۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳
در حاشیه
کد خبر ۹۳۶۰۸۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۲۷-۱۰-۱۴۰۲
کد ۹۳۶۰۸۱
انتشار: ۱۲:۱۹ - ۲۷-۱۰-۱۴۰۲

سرنوشت ۲۰ هزار دلار پاداش مدیریتی

سرنوشت ۲۰ هزار دلار پاداش مدیریتی
موضوعی که سروصدای زیادی به راه انداخت، فاش‌شدن پاداش مدیریتی بود که اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال برای خودشان به ازای هر برد در جام جهانی در نظر گرفته بودند. در موادی که در همین زمینه تصویب شده بود، مقرر شده بود اعضای هیئت‌رئیسه به ازای هر برد ایران در جام جهانی ۲۰ هزار دلار پاداش بگیرند. از آنجا که ایران فقط ولز را شکست داد و در دو بازی دیگر مقابل انگلیس و آمریکا شکست خورد، اعضا ۲۰ هزار دلار پاداش گرفتند.
روزنامه شرق نوشت: جام جهانی ۲۰۲۲ قطر قریب به یک سالی می‌شود به اتمام رسیده است. در واقع این کشور کوچک عربی این روز‌ها میزبان جام ملت‌های آسیا است و دیگر احتمالا کمتر کسی خاطرات رخ‌داده در جام جهانی در این کشور را مرور کند؛ ولی با وجود گذر زمان اتفاقات پیش، حین و بعد از جام جهانی برای مخاطبان ایرانی هنوز با واکنش‌های متعددی مواجه است.
 
یکی از پرتکرارترین این اتفاقات مربوط به پاداشی است که قبل از جام جهانی و به مناسبت صعود ایران به جام جهانی، به بازیکنان تیم ملی اعطا شد. ماجرا مربوط به قول دولت به بازیکنان برای اهدای حواله خودروی خارجی، بدون قیدوبند‌های رایج به کشور بود. این وعده درست زمانی که صعود تیم ملی به جام جهانی محقق شد، در رختکن، به بازیکنان تیم ملی داده شد؛ ولی عملیاتی‌شدن آن به بعد از بازی‌های جام جهانی کشیده شد.
 
دیگر موضوعی که در آن روز‌ها سروصدای زیادی به راه انداخت، فاش‌شدن پاداشی بود که اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال برای خودشان به ازای هر برد در جام جهانی در نظر گرفته بودند. در موادی که در همین زمینه تصویب شده بود، مقرر شده بود اعضای هیئت‌رئیسه به ازای هر برد ایران در جام جهانی ۲۰ هزار دلار پاداش بگیرند. از آنجا که ایران فقط ولز را شکست داد و در دو بازی دیگر مقابل انگلیس و آمریکا شکست خورد، اعضا ۲۰ هزار دلار پاداش گرفتند.
 
هر دو مورد، با واکنش‌های منفی روبه‌رو شد. درباره بازیکنان، به دلیل شکست سنگین تیم ملی در جام جهانی مقابل انگلیس، این پاداش‌ها نامنصفانه توصیف شد. بعد‌ها حتی کار به اعتراض دیگر ورزشکاران قهرمان ایران در رشته‌های غیر‌فوتبالی هم کشیده شد؛ آن‌ها از تبعیض به وجود‌آمده در این زمینه گلایه کردند. سرانجام آن اعتراضات، حتی با وجود آنکه بازیکنان تیم ملی تعدادی خودرو را به کشور وارد کردند، ورود دیوان عدالت اداری به ماجرا بود. 
 
رأی دیوان در این زمینه بسیار شفاف اعلام شد: مجوز خودرو‌های وارداتی باطل شد؛ اگرچه هنوز درباره عملیاتی‌شدن این رأی، حرف‌وحدیث وجود دارد و ظاهرا ادامه آن به بعد از بازی‌های جام ملت‌های آسیا کشیده شده، ولی اشاره به بند‌های قانونی در این بخش، کمک زیادی به حل ماجرا کرد. دیوان عدالت با اشاره به این زمینه که دولت برای اهدای چنین پاداشی، یک‌سری از بند‌های قانونی را نادیده گرفته، خواستار لغو مجوز اعطاشده به بازیکنان تیم ملی شد.
 
البته در‌این‌بین مسئله فقط مربوط به بازیکنان نبود؛ چراکه مدت‌هاست شایعه شده در کنار بازیکنان، افراد دیگری که ارتباطی با صعود تیم ملی ایران به جام جهانی نداشته‌اند هم از این مجوز استفاده کرده‌اند. درخواست انتشار فهرست افرادی که از این طریق اتومبیل وارد کرده‌اند نیز بدون نتیجه ماند.
 
دیگر مورد مرتبط با پاداش‌های اعطایی در جام جهانی که خبرساز شد هم دوباره با ورود نهاد‌های نظارتی وارد مسیر جدیدتری شده است. این یکی مربوط به همان پاداش‌های غیرعرفی است که به اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال اعطا شده است. سازمان بازرسی به‌تازگی به فدراسیون فوتبال هشدار داده که از این به بعد، دیگر خبری از اعطای پاداش به عوامل فدراسیون، به غیر از بازیکنان نخواهد بود و عدول از آن تخلف محسوب می‌شود. به‌این‌ترتیب، بعید است دیگر اعضای فدراسیون فوتبال ایران مثلا برای همین بازی‌های جام ملت‌های آسیا در پی رسیدن به پاداش باشند.
 
البته گمانه‌زنی‌ها در این زمینه همچنان ادامه دارد و شایعه شده که سازمان بازرسی از اعضای هیئت‌رئیسه فدارسیون فوتبال خواسته پاداشی را که در جام جهانی گرفته‌اند، پس بدهند. به عبارتی آن‌ها ۲۰ هزار دلار پاداشی را که برای برد مقابل ولز گرفته‌اند، باید پس بدهند؛ امری که قاعدتا به مذاق تعدادی خوش نخواهد آمد. 
 
پیش‌تر حوالی اسفند سال گذشته بود که میرشاد ماجدی، یکی از اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال، در این زمینه با دفاع از دریافت چنین پاداشی گفته بود: «در هر شرکت پاداش‌هایی را می‌نویسند و هیئت‌رئیسه مصوب می‌کند. هرچه نوشته و پرداخت شده، کاملا قانونی بوده است. این مصوبه هیئت‌رئیسه بوده است. 
 
این پاداش را سرمربی، بازیکن، کادر فنی و پزشکی و حتی کارمندان می‌گیرند. این پول از جام جهانی می‌آید و باید صرف فدراسیون شود. هیئت‌رئیسه چهار سال زحمت می‌کشد و دادگاه می‌رود و باید پاسخ‌گوی تمام اتفاقات باشد، ولی زحمت آن‌ها دیده نمی‌شود. این پول به کی‌روش، سرپرست و پزشک داده شده است. این حق هیئت‌رئیسه بوده است».
 
اگرچه آن زمان چنین اظهاراتی واکنش منفی زیادی در پی داشت، ولی حالا ایسنا خبر داده که همین میرشاد ماجدی، پاداش دریافتی‌اش از جام جهانی را پس داده است. با این حساب، تعداد افرادی که پاداش ۲۰ هزاردلاری مدیریتی در فدراسیون فوتبال را یا نگرفته یا پس داده‌اند، به پنج نفر می‌رسد. 
 
حالا این موردی رسمی است که پنج عضو هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال پاداش ۲۰ هزاردلاری مربوط به پیروزی مقابل ولز در جام جهانی ۲۰۲۲ را بازگرداندند. قبلا عنوان شده بود تعدادی از اعضای هیئت‌رئیسه از گرفتن این مبلغ خودداری کردند که شامل مهدی تاج، منصور قنبرزاده، احمدرضا براتی و بهرام رضاییان می‌شد. 
 
این رویه ادامه پیدا کرده تا اینکه هفته گذشته میرشاد ماجدی، دیگر عضو هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال، این پاداش را به خزانه فدراسیون فوتبال بازگرداند. البته در این میان تکلیف پاداش‌های دریافتی مهدی محمدنبی، طهمورث حیدری، احسان اصولی، محمدرضا ساکت و خداداد افشاریان مشخص نیست که آیا آن‌ها پاداش ۲۰ هزاردلاری را بازگردانده‌اند یا خیر؟
 
فعلا تا زمان مشخص‌شدن سرنوشت ۲۰ هزار دلار پاداش اعطایی به افراد باقی‌مانده، بهتر است از این به بعد با قانونی‌کردن یک‌سری موارد، مانع از تکرار چنین اتفاقاتی شد که بخشی از اعتماد عمومی را جریحه‌دار می‌کند. اتفاق مثبت این بخش، ورود نهاد‌های نظارتی برای اصلاح اتفاقات رخ‌داده است؛ اما بررسی چرایی این موضوع که چطور اعضای هیئت‌رئیسه برای خودشان پاداشی به اندازه زحمت بازیکنان اصلی تیم ملی در نظر می‌گیرند نیز نباید از دستور کار خارج شود.
ارسال به دوستان
مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد قاضی دادگاه : وزرای وقت کشاورزی و صمت در پرونده چای دبش متهم هستند افزایش ۱۵ تا ۲۱ درصدی قیمت روغن نباتی خواص روغن میخک ؛ روش مصرف روغن میخک چگونه است ؟ + روش تهیه روغن میخک در خانه