۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۰
در حاشیه
کد خبر ۹۴۲۵۱۹
تعداد نظرات: ۵۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۳ - ۲۴-۱۱-۱۴۰۲
کد ۹۴۲۵۱۹
انتشار: ۱۰:۲۳ - ۲۴-۱۱-۱۴۰۲
علت العلل فروپاشی ابرقدرت شرق ، آن هم بدون شلیک حتی یک گلوله از خارج

دختر اهل مسکو که به او گفته بودند: have a nice day / هفتاد سال بی احترامی به مردم!

دختر اهل مسکو که به او گفته بودند: have a nice day / هفتاد سال بی احترامی به مردم!
قرار بود این شعبه ، ساعت 10 صبح روز 30 ژانویه 1991 در میدان پوشکین مسکو اولین باز شود ولی 5 هزار نفر از مردم مسکو قبل از طلوع آفتاب مقابل آن صف کشیده و منتظر بازگشایی اش بودند.

عصر ایران؛ جعفر محمدی - حجه الاسلام رسول فلاحتی امام جمعۀ رشت گفته است: «رسانه به عنوان ابزاری برای تغییر و تحول دنیا در دست دشمن است. غول رسانه با نیرنگ ساندویچ مک‌دونالد اتحاد جماهیر شوروی را منحل کرد. رسانه از موشک‌های دوربرد و هواپیمای بمب‌افکن و پهپاد هم خطرناک‌تر است».
و دوست و همکار فرهیخته ام آقای مهرداد خدیر نیز در یادداشتی به این موضوع پرداخته است که مطالعه اش را پیشنهاد می کنم و می خواهم به بحث های مطرح شده  یک نکته را بیفزایم که به زعم من می توان آن را علت العلل فروپاشی "شوروی" دانست.

حجه الاسلام رسول فلاحتی
تنها 11 ماه قبل از این که اتحاد جماهیر شوروی از هم بپاشد، اولین شعبه از رستوران های زنجیره ای "مک دونالد" در شهر مسکو آغاز به کار کرد. قرار بود این شعبه ، ساعت 10 صبح روز 30 ژانویه 1991 در میدان پوشکین مسکو اولین باز شود ولی 5 هزار نفر از مردم مسکو قبل از طلوع آفتاب مقابل آن صف کشیده و منتظر بازگشایی اش بودند. آن روز، شعبه جدید مک دونالد به 33 هزار نفر ساندویچ فروخت و رکورد جدیدی در تاریخ فروش این برند معروف آمریکایی بر جای گذاشت.

افتتاح شعبه مک دونالد در مسکو، خبر اول آن روزها بود و از این رو، خبرنگاران بسیاری برای پوشش این رویداد راهی میدان پوشکین شدند و با مدیران، کارکنان و مشتریان آن گفت و گو کردند.

صف طولانی در روز افتتاحیه شعبه مک دونالد مسکو - 1991
افتتاح مک دونالد در مسکو

یکی از نقاط مشترک حرف های مشتریان مک دونالد این بود که در این رستوران با آنها محترمانه برخورد شده و از ادبیات مودبانه ای مانند خوش آمدید، لطفا از این طرف تشریف بیاورید، دیگه چی میل دارید؟ و نظایر این ها استفاده شده است. یکی از آنها خانم جوانی بود و انگلیسی را هم خوب صحبت می کرد؛ او در گفت و گو با خبرنگاران، بیش از آن که به کیفیت بیگ مگی که خورده بود اشاره کند با هیجان گفته بود: آنها (گارسون ها) به من گفتند "have a nice day" (روز خوبی داشته باشید)!

افتتاح مک دونالد در مسکو
این که این رفتارهای مودبانه، بخشی از پروتکل رفتار با مشتریان، برای برندسازی و فروش بیشتر است، حرف درستی است که موضوع بحث حاضر نیست. به باور من، شگفت زده و خوشحال شدن مردم مسکو از این که در جایی - ولو به طور ظاهری - به آنها احترام گذاشته می شود، نکته قابل تأملی است که ما را به ریشه اصلی فروپاشی شوروی رهنمون می کند: حکومت شوروی برای مردم احترام قائل نبود و مردم، عقده احترام داشتند.

حکومت شوروی برای سلایق مختلف سیاسی احترام قائل نبود و هیچ حرمتی برای هیچ گونه مخالف و مخالفتی قائل نبود و به راحتی آنها را حذف می کرد. حتی وفاداران رژیم کمونیستی با کوچک ترین نقد و مخالفت، با بزرگ ترین بی حرمتی ها که می توانست از بی آبرو کردن آنها شروع  و به زندان و اعدام منتهی شود، مواجه می شدند. تنها در یک مورد و بین سال های 1936 تا 1938، ژوزف استالین در عملیات مخوف تصفیه کبیر یا وحشت بزرگ، سه چهارم افسران و تقریباً همه یاران کمونیست لنین را اعدام کرد یا به اردوگاه های کار اجباری فرستاد. در آن دو سال خونبار، بسیاری از مردم ، فعالان سیاسی و ارتشیان به ظن خرابکار بودن، به دادگاه های نمایشی کشانده شدند. برآورد دقیقی وجود  ندارد ولی منابع مختلف، تعداد اعدامی های تصفیه کبیر را 680 هزار تا یک میلیون و 200 هزار نفر برآورد می کنند. 

بخشی از قربانیان تصفیه کبیر استالین
قتل مخالفان در شوروی

 
حکومت شوروی برای روشنفکران و نویسندگان و روزنامه نگاران و هنرمندان هم احترام و هویت مستقلی قائل نبود؛ در قاموس کمونیست های حاکم بر مسکو، آنها ابزاری بودند برای تولید محتواهایی جهت تقویت حکومت و تطهیر و توجیه عملکردهای آن و اگر ذره ای پا از دایره ترسیم شده بیرون می گذاشتند با انواع سانسورها، فشارها، زندان ها و تبعیدها مواجه می شدند و یا چاره ای جز فرار از مرزهای آهنین شوروی نداشتند.

اوسیپ ماندلشتام ، یکی از شاعران و روشنفکران دوران شوروی بود. او می گفت که در هیچ جای دنیا به اندازه شوروی برای شعر ارزش قائل نیستند چرا که اینجا مردم را به خاطرش اعدام می کنند.

اوسیپ ماندلشتام در زنداناوسیپ ماندلشتام

به همین دلیل است که او حتی جرأت نمی کرد شعرهای انتقادی اش را روی کاغذ بیاورد. یکی از دوستان خانوادگی او به نام  "اِما گرشتین" خاطره ای بدین مضمون تعریف می کند که روزی همسر  ماندلشتام هیجان زده به دیدارم آمد و گفت: اوسیپ شعر تندی در نکوهش استالین گفته که نمی شود آن را نوشت. آن را ازبر کن تا بعد از مرگ ما بتوانی برای آیندگان بخوانی." بعدها معلوم شد که که او شعری با این مطلع سروده بود:
 ما
 بی هیچ ‌حسی از خاک زیر پایمان
 زنده‌ایم
 حرف‌مان ده گام آن‌سوترک
 بی‌صداست
 و دهان که به نیمه باز می‌کنیم
 پشت‌کوهی‌کرملینی
 قفل زبان ماست ...

او به دلیل اشعارش راهی زندان شد و در 47 سالگی در حبس درگذشت.

حکومت شوروی برای فعالان اقتصادی نیز احترامی قائل نبود؛ آنها فقط ماشین تولید ثروت برای حکومت بودند. مالکیت خصوصی هم محترم نبود و همه، در برابر دریافت نان و مسکن، کارگر و برده دولت بودند. به همین دلیل بود که تولیدات شوروی، هیچگاه خلاقیت و ظرافت و دقت محصولاتی را که در اقتصاد آزاد جهان آن روز تولید می شد، نداشتند.
مواهب اقتصادی نیز نصیب اعضای اصلی حزب کمونیست و اطرافیان آنها می شد و خارج از این مافیای سرخ، نه ارزش آفرینان واقعی و نه مردمی که از صبح تا شب در مزارع و کارخانه های اشتراکی جان می کندند، از آن بهره ای نمی بردند.

خط تولید لادا در شوروی
خط تولید لادا

دانشمندان و دانشگاهیان نیز نیز محترم نبودند و ناگزیر بودند علم خود را صرفاً در مسیر توسعه قدرت حکومت به کار بگیرند، نه برای رفاه و امنیت عمومی.

مردم عادی هم که نقشی جز کرنش در برابر حاکمان کرملین و ایفای نقش زینتی در آیین های پرشکوه کمونیستی نداشتند. نظر آنها درباره نحوه اداره حکومت برای حاکمان کوچک ترین اهمیتی نداشت. اگر هم دست از پا خطا می کردند و شانس می آوردند و اعدام نمی شدند راهی اردوگاه های کار اجباری می شدند  که در سرزمین های یخبندان سیبری، استپ‌های قزاقستان و بیابان‌های ترکمنستان بنا شده بودند.
تخمین زده می شود که 20 میلیون نفر از مردم شوروی به این اردوگاه های پر از کار و شکنجه تبعید شده بودند و بسیاری شان همان جا بر اثر سرما، خستگی، گرسنگی و بیماری جان داده اند.

یک اردوگاه کار اجباری در شوروی

اردوگاه کار اجباری در شوروی
به مدت هفت دهه ، 290 میلیون شهروند شوروی، از عادی ترین امکاناتی و رفتارهایی که مردم سایر نقاط دنیا  - البته به جز کشورهای اقماری شوروی - از آنها بهره مند بودند، نصیبی نداشتند و حتی تصور نمی کردند که در یک رستوران، علاوه بر غذا، ممکن است "احترام" هم دریافت کنند.
 
دختر جوانی که از شنیدن "روز خوبی داشته باشید" در رستوران تازه تاسیس هیجان زده شده و با شور و اشتیاق به خبرنگاران گفته بود که این جمله را به او گفته اند، پرده از بی حرمتی نهادینه شده ای برداشت که در تمام اجزاء و ارکان و کنش ها و واکنش های حکومت شوروی نهادینه شده بود و الا این، یک جمله عادی است و در حالت عادی، ارزش خبری ندارد اما به بخشی از تاریخ شوروی تبدیل و صدایش نیز آرشیو شده است.

استالین و لنین
لنین و استالین

 مردم شوروی 70 سال بی احترامی دیدند و درست هنگامی که ابرقدرت سرخ  از درون دچار اختلاف و بحران شد، نه تنها به آن کمک نکردند، بلکه در آن بزنگاه تاریخی، به فروپاشی اش نیز مدد رساندند و چنین شد که بزرگ ترین کشور جهان که در زرادخانه هسته ای اش 45 هزار سلاح اتمی داشت، بزرگ ترین ارتش جهان را فرماندهی و بلوک شرق جهان را رهبری می کرد، بیش از 2.6 تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی داشت و نرخ بیکاری در آن نزدیک صفر بود، غنی ترین و بی نظیرترین معادن دنیا را در خاک خود داشت و ایستگاه فضایی میر آن، بزرگ ترین سازه فضایی ساخته بشر بود، از درون و بدون شلیک حتی یک گلوله از خارج متلاشی شد و به تاریخ پیوست درست مانند سرود ملی اش که در میان یک آهنگ پر شور و حماسی می گفت: این اتحاد جماهیر قدرتمند که آفریده لنین است هرگز نخواهد گسست و تا ابد باقی است.

ایستگاه  فضایی میر
ایستگاه فضایی میر

اگر حاکمان شوروی، از ولادیمیر لنین تا میخائیل گورباچف، به جای خزیدن در هزارتوی ایدئولوژی کمونیسم و بهره مندی مادی از آن برای خود و اطرافیانشان، "احترام به مردم" را اصل اساسی حکومت شان قرار می دادند، احتمالاً شوروی همچنان زنده بود و تاریخ مسیر متفاوت تری می رفت.

میخائیل گورباچف ؛ آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی
گورباچف

برخلاف نظر امام جمعه رشت که رسانه را خطرناک تر از بمب و موشک و پهپاد می داند، بی حرمتی به مردم و خواست آنها را خطر بزرگ تری برای حکومت ها می دانم؛ شاهدش نیز همین شوروی که نه با حمله نظامی فروپاشید و نه با بمباران رسانه ای، بلکه قربانی 70 سال بی احترامی به هویت انسانی و انسان هایی شد که حتی شنیدن جمله محترمانه "روز خوبی داشته باشید" برایشان مانند آبی خنک در تشنگی بیایان، گوارا بود.

برچسب ها: شوروی ، فروپاشی
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۵۱
در انتظار بررسی: ۸۹
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
342
16
ببینم غربگدای بدبخت
پس چرا الان غربی ها به خواست مردمشون درباره اوکراین و فلسطین احترام نمی گذارند
لال شدی حروم لقمه بدبخت
عصر ایران

با سلام
البته که می توانستید از ادبیات محترمانه ای برای بیان نقدتان استفاده کنید ولی فارغ از این موضوع، به اطلاع تان می رسانیم که رفتارهای دوگانه غرب به ویژه در مساله حقوق بشر و خاصه فلسطین را بارها در همین رسانه نقد کرده ایم (چند لینک زیر مشتی است نمونه خروار). فقط شگفتی مان اینجاست که چرا بعضی از شمایان، به محض این که به روس ها گفته می شود بالای چشم شان ابروست، این گونه بر آشفته می شوید و حتی ادب کلام نیز از کف می نهید. یادتان باشد که ما و شما نه روس هستیم و نه غربی ؛ ایرانی هستیم.
از خدا خواهیم توفیق ادب

https://www.asriran.com/fa/news/783772

https://www.asriran.com/fa/news/828756

https://www.asriran.com/fa/news/912364
 
https://www.asriran.com/fa/news/154638

https://www.asriran.com/fa/news/922845


پاسخ ها
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
از کوزه همان برون تراود که در اوست.ادبیات عجیب شما به درستی معرف شخصیت و ذهنیت شماست.متاسفم بابت اینکه میبینم چه کسانی مدعی دفاع از.....هستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
در مطلبی که تحت عنوان ادب و احترام نوشته شده چنین نظری میتونه خیلی از مسائل روز کشور را مشخص کند که مانند موارد ذکر شده در نوشتار هست.
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
ادبیات بی ادبانه شما همانند همان حاکمان مستبد شوروی است. آفرین بر متن متین و مستدل آقای جعفر محمدی عزیز.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
این ادبيات به عنوان مشت نمونه خروار هواداران روسيه فعلی‌ است
سجاد دشتی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
آفتاب آمد دلیل آفتاب
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
دمت گرم ناشناس جان در مورد نویسنده های عصر ایران حق مطلب را به خوبی ادا کردی. درود بر شما
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
98
29
سلام وقت بخیر
کاش شما هم برای خوانندگانتان ارزش و احترام قائل می شدید
و نظرات مردم را منتشر می کردید

کاش خودتان به مقاله ای که نوشتید. عمل می کردید

این که میگن مرغ همسایه غاز هست ، مصداق بارز عملکرد شماست
رسانه محترم عصر ایران
خواننده همیشگی دو دهه شما
عصر ایران

سلام
نقدتان را با تمام وجود می پذیریم. قصه اینجاست که بسیاری ازپیام ها را در فضای کنونی نمی توان منتشر کرد، امیدوارم ما را درک کنید. البته پیام ها را می خوانیم و بهره مند می شویم.
کثرت پیام ها نیز یکی از عواملی است که انتشار همه آنها را با مشکل مواجه می سازد.
به خاطر نقدتان ممنونیم و در عین حال عذرخواهی می کنیم.
برقرار باشید

پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
فقط آنچه را که موافق دیدگاه سیاسی تان است منتشر می کنید حتی اگر محترمانه ترین ادبیات را داشته باشد.
*
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
6
176
بسیار مقاله عالی ایی بود. لعنت بر استالین لعنت بر لنین و لعنت بر همفکران آنها
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
0
149
سلام. این موضوع، روس یا غربی ندارد. هر حکومتی با مردمش که پایه های آن کشور هستند بد رفتاری کند چه رسد به اینکه منابع مملکت را تحت عنوان انفال و یا به نحوی دیگر مانند دشمن هراسی از بین ببرد، چیزی جز زوال ندارد. در طول تاریخ مملکت خودمان هم، این موضوع اتفاق افتاده است. اگر مردم پشتیبان نباشند چندتا آدم نظامی و یا وابسته به حکومت نمی‌توانند از ساقط شدن نظام جلوگیری کنند. و روشهای سقوط، مختلف است منجمله روشی که در شوروی اتفاق افتاد و یا روشی که شاه سلطان حسین سرنگون شد.
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
3
130
نوشته ای نغز بود که در کمترین کلمات، بیشترین اطلاعات را با تحلیلی عمیق ارائه کرد.
سيد
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
3
82
با سلام و احترام
مقاله بسيار عالي و روشنگري است
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
1
97
انسان ذاتا خواهان احترام است چه از سوی نزدیک ترین افراد خانواده و چه از طرف حکومتش. هر جا این احترام نباشد، فروپاشی رخ می دهد از طلاق یک زوج تا سقوط یک حکومت. بنابراین نویسنده نکته بسیار درستی را نوشته و مفهوم عمیقی از جمله آن دختر روس استخراج نموده است که جای تقدیر دارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
3
56
مقاله عالی بود ، ولی یه انتقاد ، قبلا در سایت مقالات بیشتری در باب نیاز به لیبرال دموکراسی و آزادی بیان قرار داده می شد ، ولی جدیدا احساس می کنم محافظه کار تر شدید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
8
45
مادردوران عوام فریبی و عوام زدگی هستیم !
این تفکرات روشنگرایانه هنوز زود است که مطرح شود!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
0
24
تحلیل خوبی بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
2
51
درود ای زیبا نویس.
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
4
43
مقاله خیلی خوبی بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
2
26
با نظر اقای مجمدی که احترام حاکمیت به مردم شوروی در بقا جکومتش تاثیر گذار بود موافقم
اما اونقدر در کار رسانه ای کارکشته هستید تا اثر رسانه را بر مردم عادی بدانید، الزاما نیاز نیست گلوله ای از خارج شلیک شود گروهی ستون پنجم در داخل بخصوص در ساختار حاکمیت و زنجیره ای از رسانه های در خدمت برای پیشبرد نظر جکومت های خارجی از ده ها بمب اتم تاثیر گذار تر است.
مک دونالد یک نشانه بود از اتفاقاتی که قبلا صورت گرفته بود و با بروز ظاهریش شدت گرفت
مثل جایزه صلح نوبل غربیها به اخرین حاکم شوروی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
با وجود شبکه های اجتماعی دیگر مردم عادی هم جزو پر رنگ رسانه ها شده اند و تا حد زیادی اگر همدلی بینشان وجود داشته باشد می‌توانند اتفاقات خوب را رقم بزنند...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
45
10
یکی از نقاط مشترک حرف های مشتریان مک دونالد این بود که در این رستوران با آنها محترمانه برخورد شده و از ادبیات مودبانه ای مانند خوش آمدید، لطفا از این طرف تشریف بیاورید، دیگه چی میل دارید؟ و نظایر این ها استفاده شده است.
والا ما در گرجستان و امارات رفتیم مک دونالد از این خبرها نبود
معلوم مک دونالد در راستای انتشار فرهنگ آمریکایی میاد روسیه و با شناختی که از حاکمیت و مردم اونجا داره برای بارهای اول اینگونه برخورد می کنه تا مردم را جذب کنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
2
18
شعارهای بی استناد علمی نیاز به پاسخ ندارد اما متن شما عالی بود.
رضا ن.
Germany
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
0
43
همین دیشب برنامه ای از شخصیت های دیکتاتور در شبکه آلمانی میدیدم که بررسی میکرد چطور و چرا صدام، هیتلر، موسلینی ، استالین و ... رهبران خشن میشوند. در وهله اول کودکی ناهنجار داشتن و بعد دنبال ایدئولوژی خاص خودشان بودند و فرصت طلب خوبی هم بودند و برای اینها خشونت و سرکوبگری حتی علیه مردم خودی برای رسیدن به هدف مقدس!!! بود طوریکه استالین در جواب انتقاد به قتلهای سیاسی که کرده یا میکند گفت: خب برای درست کردن املت لازم است چندتا تخم مرغ هم شکسته شود!!! چنان املتی برای مردم بیچاره روسیه درست کردند که قابل خوردن نشد! درضمن جناب محمدی در این نوشته کاملا درست شما به برخی نکاتی که شخصا پای همان نوشته خوب جناب خدیر آوردم اشاراتی کردید از مشکلات عدیده اقتصادی شوروی سابق گرفته تا نبود انتخابات و رسانه های آزاد و بدتر از همه نظام و سیستم رعب و وحشت کمونیستی تا مردم از حکومت بترسند و مطیع باشند. این فرهنگ روسی که مردم فقط برده حکومت هستند حتی امروزه هم رواج دارد به بهانه اینکه روسیه به این فشارها روی مردم احتیاج دارد چون فقط با زور اسلحه میشود امنیت روسیه را حفظ کرد تا تجزیه جغرافیائی نشود.در روسیه جا انداختند اگر امنیت میخواهید لازم است آزادی قربانی شود و برای همین دمکراسی غربی به مزاج روسیه نمیسازد! بدبختی که هزاران بمب اتمی شوروی سابق هم مانع فروپاشی حکومت زورگوی نظام تک سیستمی خالص ساز و یکدست هم نشد!!! درس عبرتی باشد برای دیگران که حکومت مردمی نباشد همواره متزلزل است وقتیکه پایگاهی در قلب مردمش نداشته باشد. واقعا احمقانه است حکومت تحمیلی فکر کند اگر مردم بترستند میتواند دوام بیابد. قهر اکثریت مردم با حکومت نشانه اولیه فروپاشی حتمی یک نظام است .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
1
18
سلام
مطلب خیلی خوبی بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
29
9
عمر ابن الخطاب خلیفه دوم ذز جایی معاویه را که از طرف خود او حاکم شام بود دید گفت شنیده ام برای خود مانند پادشاهان رفتار می کنی و مردم نمی توانند به راحتی با تو دیدارکنند برای خود کاخ و بارگاه ساختی معاویه گفت مجبورم چون ما در اینجا نزدیک رومیان هستیم و از جاسوسان و گماشتگان آنها هراس دارم عمر گفت اگر راست می گویی گه نیکو جوابی است و اگر دروغ می گویی نیکو فریبی است این است حگایت امروز غرب
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
3
23
رسانه میتواند ابزار قدرت باشد و خطرناک.
جوامعی که تصمیم گرفته اند رسانه های آزاد داشته باشند،
تصمیم گرفته اند از آن استفاده ابزاری نکنند.

رسانه برای کسانی خطرناک هست که قصد کتمان حقیقت را دارند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
0
19
درپاراگراف يكي مانده به آخر:
البته گورباچف به مردم احترام قايل بود (ايجاد اصلاحاتش به همين دليل بود) هرچند كه اصلاحات رانتوانست كنترل كند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
1
31
چطور میشه تاثیرات منفی دور بودن صدا و سیما از رای مردم را دید،
ولی آنرا بی اهمیت شمرد؟!
قطعا رسانه مهم هست، نه خطرناک.
آن چیزی که خطرناک است انحصار رسانه است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
2
29
یک سوال رهبران شوروی از کجا امدند از مریخ یا از ژاپن نه اونها هم از خود همان مردم هستند الان روسیه وضعیت خوبی داره نه زمان تزارها خوب بوده نه و هیچ وقت این کشور برای مرمش نخواهد بود چرا چون خود مردمش دارای اون فرهنگ هستن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
1
6
خب پرسش این است که چرا شوروی چنین نیازی را بوجود آورد که با یه جمله کلیشه ای نابودش کنند؟ بعله شما شاید درست گفته باشی اما نتیجه چی شد؟ برای چی این پیشامد روی داد؟ اینها همه دلیل داره منکر این هستی؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
3
23
مقاله جالب و درس آموزی بود (البته برای کسانی که بخواهند بیاموزند .) اما به نظرم اون صف 5 هزار نفری یه حرف دیگه ای هم داشت(چون اونایی که توی صف بودند هنوز تجربه ای از نحوه برخورد کارکنان مک دونالد با خودشان نداشتند.) شاید یک حرف اون صف تاریخی این بود که 70 سال با تمام ابزارهای رسانه ای ، فرهنگی و تربیتی درصدد بودید لولویی به نام غرب بسازید، اما در اولین فرصتی که جامعه امکان اعلام نظر یافت با این استقبال شگفت از نماد غربی به صدایی ماندگار در تاریخ گفت که چقدر از حکومت شوروی بیزار است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
0
24
هرسیستمی مردمش را هیچ پندارد محکوم به فناست
تاریخ گواه این نکته است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
1
10
با وجود درک شرایط حاکم بر جامعه و بخصوص رسانه ها و عدم انتشار نظرات اما باز هم نظرم را می‌نویسم و میدانم این مقاله و بسیاری نوشته های دیگر نیز بر آمده از نظرات ما کاربران و اتفاقاتی است که در بطن جامعه میگذرد...همیشه پایدار باشید و صدای بی صدایان ایران عصر ایران عزیز...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
2
14
سلام و ادب؛
این وجیزه را نیز در پاسخ به آن امام جمعه محترم منتشر بفرمایید:
شوروی فرونپاشید مگر به دلیل ناکارآمدی های درونی، سوء مدیریت، نگاه ایدئولوژیک به جهان پیرامون، فساد و هزاران عامل دیگر که کتاب های بسیاری درباره آن نوشته شده است. فروکاستن فروپاشی شوروی به کار رسانه و یا عوامل بیگانه فرار روبه جلو و سرپوش گذاشتن بر تمامی بدکارکردی های سیاسی است که هر سیستم ایدئولوژیک بدان دچار می شود.
در نظام های ایدئولوژیک افراد نه بر اساس توانمندی و کارایی، بلکه بر اساس وفاداری از نردبان قدرت بالا می روند و زمانی که با نتیجه سوء عملکردها و ناکارآمدی سیاست های خود مواجه می شوند، بجای مراجعه به اهل فن و کارشناسان، فرافکنی کرده و آن را به گردن دیگری می اندازند و برای خود تئوری توطئه می بافند.
amir
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
0
14
متن عالی بود، پاراگراف آخر حسن ختام این نقد زیبا بود که چقدر محترمانه و حرفه ای، توی چند خط لپ کلام رو رسوند -
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
0
8
باتشکر از متن زیبای آقای محمدی خواندن کتاب باز هم قلعه حیوانات ترجمه دکتر سعید کوشا را توصیه میکنم این کتاب علاوه بر داستان قلعه حیوانات نوشته جورج اورول بطور مفصل به زندگی و جنایات استالین پرداخته وبصورت مفصل شرح داده است چگونه استالین حکمرانی میکرده است.
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۱۷:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
استالین قطعا از امثال ترامپ و بوش وریگان وماکرون وفلان و بیسار بهتر بود.چون حشرات امپریالیست را به جهنم رهنمون میکرد.با تشکر تاریخ رو خودت بخون.بیشترین کشتار دنیا توسط شاه اسبق بلژیک انجام شده نه استالین ولنین.البته درمقام مقایسه چون طرفدار استالین نیستم.فقط خواستم بااین نوشته بفهمونم شماغربگراها هیچی نیستید.من با62سال سن حاضرم باشماها مناظره کنم تا بدونید آرمان اصلی کمونیست چی بودنه اونچیزی که به شماها خورانده شده.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
0
10
که 70 سال با تمام ابزارهای رسانه ای ، فرهنگی و تربیتی درصدد بودید لولویی به نام غرب بسازید، اما در اولین فرصتی که جامعه امکان اعلام نظر یافت با این استقبال شگفت از نماد غربی به صدایی ماندگار در تاریخ گفت که چقدر از حکومت شوروی بیزار است.

به عرض می رسانم بعد از تماس و رفت آمد و . . .
روس ها فهمیدند که خر داغ می کنند!

از خوبی های جوامع باز یکی این است که مردمش اطلاعات واقعی از امور داخلی و بین المللی دارند نه پروپاگاندای دولتی.
از اولین خوانندگان عصر ایران
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
1
13
کاش جعفر محمدی بیشتر بنویسه
اولش متوجه اسم نویسینده نبودم کل متن رو خوندم آخرش برگشتم گفتم چه تحلیل قشنگی احتمالا کار خدیر باشه بازم یه تحلیل خیلی خوب ارائه کرده بعد دیدم نه کار خود جعفرخانه!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
"اولین خوانندگان" ....
زمانی که داشتن کلنگ عصر ایران رو میزدن من اونجا بودم.
اون موقع زمین خاکی بود هنوز
احمد
Norway
۱۶:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
0
12
با توجه به مقاله جالب و پر محتوایی باید بگویم پس ملت هیچ کشوری در جهان امروز چوپان لازم ندارند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
30
3
چرت و پرت نوشتی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
5
5
مقاله خوبی بود ولی کل داستان سقوط شوروی به این سادگی نبود بسیاری از کارهای انجام شده در شوروی توسط همون رسانه ها تحقیر میشدن مثلا همه باور کرده بودند که کیفیت کالاهای شوروی نازله در صورتی که هنوز که هنوزه فضانوردهای کل دنیا رو روسها میفرستن فضا و برمیگردونن
دوم این که دهه هشتاد و نود فضای فکری دنیاپر از خوشبینی به غرب بود ولی الان برای بسیاری آمریکا دیگه سمبل آزادی و حقوق بشر نیست و به همین دلیل خیلی از پروژه های غرب از سوریه گرفته تا اکراین عقیم میمونند
ترویج لیبرالیسم در واقع یک عقبگرد خواهد بود و در این ارتباط میتوان به نظرات فوکویوما بعد از پاندمی کووید مراجعه نمود
دموکراسی با نیم نگاهی سوسیالیستی که دولت متعهد به حفظ حداقل رفاه و مسئول در برابر محیط زیست و ارزشهای بشری و معنوی باشد گزینه بهتری شاید باشد چیزی شبیه ژاپن یا کره و آلمان
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۵
آفرین.کوبا هم کمونیستی است.ولی سیستم تامین اجتماعیش و پزشکی اش اولین و بهترین اگه نباشه دومین تودنیا حتما هست.توکوبا کسی برای خونه اجاره بها پرداخت نمیکنه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
1
7
و ما خیل عظیم روشنفکران را در ایران قبل از انقلاب داشتیم که واله و شیفته همان شوروی ای بودند که نویسنده محترم الان چنین مفتضحانه از ابعاد مختلف مخوف آن یاد کرده و آن را به باد انتقاد می گیرد. چه برنامه هایی که به خاطر همین شیفتگی در این سرزمین نقش بر آب شدند. باید دقیق تر و منطقی تر بود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
0
12
یک لحظه چشمانتان را ببندید و تعصب کنار بگذارید و برخورد کارمندان عرب ادارات امارات دبی با ارباب رجوع و کارمندان ادارات خودمان با مردم خودمان مقایسه کنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
0
7
درود بر شما.کجاست گوش شنوا و پند پذیر از تاریخ؟
ایرانی....
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
1
7
من یک پزشک هستم و آنچه میگویم تصور میکنم حرف دل بیشتر پزشکان این مرزوبوم است .بیشتر ما اگر درفکررفتن هستیم دلیلش بی احترامی این سیستم (دقت کنید سیستم ونه مردم)به ماست که بیشتر عمرمان را یا تحصیل کرده ایم یا در مراکز درمانی کشیک هستیم .همین امروز بابت یک بیمار که به هنگام جراحی دندان پوسیده اش افتاده از دادسرا تماس گرفتند و گفتند که برایم ابلاغ میفرستند نباید لایحه دفاعیه بفرستم وگرنه احتمال دارد دستور جلبم را بدهند ...فقط میخواهم بگویم دست مریزاد ....با این فرمان که میروید تا چندسال دیگه ...بزودی شاید از آن طرف آبها پیام بدهم ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
0
9
دقیقا درست نوشتید ، من وکیل دادگستری هستم و در دادگاههای متعددی حاضر می شوم ، اگر دادگاهی با ادب و احترام با من و موکلم برخورد کند هر چند به نفع موکلم حکم ندهد راضی هستم و از راههای دیگر پیگیر حقوق موکل خود می شوم اما اگر با بد اخلاقی با ما رفتار کند حتی اگر به نفع ما حکم دهد ناراضی هستم و دوست ندارم بار دیگر گذارم به ان دادگاه بیفتد ،
و متأسفانه بعضی از دادگاهها رفتار خیلی بدی با مردم دارند حتی با وکلا که بر اساس قانون هم شأن قضات محسوب می شوند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
1
9
مردم ستون فقرات هر جامعه ای هستند.این جمله را حدود بیست و دو سال پیش از فعال مدنی شنیدم و بهش ایمان دارم و هرجا مردم نادیده گرفته شدن بالاخره اون کشور به سرنوشتی مثل شوروی دچار شده.دیر و زود داره ولی سوخت و سوز نداره....
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد