۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۴۴۷۵۸
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۷ - ۲۹-۱۱-۱۴۰۲
کد ۹۴۴۷۵۸
انتشار: ۲۲:۵۷ - ۲۹-۱۱-۱۴۰۲

برای اولین‌ بار در جهان؛ تومور مغزی بیمار ۱۳ ساله به‌طور کامل درمان شد

برای اولین‌ بار در جهان؛ تومور مغزی بیمار ۱۳ ساله به‌طور کامل درمان شد
پزشکان هنوز دقیقاً نمی‌دانند چه عاملی باعث شده است که این تومور به‌طور کامل در مغز لوکاس ناپدید شود، اما احتمالاً مسائل ژنتیکی در این امر نقش داشته‌اند.  

هنگامی که «لوکاس» در سن شش‌سالگی به نوع نادری از تومور مغزی مبتلا شد، تقریباً شکی در آن نبود که این سرطان او را از پا درمی‌آورد. اما حالا او 13 سال سن دارد و توانسته است اولین فردی باشد که این بیماری را شکست می‌دهد.

به گزارش دیجیاتو؛ پزشکان هنوز دقیقاً نمی‌دانند چه عاملی باعث شده است که این تومور به‌طور کامل در مغز لوکاس ناپدید شود، اما احتمالاً مسائل ژنتیکی در این امر نقش داشته‌اند.
 
به‌رغم پیشرفت‌هایی که در مدیریت سرطان کودکان صورت گرفته است، سالانه حدود 50 تا 100 کودک و نوجوان در فرانسه به تومورهای سرطانی مبتلا می‌شوند. با آنکه نرخ بقای پنج‌ساله برای کودکان سرطانی درحال‌حاضر به 85 درصد رسیده است، اما برخی از انواع تومورها مانند گلیومای ساقه مغز (DIPG) همچنان به‌سختی درمان می‌شوند؛ لوکاس نیز به این تومور مبتلا بود که به گزارش فرانس 24، توانست بر این سرطان غلبه کند.
  
DIPG یک تومور تهاجمی و بدخیم مغزی است که در بخشی از ساقه مغز به نام پل مغزی (Pons) ایجاد می‌شود. تومور DIPG را نمی‌توان با جراحی خارج کرد و معمولاً با رادیوتراپی درمان می‌شود – که گاهی اوقات تنها پیشرفت بیماری را آهسته می‌کند.
 
پیشرفت این سرطان بسیار سریع است و معمولاً در عرض 9 تا 12 ماه پس از تشخیص، بیمار را می‌کشد؛ بااین‌حال، موارد نادری مثل لوکاس نیز یافت می‌شوند. «ژاک گریل»، پزشک معالج لوکاس، گفت که لوکاس در زمان تشخیص، هیچ نشانه‌ای از بهبودی نداشت.
 
در آن زمان، خانواده لوکاس برای درمان به فرانسه آمدند تا این پسر نوجوان را در برنامه درمانی آزمایشی BIOMEDE ثبت‌نام کنند. در این برنامه از داروهای آزمایشی مختلف برای DIPG استفاده می‌شود و لوکاس از همان ابتدا به‌خوبی به داروی Everolimus پاسخ داد و مدتی بعد نیز در اسکن‌های مغزی اثری از تومور مشاهده نشد.

دکتر گریل می‌گوید با کمک این دارو بین 10 تا 15 سال طول می‌کشد تا این تومور از بین‌ برود که برای لوکاس زودتر از این زمان درمان حاصل شد. از سوی دیگر، کودکان دیگری که این دارو را مصرف می‌کردند، با آنکه نتایج امیدبخشی نشان دادند، اما مانند لوکاس، تومور آن‌ها کاملاً ناپدید نشد.
 
دکتر گریل احتمال می‌دهد که ویژگی‌های ژنتیکی تومور لوکاس نسبت به دیگر کودکان فرق داشته است. محققان حالا می‌خواهند این ویژگی‌های ژنتیکی را بررسی کنند تا دریابند که دقیقاً چه چیزی باعث درمان لوکاس شده است.

برچسب ها: تومور ، مغز
ارسال به دوستان
صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است نخست‌وزیر مجارستان: ۳۰۰ میلیارد یورو کمک به اوکراین، هدر رفت پول بود غذای روستایی در یمن؛ پخت یک سوپ خوشمزه با ۳۰۰ گرم عدس قرمز (فیلم) مراقبت‌های پس از جراحی کیسه صفرا (فیلم)