندیس کوروش، بنیان‌گذار و نخستین شاه هخامنشی رونمایی شد. کوروش بین سالهای ۵۵۹ و ۵۲۹ پیش از میلاد بر نواحی گسترده‌ای از آسیا حکومت کرد، ناحیه‌ای تاجیکستان کنونی هم شامل آن بوده است.
 
در مراسم رونمایی از تندیس کوروش در پایتخت تاجیکستان، رستم امامعلی، شهردار دوشنبه و رئیس مجلس ملی پارلمان تاجیکستان و زلفیه دولت‌زاده، وزیر فرهنگ این کشور حضور داشتند.
 
بسیاری در تاجیکستان این رویداد را «مهم» و قدمی دیگر در راه پاسداشت فرهنگ نیاکان خود می دانند. کوروش از چهره‌های ماندگار تاریخ است و در سال‌های اخیر توجه به شخصیت وفعالیت‌های او در تاجیکستان افزایش یافته است.
 
مجسمه کوروش در پارکی در پایتخت تاجیکستان قد برافراخته که نام او را دارد؛ «باغ کوروش کبیر» در کنار تئاتر اپرا و باله شهر دوشنبه واقع است و چهار و نیم سال پیش، بعد از بازسازی بدین نام تغییر کرد.
 
مساحت این پارک نزدیک پنج هکتار است . شانزدهم ماه اکتبر در قسمت دیگری از این پارک، از تندیس استوانه یا منشور کوروش بزرگ رونمایی شده بود.
 
در این مراسم برخی از ایرانیان مقیم اروپا و آمریکا حضورداشتند که در اجرای این طرح سهم داشتند.
 
امسال همچنین برای نخستین بار باله کوروش کبیر در تاجیکستان روی صحنه تئاتر رفت و در آن، با زبان رقص و موسیقی، بخش‌های مهمی از کارنامه نخستین شاه هخامنشی و نقش او در تمدن بشری بازگو شد.
 
پیشتر ایدئولوژی حاکم در دوران اتحاد جماهیر شوری، نظامهای شاهنشاهی را نمی‌پسندید و معمولاً از مردمی ستایش می‌کرد که در مقابل پادشاهان قیام می‌کردند و در تاجیکستان که یکی از ۱۵ جمهوری شوروی سوسیالیستی بود، تمجید و توصیف شخصیت‌هایی مثل کوروش بزرگ مجاز نبود.
 
اکنون اما وضعیت تغییر کرده و تاجیک‌ها شخصیت‌هایی مثل کوروش را از چهره‌های «ملی» تاریخ خود می‌دانند و به او ارج می‌گذارند.
 
پژوهشگران تاجیک یک عامل دیگر برجسته کردن چهره کوروش را در تاجیکستان به افزایش تلاشهای اقوام ترک در منطقه برای اتحاد و همبستگی کشورهایشان، مربوط می‌دانند. البته عامل مهم دیگری هم وجود داشته است.
 
سیف‌الله ملاجان، استاد دانشگاهی ملی تاجیکستان در این بارهگفت: «در این شرایطی که مسئله اختلاف‌ها و عقاید و نظریات تندگرايی و افراطی خیلی اوج گرفته است، کوروش نمونه بارز فرمانروایی است که در زمان او تمام ادیان و فرقه و مذاهب در همزیستی زندگی کردند که نشانه آن همان استوانه معروف کوروش است.»

ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد