۳۰ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۱
فیلم بیشتر »»
کد ۹۳۷۹۱۶
انتشار: ۱۲:۰۴ - ۰۴-۱۱-۱۴۰۲

۹ موردی که نباید با جوش شیرین تمیز کنیم!

۹ موردی که نباید با جوش شیرین تمیز کنیم!
جوش شیرین به دلیل خاصیت ضدعفونی‌کنندگی و قابلیت حذف آلودگی‌ها جایگاه ویژه‌ای در تمیزی و پاک‌سازی سطوح مختلف دارد. با این وجود، برخی از سطوح زمانی که با جوش‌شیرین پاک‌سازی می‌شود تحت تأثیر این ماده می‌تواند به شکل آسیب‌زننده‌ای بر آن‌ها اثر بگذارد.

در ادامه تعدادی از مواردی که جوش شیرین برای تمیز کردن آن‌ها مناسب نیست ذکر شده است:

۱- شیشه

به گزارش اکالا، جوش شیرین به عنوان پاک‌کننده سطوح، موجب سایش و ایجاد خراش در شیشه یا آینه می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم به جای جوش‌شیرین از سرکه برای تمیز کردن شیشه استفاده کنید.

۲- آلومینیوم

برای تمیزکردن سطوح آلومینیومی مانند گلدان یا تابه‌های آلومینیومی می‌توان از جوش‌شیرین استفاده کرد، اما بلافاصله باید آن را با آب شیرین بشویید تا جوش‌شیرین موجب اکسید شدن آلومینیوم نشود. سطوح آلومینیومی در تماس با جوش‌شیرین و اکسیداسیون موجب قهوه‌ای شدن سطح ظروف آلومینیومی می‌شود.

۳- سطوح سرامیکی

سطوح سرامیکی در تماس با جوش‌شیرین موجب ایجاد خراش روی آن می‌شود پس توصیه می‌کنیم از جوش‌شیرین برای پاک‌سازی سطوح سرامیکی استفاده نکنید.

۴- سنگ مرمر

هرگز از جوش‌شیرین برای تمیز کردن سطوح مرمر استفاده نکنید، چون با گذشت زمان موجب ایجاد آسیب به لایه محافظ آن شده و خراش‌هایی روی سنگ مرمر به جای می‌گذارد.

۵- چوب

استفاده از جوش‌شیرین روی سطوح چوبی ممکن است به دلیل تاثیرات شیمیایی آن، باعث آسیب به چوب شود. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم از مخلوط آب و صابون برای تمیز کردن مبلمان یا دیگر سطوح چوبی استفاده کنید.

۶- نقره‌جات

هرچند استفاده از جوش‌شیرین برای شستشو و تمیزکاری ظروف نقره آن‌ها را سریع برق می‌اندازد، اما با استفاده بیش از اندازه موجب خوردگی و از بین رفتن آن‌ها می‌شود و با سایش آن موجب از بین رفتن پتینه و لایه محافظ طبیعی می‌شود.

۷- اشیاء با شیار‌های عمیق، فرورفتگی و شکاف

جوش‌شیرین به شکل دانه‌های ریزی است که با گیر کردن در شیارها، فرورفتگی‌ها یا شکاف اشیاء موجب باقی ماندن اثرات آن روی سطوح می‌شود. به جای جوش‌شیرین می‌توانید از پارچه تمیز آغشته به سرکه استفاده کنید.

۸- قطعات الکترونیکی

استفاده از جوش‌شیرین بر روی قطعات الکترونیکی مانند سطح لپ‌تاپ یا کیبورد ممکن است باعث آسیب به آن‌ها شود.

۹- پارچه‌ها و فرش‌ها

استفاده از جوش‌شیرین بر روی پارچه‌ها و فرش‌ها باعث ایجاد لکه‌ها یا تغییر در رنگ آن‌ها می‌شود. استفاده از جوش‌شیرین به عنوان یک ماده تمیز کننده موثر واقعاً ارزشمند است؛ اما با این حال، ضرورت دارد که در استفاده از آن به دقت و هوشمندانه عمل شود.

ارسال به دوستان
عجیب‌ترین گورستان‌های جهان (+عکس) «خودشیفته‌های مخفی» چه کسانی هستند و چگونه باید آن‌ها را بشناسیم معماری استثنایی یک «خانۀ جنگلی» در شیلی (+عکس) اسطوره‌هایی که الهام‌بخش «ارباب حلقه‌ها» بودند؛ از «آخرالزمان راگناروک» تا «حلقۀ عزیز» (+عکس) با ماشین شخصی سوار هواپیما شوید / قیمت بلیت، حداقل ۳ میلیارد تومان (+عکس) چرا در تابستان سطح جاده‌ها از فاصله دور خیس به نظر می‌رسد؟ فرقۀ مرموز «ساینتولوژی» چگونه به وجود آمد؟(+عکس) ۷ موضوع ساده برای افراد درونگرا که به‌راحتی سر صحبت را با دیگران باز کنند کشف قدیمی‌ترین «خط چشم» جهان در کاوش‌های یک تپۀ 8 هزارساله (+عکس) ترکیب شگفت‌انگیز معماری خشن «بروتالیستی» با لطافت «گیاه»(+عکس) بهترین آثار معماری «زاها حدید» در سراسر جهان؛ رویاهایی از جنس شیشه و بتن (+عکس) بز طاووسی؛ بز مشهور رشته کوه آلپ که چکمه سیاه به پا دارد! (+عکس) چرا هوای گرم می‌تواند پرواز شما را به تأخیر بیندازد؟ فرزندپروری تنبل جدیدترین روش تربیتی این روز‌های جهان است! ایتالیا محروم از صدرنشینی؛ بهترین پیتزای جهان در سال ۲۰۲۴ در این شهر