۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۳۵۱۹۷
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۶ - ۲۴-۱۰-۱۴۰۲
کد ۹۳۵۱۹۷
انتشار: ۱۴:۵۶ - ۲۴-۱۰-۱۴۰۲

یک راه آسان برای منتقل کردن سهم الارث شما

یک راه آسان برای منتقل کردن سهم الارث شما
هبه ارث یکی از اقدامات رایج است که توسط ورثه شخص فوت شده و نسبت به سهم‌الارث آن‌ها انجام می‌شود.

انتقال آسان سهم الارث برای بسیاری از افراد مسئله‌ای خوشحال‌کننده است. بسیاری از اوقات مشاهده می‌کنیم که ورثه، با اختیار خود، سهم قانونی را به سایر اشخاص منتقل می‌کنند.

به گزارش دلتا مگ، این انتقال ممکن است ماهیتی غیر تبرعی داشته باشد، به این معنا که وارث، سهم خود را به صورت بلاعوض، به اعضای خانواده یا سایر اشخاص، منتقل می‌کند. این انتقال به وسیله صلح نامه بخشش سهم الارث یا هبه نامه ارث انجام می‌شود و به موجب این اسناد، مالکیت سهم قانونی، تغییر می‌کند. 

هبه در ارث چیست؟

هبه در ارث چه معناست؟! این سوال به مفهوم عقد هبه و ماهیت این عقد اشاره می‌کند. قانون هبه در ارث، به مفهوم این عقد کاربردی اشاره کرده است. بر اساس متن ماده ۷۹۵ قانون مدنی: «هبه عقدی است که به موجب آن، یک نفر، مالی را به صورت مجانی، به شخص دیگری تملیک می‌کند. به تملیک کننده، واهب گفته می‌شود و شخص دیگر نیز متهب نام دارد. همچنین مال موضوع هبه را نیز عین موهوبه می‌گویند.»

هبه راهی برای انتقال آسان سهم الارث است. بنابراین اگر قصد تنظیم هبه‌نامه ارث را دارید، نمی‌توانید از شخص انتقال گیرنده، وجهی را به عنوان عوض دریافت کنید. درصورتی‌که می‌خواهید عوضی را دریافت کنید، می‌توانید از صلح‌نامه واگذاری سهم‌الارث استفاده کنید.

البته امکان مشروط کردن عقد هبه به دریافت عوض نیز وجود خواهد داشت. با این وجود، توصیه می‌کنیم عقد صلح را در اولویت قرار دهید.

شرط صحت هبه ارث

یکی از شروط مهم، که به صورت اختصاصی، برای هبه و ارث تعیین شده است، قبول متهب است. در واقع تقدیم سهم‌الارث از طرف مالک به شخص، نوعی ایجاب است و در نتیجه طرف مقابل نیز باید قبول خود را اعلام کند تا عقد تنظیم شده، معتبر شناخته شود.

البته قبول متهب، معمولا به وسیله امضای عقد، اعلام می‌شود. توجه داشته باشید که قبول، باید همراه با دریافت سهم باشد. در غیر این صورت، هبه، تحقق نخواهد یافت.

آیا امکان رجوع از هبه سهم الارث وجود دارد؟

ابتدا لازم است که مفهوم رجوع را توضیح دهیم. منظور از رجوع، دریافت مجدد سهم‌الارث از سوی شخص مالک است، به این ترتیب که بعد از تقدیم سهم به متهب، مالک پشیمان شود و برای گرفتن مال منتقل شده اقدام کند. رجوع از هبه، شرایط خاصی دارد که بدون توجه به آن‌ها، نمی‌توان اقدام خاصی را به انجام رساند.

این شرایط به شرح زیر هستند:

  • در صورتی که سهم قانونی، همچنان وجود داشته باشد. بنابراین در فرض تلف موضوع عقد هبه، امکان رجوع به آن، وجود نخواهد داشت.
  • در فرضی که حق رجوع واهب از بین نرفته باشد.

تصور کنید شخص دریافت کننده، در زمان قبض موضوع عقد، آن را به شخص دیگری انتقال دهد. در این صورت، امکان رجوع توسط شخص مالک، وجود نخواهد داشت. همچنین در فرضی که حق رجوع شخص در متن هبه‌نامه ارث، ساقط شده باشد، نمی‌توان برای دریافت سهم‌الارث اقدام کرد.

جایز بودن هبه ارث

عقد هبه سهم‌الارث که یکی از راه‌های انتقال آسان سهم الارث است، در دسته انواع عقود جایز قرار می‌گیرد. منظور از جایز بودن عقد هبه، امکان بهم زدن آن توسط هر یک از ورثه شخص فوت شده است. البته در چند فرض، امکان لازم شدن عقد، وجود دارد:

  • در صورتی که طرف دیگر عقد هبه و ارث، خویشاوندان باشند.
  • در صورتی که بخشش سهم‌الارث، «قربه الی الله» باشد.
  • در فرضی که هبه معوض باشد، عقد هبه، لازم خواهد بود. مقدار عوض نیز اهمیتی ندارد.
  • سهم‌الارث به همان حالت سابق باقی نمانده باشد. به عنوان مثال انتقال مال به شخص دیگر می‌تواند مصداق این فرض باشد.
  • در صورت فوت یکی از طرفین، عقد تنظیم شده، لازم خواهد شد.
برچسب ها: انتقال ، ارث
ارسال به دوستان
آمار تکان دهنده وزارت کار از رشد فقر مطلق مستاجران/ اعلام نرخ خانوارهای مستاجر درگیر فقر مطلق راهپیمایی موتوری حامیان فیلتر در مخالفت با رفع فیلتر واتس‌اپ (فیلم) استاندار دمشق : سوریه هیچ مشکلی با اسرائیل ندارد همه آنچه باید درباره خطرات پنهان چربی شکمی بدانید (فیلم) استانداری تهران : شاخص آلودگی هوا کاهش یافته ؛ فردا (شنبه) مدارس و ادارات تهران تعطیل نخواهد بود نجات های میلی متری! (فیلم) هل دادن یخ بزرگ در وسط شهر (فیلم) کاهش شدید بارش ها در سال جاری ؛ ۳۰ استان ایران تشنه است پیش‌بینی هواشناسی از ۱۰ روز بارش برف در ایران عراقچی در پکن : بحث هسته‌ای ما در سال جدید با وضعیتی مواجه خواهد شد که نیاز داریم مشورت‌های بیشتری داشته باشیم بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند تصاویری از حملات هوایی اسرائیل به یمن (فیلم) در باب حقوق بومی ها