۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۳۹۷۹۳
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۹ - ۱۰-۱۱-۱۴۰۲
کد ۹۳۹۷۹۳
انتشار: ۲۲:۵۹ - ۱۰-۱۱-۱۴۰۲

درون زندگی همسران و شرکای زندگی فوتبالیست‌های خارجی در عربستان سعودی

درون زندگی همسران و شرکای زندگی فوتبالیست‌های خارجی در عربستان سعودی
عربستان سعودی اخیرا تعداد زیادی از بازیکنان فوتبال درجه یک جهان از جمله نیمار و کریستیانو رونالدو را با وعده ارائه دستمزد‌های نجومی جذب باشگاه‌های خود کرده است. همزمان ده‌ها فوتبالیست کم‌تر شناخته شده نیز قرارداد‌هایی را با باشگاه‌های سعودی امضا کرده اند. با این وجود، علیرغم دستمزد‌های هنگفتی که به آنان پیشنهاد شده و زندگی تجملی غیر قابل تصوری که برای شان فراهم دیده شده است همه چیز برای همسران و نامزدهای بازیکانی که دستمزد‌های خوبی دارند خوب پیش نمی‌رود و آنان به دلیل شرایط اجتماعی در عربستان سعودی دچار احساس انزوا شده اند.

صرف یک فنجان کاپوچینوی معمولی با یک اسلایس کیک در مکان‌های لوکس ریاض نزدیک به ۱۰۰ ریال سعودی (۲۰ پوند) هزینه به همراه خواهد داشت. یک وعده غذایی استاندارد برای یک نفر در یک رستوران متوسط در منطقه منحصر بفردی که از آن تحت عنوان "بورلی هیلز عربستان" یاد می‌شود حدود ۵۰ پوند خواهد بود. آن منطقه جایی است که رونالدو و جورجینا به همراه پنج فرزند خود در یک ویلای لوکس ۱۵ اتاق خوابه سکونت دارند.

فرارو- عربستان سعودی اخیرا تعداد زیادی از بازیکنان فوتبال درجه یک جهان از جمله نیمار و کریستیانو رونالدو را با وعده ارائه دستمزد‌های نجومی جذب باشگاه‌های خود کرده است. همزمان ده‌ها فوتبالیست کم‌تر شناخته شده نیز قرارداد‌هایی را با باشگاه‌های سعودی امضا کرده اند. با این وجود، علیرغم دستمزد‌های هنگفتی که به آنان پیشنهاد شده و زندگی تجملی غیر قابل تصوری که برای شان فراهم دیده شده است همه چیز برای همسران و نامزدهای بازیکانی که دستمزد‌های خوبی دارند خوب پیش نمی‌رود و آنان به دلیل شرایط اجتماعی در عربستان سعودی دچار احساس انزوا شده اند.

به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، تعدادی از همسران و شرکای زندگی فوتبالیست‌های خارجی در عربستان سعودی با "دیلی میل" درباره شرایط زندگی شان در آن کشور به شرط ناشناس ماندن صحبت کرده اند.

آنان تصویری نگران کننده از ترس در مورد بیرون رفتن از محل سکونت، اضطراب در مورد نحوه لباس پوشیدن و احساس تهدید در این مورد که بیش از اندازه غربی به نظر برسند را مطرح نموده اند.


یکی از شرکای زندگی یک فوتبالیست خارجی در عربستان سعودی به "دیلی میل" می‌گوید: "زندگی در عربستان سعودی برای زنان مهاجر بسیار دشوار است به خصوص اگر مردم محلی احساس کنند که شما درست لباس نپوشیده اید و لباس پوشیدن تان منطبق با معیار‌های آنان نیست. یک بار بدان خاطر که شانه‌ها و قسمتی از پاهایم نمایان بود بر سرم فریاد کشیدند". او می‌افزاید: "علیرغم وجود گرما شما مجاز به پوشیدن لباس‌های کوتاه و بدن نما در اماکن عمومی نیستید. شما نمی‌توانید چنین لباس‌هایی را کنار ساحل نیز بپوشید. اگر این کار را انجام دهید مردم به گونه‌ای به شما نگاه می‌کنند که گویی از شما نفرت دارند.

مواجهه با این وضعیت می‌تواند برای هر فردی بسیار هولناک باشد". زنی دیگر که از شرکای زندگی یک فوتبالیست خارجی در عربستان سعودی می‌گوید: "من را از مراکز خرید بیرون کردند صرفا بدان خاطر که بخش بالایی بازو‌ها و شانه هایم پوشیده نبود. مردم به من گفتند "زمانی که لباس مناسب بر تن کردی می‌توانی به اینجا وارد شوی". گاهی اوقات زنان محلی بر سر شما فریاد می‌زنند و این می‌تواند بسیار ترسناک باشد. وقتی صحبت از زنان می‌شود فرهنگ اینجا بسیار متفاوت است و آنان بسیار سخت گیر هستند. اگر به درستی لباس نپوشیده باشید ممکن است هنگام بیرون رفتن در شرایط دشواری قرار گیرید".

یک زن دیگر می‌گوید: "شما در اینجا نمی‌توانید مانند یک شهروند غربی رفتار کنید. شما هر بار که از محل سکونت تان خارج می‌شوید باید مراقب خود باشید در غیر این صورت بیش‌تر در محل سکونت تان خواهید بود و بیرون نخواهید رفت".

 عربستان سعودی برای هر فردی که از حکومت سعودی انتقاد کند مجازات سختی را در نظر گرفته که می‌تواند از حبس تا پنج سال تا اخراج و پرداخت جریمه بیش از ۶۰۰۰۰۰ پوندی را شامل شود.

در میان شرکای زندگی فوتبالیست‌هایی که اکنون در عربستان سعودی بازی می‌کنند جورجینا رودریگز شریک زندگی رونالدو، جردن اوزونا نامزد کریم بنزما، ناتالیا لیچ همسر سرگئی میلینکوویچ ساویچ هافبک صربستان و لاریسا پریرا همسر روبرتو فیرمینو ستاره سابق لیورپول از معروف‌ترین افراد هستند.

تا همین اواخر قوانین عربستان سعودی برای همه زنان از جمله زنان خارجی پوشش مو و پوشیدن عبایه را اجباری ساخته بود. این قانون در سال ۲۰۱۹ میلادی لغو شد، اما اکثریت قریب به اتفاق زنان سعودی هنوز با پوشش قبلی در انظار عمومی ظاهر می‌شوند و این امر تبدیل به یک هنجار فرهنگی شده است.

این وضعیت سبب شده تا محدودیت‌های فرهنگی برای فوتبالیست‌های خارجی و شرکای زندگی شان در پادشاهی بسته سعودی تسهیل نشود. یکی از مکان‌های مورد علاقه جورجینا و سایر همسران فوتبالیست‌های خارجی که نماد "ریاض جدید" است مرکز تفریحی و خرید Via Riyadh می‌باشد مقصدی لوکس برای خرید کردن و غذا خوردن که شامل ۱۷ رستوران برجسته از جمله Gymkhana است که غذا‌های هندی سرو می‌کند. هم چنین، در آن مرکز رستوران Spago نیز شعبه‌ای دارد که به دلیل سرو غذا‌های کالیفرنیایی شهرت دارد و متعلق به "ولفگانگ یوهانس پاک" سرآشپز معروف اتریشی است. هم چنین، رستوران‌های Hakkasan و Novikov که غذا‌های چینی و ژاپنی سرو می‌کنند نیز مکان‌هایی معروف نزد شرکای زندگی فوتبالیست‌های خارجی در عربستان سعودی محسوب می‌شوند.

 

هر وعده غذایی در هر یک از رستوران خوب در ریاض بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ ریال سعودی (بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ پوند) هزینه به همراه خواهد داشت، اما طبق قوانین عربستان سعودی مشروبات الکلی در آن رستوران‌ها سرو نمی‌شود. رستوران مورد علاقه رونالدو از زمان نقل مکان به ریاض TATEL بوده که شعبه اصلی آن در مادرید واقع شده و شعبی نیز در بورلی هیلز و ایبیزا افتتاح کرده و غذا‌های اصیل اسپانیایی را سرو می‌کند.

بنزما و شریک زندگی اش در حال ضیافت با غذا‌های سنتی فرانسوی در رستوران Le Maschou در ریاض دیده شده اند جایی که قیمت یک استیک گوشت گاو آن خود ۹۰۰ ریال سعودی (۲۰۰ پوند) است. برای شرکای زندگی فوتبالیست‌های خارجی خرید‌های لوکس موجود در مراکز خرید انحصاری مانند Via Riyadh جذابیت اصلی را دارد. آن مرکز که به شکل یک قلعه عربی ساخته شده شعب ده‌ها برند لباس برجسته مانند دولچه اند گابانا و تام فورد را در خود جای داده و الی ساب که با طراحی عطرهایش شناخته شده بزرگترین فروشگاه خود در جهان را در آنجا افتتاح کرده است. یکی دیگر از مقاصد محبوب برای خرید خیابان مجلل  التحلیه در مرکز شهر است که مملو از بوتیک‌های مجلل، کافه‌های سبک اروپایی و حتی اجرای موسیقی و رقص در فضای باز است چیزی که در سایر نقاط عربستان سعودی دیده نمی‌شود.

در حالی که بسیاری از زنان در ریاض و سایر شهر‌های آن کشور هنوز عبایه می‌پوشند زنان ثروتمند در زیر عبایه لباس‌های برند را می‌پوشند که آن شهر به یکی از مقاصد برتر خرید لوکس در جهان تبدیل شده است. می‌توان در خیابان‌های عربستان سعودی زنان محلی را دید که علیرغم پوشیدن عبایه کیف‌های دستی ۱۰ هزار پوندی برند را در دست گرفته اند.

صرف یک فنجان کاپوچینوی معمولی با یک اسلایس کیک در مکان‌های لوکس ریاض نزدیک به ۱۰۰ ریال سعودی (۲۰ پوند) هزینه به همراه خواهد داشت. یک وعده غذایی استاندارد برای یک نفر در یک رستوران متوسط در منطقه منحصر بفردی که از آن تحت عنوان "بورلی هیلز عربستان" یاد می‌شود حدود ۵۰ پوند خواهد بود. آن منطقه جایی است که رونالدو و جورجینا به همراه پنج فرزند خود در یک ویلای لوکس ۱۵ اتاق خوابه سکونت دارند. هزینه اجاره ماهانه آن ویلا حدود ۲۰۰۰۰ پوند گزارش شده و پشت یک دیوار بلند و دروازه‌ای باشکوه واقع شده است. نیمار نماد فوتبال برزیل در همان نزدیکی در ویلایی خیره کننده زندگی می‌کند که گفته می‌شود دارای ۲۵ اتاق خواب، سه استخر و ناوگانی از خودرو‌های لوکس از جمله بنتلی کانتیننتال GP، استون مارتین DBX است که همگی توسط باشگاه او یعنی الهلال برایش فراهم شده اند.

این دو نماد فوتبال می‌توانند روی دیگری به عنوان همسایه حساب کنند و بنزما نیز خانه‌ای را در منطقه انحصاری که اعضای خاندان سلطنتی  سعودی و دیپلمات‌ها در آن زندگی می‌کنند اجاره می‌کند. ایست‌های بازرسی که توسط اعضای نیرو‌های مسلح عربستان سعودی اداره می‌شود در تمام جاده‌های منتهی به محله دیپلماتیک حضور دارند و از هر کسی که وارد می‌شود خواسته خواهد شد تا مشخصات هویتی خود را ارائه دهد. ورود به آن منطقه برای افراد بومی ممنوع است و اکثر آنان قادر به پرداخت هزینه‌های گزاف سکونت در آنجا نیستند. بسیاری از قوانین حاکم بر زندگی در سایر نقاط آن شهر و به طور کلی در سرتاسر عربستان سعودی در محله دیپلماتیک اعمال نمی‌شود و آنجا را به مکانی عالی و پاتوقی برای فوتبالیست‌های خارجی و شرکای زندگی شان تبدیل می‌سازد.

در عربستان سعودی زوج‌هایی که ازدواج نکرده‌اند حق ندارند با یکدیگر زیر یک سقف زندگی کنند، اما مقام‌های سعودی برای رونالدو و جورجینا شریک زندگی اش استثنا قائل شده اند و اجازه داده آنان زیر یک سقف زندگی کنند. رونالدو برای باشگاه النصر بازی می‌کند.

"نیدا رودریگز" ۴۳ ساله که اصالتا کلمبیایی تبار است در یک دهه گذشته در عربستان سعودی زندگی کرده ست. رودریگز درباره شرایط زندگی در عربستان سعودی گفت: "همسران فوتبالیست‌هایی که به عربستان سعودی آمده اند از محدودیت‌هایی که برای نحوه زندگی روزمره شان اعمال می‌شود بسیار شوکه شده اند. حضور همسران فوتبالیست‌های خارجی در عربستان سعودی پدیده تازه‌ای می‌باشد، زیرا تا همین اواخر تنها زنان مهاجر همسران مردان خارجی‌ای بودند که صرفا در صنعت نفت و گاز عربستان سعودی مشغول به کار بودند".

 او می‌گوید:" من کاملا می‌توانم درک کنم که چرا زنان خارجی در عربستان سعودی آنجا را دوست ندارند و کاملا احساس ترس می‌کنند، اما مردم به دلیل پولی که می‌توانند در آنجا به دست آورند در آن کشور حضور دارند. زندگی در عربستان در مقایسه با پنج سال پیش بهتر شده و همه چیز در حال تغییر است، اما به نظر من مردم عربستان به اندازه کافی سریع تغییر نمی‌کنند".

فوتبالیست‌هایی که در باشگاه‌های کوچک‌تر عربستان سعودی بازی می‌کنند می‌توانند ماهیانه بین ۲۰۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ پوند درآمد داشته باشند و همچنین خودرو‌ها و ویلا‌های اجاره‌ای برای زندگی در اختیارشان قرار می‌گیرد که در مجتمع‌هایی قرار دارند که دارای استخر، زمین تنیس و باشگاه با امکانات ورزشی هستند. این دستمزد‌ها ممکن است در مقایسه با دستمزد ۳.۴ میلیون پوند در هفته رونالدو برای بازی در النصر یا دستمزد ۲.۵ میلیون پوند در هفته‌ای نیمار برای بازی در الهلال ناچیز به نظر برسند.

جورجینا رودریگز شریک زندگی رونالدو مرتبا تصاویری از خود با لباس شنا برای ۵۶ میلیون دنبال کننده اش در اینستاگرام یا با لباس‌های پر زرق و برق در حالی که در ریاض است منتشر می‌کند که اغلب منجر به انتشار کامنت‌های خشمگینانه‌ای می‌شود که در آن کاربران به او می‌گویند:"خودت را بپوشان".

با این وجود، هر فوتبالیستی رونالدو نیست و همسر هر فوتبالیستی نیز جورجینا نیست. قوانین متفاوتی برای آنان اعمال می‌شود، اما این در مورد همسران بازیکنان کمتر شناخته شده و به طور کلی در مورد عموم زنان صدق نمی‌کند. جورجینا هم چنین تصاویری از سفر‌های مکرر خود در سراسر جهان با هواپیما‌های شخصی که به مکان‌های عجیب و غریب می‌رود را منتشر می‌کند و به نظر می‌رسد به همان اندازه که دور از ریاض است زمان خود را در ریاض سپری می‌کند.

"جردن اوزونا" شریک زندگی بنزما وقت گذرانی خود را بین نیویورک و پاریس تقسیم می‌کند و معمولا برای ملاقات بنزما به دبی می‌رود. برونا بیانکاردی شریک زندگی نیمار زمانی که او سال گذشته به عربستان نقل مکان کرد نشان داد که پس از برنامه ریزی شان برای ازدواج قصد ندارد در عربستان سعودی زندگی کند. این زوج اکنون از هم جدا شده اند.

 آنتونلا همسر لیونل مسی به صراحت اعلام کرد که آمادگی زندگی در عربستان را ندارد و اصرار داشت که مسی قرارداد ۶۹۰ میلیون پوندی دو ساله‌ای را که تابستان گذشته الهلال به او پیشنهاد کرده بود را رد کند و به جای آن به اینتر میامی بپیوندد. او گفته بود که زندگی در شهری ساحلی را دوست دارد و  ایالات متحده گزینه بهتری برای او و سه فرزندش خواهد بود. این موضوع خود نشان می‌دهد که چرا در فصل نقل و انتقالات فعلی فوتبال باشگاه‌های عربستانی برخلاف سال گذشته که نام‌های بزرگی به آن پیوستند تاکنون موفق به جذب بازیکن مطرحی نشده اند. با توجه به آن که پادشاهی سعودی قرار است میزبان جام جهانی ۲۰۳۰ میلادی باشد و فوتبال را به بخشی کلیدی از تلاش خود برای بازتر کردن فضای اجتماعی تبدیل کرده توانایی آن کشور در جلب نظر مساعد شرکای زندگی فوتبالیست‌های خارجی می‌تواند عاملی کلیدی برای موفقیت در دستیابی به آن هدف باشد.

ارسال به دوستان