۱۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۲۸۹۰۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۰ - ۰۳-۱۰-۱۴۰۲
کد ۹۲۸۹۰۷
انتشار: ۱۲:۰۰ - ۰۳-۱۰-۱۴۰۲

کشف محققان با کمک هوش مصنوعی: ترکیباتی که باکتری‌های مقاوم به دارو را از بین می‌برند

کشف محققان با کمک هوش مصنوعی: ترکیباتی که باکتری‌های مقاوم به دارو را از بین می‌برند
باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک هرساله باعث مرگ میلیون‌ها نفر می‌شوند؛ حالا هوش مصنوعی ترکیباتی را پیدا کرده است که می‌تواند به کمک ما بیاید.

هوش مصنوعی به کشف دسته جدیدی از آنتی‌بیوتیک‌ها کمک کرده است. این آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند عفونت‌های ناشی از باکتری‌های مقاوم به دارو را درمان کنند. مقاومت آنتی‌بیوتیکی در باکتری‌ها باعث مرگ بیش از 1.2 میلیون نفر در سال 2019 شد و این رقم هرساله افزایش یافته است.

به گزارش دیجیاتو، براساس مقاله منتشرشده در نیچر، محققان دانشگاه MIT با استفاده از هوش مصنوعی، دسته‌ای از ترکیبات را کشف کرده‌اند که می‌تواند یک باکتری مقاوم به دارو را که هر سال باعث مرگ بیش از 10 هزار نفر در ایالات‌متحده می‌شود، از بین ببرد.

ترکیبات جدید توانستند باکتری «استافیلوکوکوس اورئوس» مقاوم به متی‌سیلین (MRSA) را در یک موش آزمایشگاهی از بین ببرند. این ترکیبات همچنین میزان سم بسیار کمی را در سلول‌های انسانی تولید می‌کنند که آن‌ها را برای ساخت دارو مناسب می‌کند.

ساخت داروی جدید با کمک هوش مصنوعی

کشف محققان با کمک هوش مصنوعی: ترکیباتی که باکتری‌های مقاوم به دارو را از بین می‌برند

ترکیبات جدید با استفاده از مدل‌های یادگیری عمیق شناسایی شدند. این مدل‌ها توانستند ساختارهای شیمیایی مرتبط با فعالیت ضدمیکروبی را بیاموزند. سپس این مدل‌ها میلیون‌ها ترکیب دیگر را بررسی و غربال کردند و تخمین زدند که کدام ترکیب ممکن است فعالیت ضدمیکروبی قوی‌تری داشته باشد.

محققان یک مدل یادگیری عمیق را با استفاده از مجموعه داده‌های گسترده‌‌ای آموزش دادند. آن‌ها این داده‌های آموزشی را با آزمایش حدود 39 هزار ترکیب برای فعالیت آنتی‌بیوتیکی علیه MRSA تولید کردند و سپس این داده‌ها را به همراه اطلاعاتی در مورد ساختارهای شیمیایی ترکیبات به مدل دادند.

همچنین برای آنکه مدل هوش مصنوعی ترکیبات قوی‌تر و محدوتری ارائه کند، محققان سه مدل یادگیری عمیق اضافی را آموزش دادند تا پیش‌بینی کنند که آیا این ترکیبات برای انواع مختلف سلول‌های کبد، ماهیچه‌ها و ریه‌های انسان سمی هستند یا خیر.

از طریق ترکیب این اطلاعات با پیش‌بینی فعالیت ضدمیکروبی، محققان ترکیباتی را کشف کردند که می‌توانند میکروب‌ها را از بین ببرند، درحالی‌که کمترین اثرات نامطلوب را بر بدن انسان دارند.

ارسال به دوستان
توزیع دستورالعمل حجاب و پوشش خانم ها در شهر حماه سوریه (عکس) آغاز پیش فروش محصولات سایپا از 17 دی ماه حماس : مذاکرات غیرمستقیم با اسرائیل را از سر می‌گیریم نرخ تورم ترکیه به ۴۴ درصد رسید امانی سفیر ایران: پیک سیاسی ایران بدون بازرسی از فرودگاه بیروت خارج شد (فیلم) نماز جمعه عجیب اعضای تحریرالشام در سوریه (فیلم) محسن هاشمی : نان برخی ها در همین افراطی‌گری است/ بعضی افراد ۱۰۰ درصد فقیرتر شده‌اند/ اگر به دنبال حل مشکلات بودیم دلار ۸۰ هزار تومان نمی‌شد حرکت زیبای پلیس در برآورده کردن آرزوی کودک گلستانی (فیلم) درگذشت رضا رئیس طوسی عضو برجسته هیات علمی دانشگاه تهران ناپدید شدن یک جاده روستایی در خراسان‌جنوبی بر اثر بارش برف (فیلم) وزیر پیشین امنیت داخلی بریتانیا: " قاسم سلیمانی " جایگزین ندارد / ترور او مقدمه سقوط اسد بود تصاویری از آتش‌ سوزی در اسکله صیادی بندر کنگ (فیلم) قالیباف : روزی که قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفتیم، همه گریه می‌کردیم/ زخم زبان‌های منافقین هم ادامه داشت ویدئویی از صحنه جنگ تن به تن سرباز روسی و اوکراینی (هشدار: صحنه خشونت بار) اعتراض ایران به اقدام خشونت‌آمیز علیه مردم در آمریکا