۰۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۵۰۳۵۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۲ - ۲۰-۱۲-۱۴۰۲
کد ۹۵۰۳۵۸
انتشار: ۱۶:۵۲ - ۲۰-۱۲-۱۴۰۲

10 کشور جهان با بیشترین تعداد هلیکوپترهای تهاجمی (+تصاویر)

10 کشور جهان با بیشترین تعداد هلیکوپترهای تهاجمی (+تصاویر)
با توجه به این که قدرت آتش، سرعت و تحرک بیش از هر زمان دیگری در میدان نبرد حیاتی شده اند، هلیکوپترهای تهاجمی این سه عنصر را بهتر از هر تجهیزات نظامی مرتبط با درگیری زمینی دیگری ترکیب می کنند.

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - بر اساس گزارش امنیت و دفاع اروپا (ئی اس دی)، در حال حاضر حدود 3000 هلیکوپتر تهاجمی در بیش از 70 کشور در حال خدمت هستند. با توجه به این که قدرت آتش، سرعت و تحرک بیش از هر زمان دیگری در میدان نبرد حیاتی شده اند، هلیکوپترهای تهاجمی این سه عنصر را بهتر از هر تجهیزات نظامی مرتبط با درگیری زمینی دیگری ترکیب می کنند.

برنامه های اختصاصی برای توسعه هلیکوپترهای تهاجمی در دهه 1960 آغاز شد. نخستین استقرار قابل توجه توسط آمریکا به سال 1967 با معرفی هلیکوپتر بل ای اچ-1 کبرا در جنگ ویتنام باز می گردد. این هلیکوپتر تک پیشرانه توسط شرکت بل تکسترون در پاسخ به نیاز ارتش آمریکا در طول این درگیری ساخته شد. بیش از 1100 فروند از این مدل تا به امروز ساخته شده است.

یکی دیگر از بازیگران اصلی در این صنعت، شرکت بوئینگ است که هلیکوپتر تهاجمی ای اچ-64 آپاچی از محصولات مشهور آن محسوب می شود. تحلیلگران دفاعی ای اچ-64 آپاچی را به عنوان بهترین هلیکوپتر تهاجمی حال حاضر جهان می دانند. این هلیکوپتر از زمان معرفی در سال 1986 تا به امروز تقریبا در هر عملیات آمریکایی و ناتو دیده شده است.

در ادامه با 10 کشور جهان که بیشترین تعداد هلیکوپترهای تهاجمی را در اختیار دارند، بیشتر آشنا می شویم.

فرانسه

تعداد هلیکوپترهای تهاجمی: 69 فروند

هلیکوپتر تهاجمی

ناوگان هلیکوپترهای تهاجمی فرانسه از 69 فروند تشکیل شده است که همه آنها از نوع یوروکوپتر تایگر هستند. در ژوییه 2023، آمریکا در معامله ای به ارزش 203 میلیون دلار با فروش موشک های هل فایر به فرانسه برای استفاده در هلیکوپترهای تهاجمی تایگر این کشور موافقت کرد.

از دیگر هلیکوپترهای نظامی فرانسه که برای ماموریت های مختلف مانند جستجو، دیده وری، نظارت، ترابری و شناسایی استفاده می شوند می توان به یوروکوپتر فنس ای اس555، یوروکوپتر ئی سی725 و اس ای 330 پوما اشاره کرد.

الجزایر

تعداد هلیکوپترهای تهاجمی: 75 فروند

هلیکوپتر تهاجمی

الجزایر سومین ارتش قدرتمند در آفریقا است و برای بیشتر تجهیزات نظامی خود به روسیه متکی است. ناوگان 75 فروندی این کشور آن را بین کشورهایی با بیشترین تعداد هلیکوپترهای تهاجمی قرار می دهد. بنابر شاخص 2024 گلوبال فایرپاور، الجزایر دارای 298 فروند هلیکوپتر برای اهداف نظامی است. ناوگان هلیکوپترهای تهاجمی این کشور بیشتر از میل می-28 و میل می-24 تشکیل شده است.

تایوان

تعداد هلیکوپترهای تهاجمی: 91 فروند

هلیکوپتر تهاجمی

تایوان کشوری است که از زمان استقلال خود بر ایجاد یک نیروی نظامی قدرتمند به واسطه تهدید حمله احتمالی چین متمرکز بوده است. این کشور دارای 91 فروند هلیکوپتر تهاجمی است که شامل 62 فروند ای اچ-1دبلیو سوپر کبرا و 29 فروند ای اچ-64ئی آپاچی می شوند.

مصر

تعداد هلیکوپترهای تهاجمی: 100 فروند

هلیکوپتر تهاجمی

مصر به عنوان قدرتمندترین ارتش در آفریقا شناخته می شود و به ناوگان بزرگی از تجهیزات پیشرفته مدرن، از تانک های جنگی تا جت های جنگنده و هلیکوپترهای تهاجمی مجهز است. مصر به تازگی به نخستین کشوری تبدیل شد که هلیکوپترهای تهاجمی کاموف-50 روسی را خارج از روسیه به خدمت گرفته است. این کشور 46 فروند از این مدل هلیکوپتر را در اختیار دارد. هلیکوپتر تهاجمی آپاچی از دیگر مدل هایی است که ارتش مصر به آن مجهز است.

ترکیه

تعداد هلیکوپترهای تهاجمی: 111 فروند

هلیکوپتر تهاجمی

ناوگان 111 فروندی هلیکوپترهای تهاجمی ترکیه ترکیبی از هلیکوپترهای تهاجمی آمریکایی کبرا شامل ای اچ-1پی/اس و ای اچ-1دبلیو و همچنین هلیکوپترهای بومی تی129 است. ترکیه به سرعت در حال توسعه بخش دفاعی به صورت بومی است و در سال گذشته میلادی هلیکوپتر تهاجمی تی929 را معرفی کرد. تحلیلگران دفاعی بر این باورند که این مدل جدید در کلاس هلیکوپترهای تهاجمی آپاچی و کاموف-52 قرار دارد. تی929 احتمالا در سال 2025 خدمت خود را آغاز خواهد کرد.

کره جنوبی

تعداد هلیکوپترهای تهاجمی: 112 فروند

هلیکوپتر تهاجمی

ناوگان هلیکوپترهای نظامی کره جنوبی شامل 758 فروند می شود که حدود 15 درصد از آنها را هلیکوپترهای تهاجمی تشکیل می دهد. هلیکوپترهای تهاجمی این کشور بیشتر از نوع بل ای اج-1 کبرا و ای اچ-64 آپاچی هستند. در شرایطی که این هلیکوپترها ساخت آمریکا هستند، کره جنوبی برنامه ای جاری برای توسعه هلیکوپتر تهاجمی سبک خود به نام کای کی یو اچ-1 سوریون دارد.

ژاپن

تعداد هلیکوپترهای تهاجمی: 119 فروند

هلیکوپتر تهاجمی

ناوگان هلیکوپترهای تهاجمی ژاپن بیشتر از مدل های ای اچ-64 آپاچی و ای اچ-1 کبرا تشکیل شده است. ارتش ژاپن همچنین دارای هلیکوپترهای دیگر برای اهداف نظامی مانند دیده وری، شناسایی و ترابری است. از این جمله می توان به کاواساکی او اچ-1، سی اچ-47 شینوک، سیکورسکی اس-70 و میتسوبیشی اچ-60 اشاره کرد. این کشور در مجموع دارای 577 فروند هلیکوپتر نظامی است.

چین

تعداد هلیکوپترهای تهاجمی: 281 فروند

هلیکوپتر تهاجمی

چین به تازگی در نمایشگاه هوایی سنگاپور 2024 از نسخه صادراتی هلیکوپتر تهاجمی زد-10 خود رونمایی کرد. چانگه زد-10ام یکی از پیشرفته ترین هلیکوپترهای تهاجمی در جهان است که حتی برخی تحلیلگران دفاعی آن را با هلیکوپترهای ای اچ-64 آپاچی مقایسه کرده اند. بنابر یک گزارش، ارتش چین بیش از 200 فروند هلیکوپتر تهاجمی زد-10 را در اختیار دارد.

روسیه

تعداد هلیکوپترهای تهاجمی: 559 فروند

هلیکوپتر تهاجمی

بنابر گزارش فلایت گلوبال، روسیه در حال حاضر 324 فروند هلیکوپتر میل می-24 و 114 فروند کاموف-52 را در اختیار دارد. بر همین اساس، این دو مدل بخش عمده ای از ناوگان هلیکوپترهای تهاجمی روسیه را تشکیل می دهند. در سطح بزرگتر، روسیه دارای 1547 فروند هلیکوپتر است که برای اهداف نظامی استفاده می شوند.

آمریکا

تعداد هلیکوپترهای تهاجمی: 1000 فروند

هلیکوپتر تهاجمی

آمریکا دارای بزرگترین ناوگان هلیکوپترهای نظامی در جهان است که بنابر شاخص 2024 گلوبال فایر پاور برابر با 5737 فروند است. از این تعداد، حدود 1000 فروند به عنوان هلیکوپتر تهاجمی طبقه بندی شده اند. بیشتر آنها شامل ای اچ-64 آپاچی می شوند که فلایت گلوبال تعداد آنها را 884 فروند تخمین می زند.

ارسال به دوستان
پیشگوییِ امباپه؛ پشیمانی در کار نیست، ۲۰۲۵ سالِ ماست اعلام ممنوعیت آمد و شد در حمص سوریه پس از درگیری‌ های مسلحانه چه زمانی درد زانو ناشی از کمردرد است؟ (فیلم) طرز تهیه رولت اسفناج خوشمزه؛ یک غذای جدید و سریع (فیلم) آقای آموزش و پرورش! چهار تا بچه رقصیدند دیگر... خودتان از خودتان خسته نمی‌شوید؟ سخنگوی دولت درباره بازگشایی سفارت ایران در سوریه: الان وضعیت سوریه روشن نیست اظهارات عجیب سارق خودرو! (فیلم) امضای تفاهم‌نامه اتصال شبکه افغانستان از طریق ایران واریز قسط اول بدهی الوکره؛ پرسپولیس نفس راحتی کشید عربستان به دنبال فرمول جدید برای موفقیت در تیم ملی فوتبال دیدار سفیر عربستان با وزیر ورزش ایران؛ آشتی ورزشی در راه است؟ واکنش امیر علی‌اکبری به نگهداری شیر در خانه‌اش (فیلم) واکنش روسیه به سخنان گروسی درباره ایران: آژانس اتمی بی‌طرف باشد رونالدو از النصر می‌رود؟ الهلال در کمین CR7 برنامه‌ریزی لیورپول برای دوران پس از صلاح؛ سانه در راه آنفیلد؟