۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۴۴۷۵۸
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۷ - ۲۹-۱۱-۱۴۰۲
کد ۹۴۴۷۵۸
انتشار: ۲۲:۵۷ - ۲۹-۱۱-۱۴۰۲

برای اولین‌ بار در جهان؛ تومور مغزی بیمار ۱۳ ساله به‌طور کامل درمان شد

برای اولین‌ بار در جهان؛ تومور مغزی بیمار ۱۳ ساله به‌طور کامل درمان شد
پزشکان هنوز دقیقاً نمی‌دانند چه عاملی باعث شده است که این تومور به‌طور کامل در مغز لوکاس ناپدید شود، اما احتمالاً مسائل ژنتیکی در این امر نقش داشته‌اند.  

هنگامی که «لوکاس» در سن شش‌سالگی به نوع نادری از تومور مغزی مبتلا شد، تقریباً شکی در آن نبود که این سرطان او را از پا درمی‌آورد. اما حالا او 13 سال سن دارد و توانسته است اولین فردی باشد که این بیماری را شکست می‌دهد.

به گزارش دیجیاتو؛ پزشکان هنوز دقیقاً نمی‌دانند چه عاملی باعث شده است که این تومور به‌طور کامل در مغز لوکاس ناپدید شود، اما احتمالاً مسائل ژنتیکی در این امر نقش داشته‌اند.
 
به‌رغم پیشرفت‌هایی که در مدیریت سرطان کودکان صورت گرفته است، سالانه حدود 50 تا 100 کودک و نوجوان در فرانسه به تومورهای سرطانی مبتلا می‌شوند. با آنکه نرخ بقای پنج‌ساله برای کودکان سرطانی درحال‌حاضر به 85 درصد رسیده است، اما برخی از انواع تومورها مانند گلیومای ساقه مغز (DIPG) همچنان به‌سختی درمان می‌شوند؛ لوکاس نیز به این تومور مبتلا بود که به گزارش فرانس 24، توانست بر این سرطان غلبه کند.
  
DIPG یک تومور تهاجمی و بدخیم مغزی است که در بخشی از ساقه مغز به نام پل مغزی (Pons) ایجاد می‌شود. تومور DIPG را نمی‌توان با جراحی خارج کرد و معمولاً با رادیوتراپی درمان می‌شود – که گاهی اوقات تنها پیشرفت بیماری را آهسته می‌کند.
 
پیشرفت این سرطان بسیار سریع است و معمولاً در عرض 9 تا 12 ماه پس از تشخیص، بیمار را می‌کشد؛ بااین‌حال، موارد نادری مثل لوکاس نیز یافت می‌شوند. «ژاک گریل»، پزشک معالج لوکاس، گفت که لوکاس در زمان تشخیص، هیچ نشانه‌ای از بهبودی نداشت.
 
در آن زمان، خانواده لوکاس برای درمان به فرانسه آمدند تا این پسر نوجوان را در برنامه درمانی آزمایشی BIOMEDE ثبت‌نام کنند. در این برنامه از داروهای آزمایشی مختلف برای DIPG استفاده می‌شود و لوکاس از همان ابتدا به‌خوبی به داروی Everolimus پاسخ داد و مدتی بعد نیز در اسکن‌های مغزی اثری از تومور مشاهده نشد.

دکتر گریل می‌گوید با کمک این دارو بین 10 تا 15 سال طول می‌کشد تا این تومور از بین‌ برود که برای لوکاس زودتر از این زمان درمان حاصل شد. از سوی دیگر، کودکان دیگری که این دارو را مصرف می‌کردند، با آنکه نتایج امیدبخشی نشان دادند، اما مانند لوکاس، تومور آن‌ها کاملاً ناپدید نشد.
 
دکتر گریل احتمال می‌دهد که ویژگی‌های ژنتیکی تومور لوکاس نسبت به دیگر کودکان فرق داشته است. محققان حالا می‌خواهند این ویژگی‌های ژنتیکی را بررسی کنند تا دریابند که دقیقاً چه چیزی باعث درمان لوکاس شده است.

برچسب ها: تومور ، مغز
ارسال به دوستان
بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند تصاویری از حملات هوایی اسرائیل به یمن (فیلم) در باب حقوق بومی ها دادستان گنبدکاووس : بزرگترین قمارخانه شرق گلستان پلمب شد امام جمعه کرج : باید بررسی شود چه کسانی دنبال این هستند که فضای مجازی بدون کنترل در اختیار همه قرار گیرد تصاویر دیده نشده از بیماری کبد از کبد چرب تا کبد فیبروز (فیلم) انتقاد کاظم صدیقی از فضای مجازی ؛ امروز اسلحه دشمن با وجود شبکه های مجازی، جنگ نرم است تلاوت فوق العاده‌ای از مصطفی غلوش در ایران: سوره الرحمن (فیلم) وزارت بهداشت : مازوت سوزی سلامت مردم را تهدید می کند گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت