۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
در حاشیه
کد خبر ۹۵۱۴۹۱
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۴ - ۲۴-۱۲-۱۴۰۲
کد ۹۵۱۴۹۱
انتشار: ۰۷:۵۴ - ۲۴-۱۲-۱۴۰۲

تکرار ابوغریب، این‌بار در فلسطین

تکرار ابوغریب، این‌بار در فلسطین
ده‌ها اسیر فلسطینی که از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد شده‌اند، در گفت‌وگو با روزنامه آمریکایی از شکنجه‌هایی سخن گفتند که در دوره اسارت متحمل شدند.

هنگامی که نظامیان صهیونیست «بهاء ابو رکبه» را پس از سه هفته در نزدیکی یکی از گذرگاه‌های مرزی غزه آزاد کردند، این زندانی ۲۴ساله فلسطینی به‌دشواری راه می‌رفت؛ چراکه در مدت اسارت خود مکرراًً با قنداق اسلحه ضربه خورده و توسط نظامیان صهیونیست از ناحیه کشاله ران آسیب دیده بود.

پس از عملیات «طوفان الاقصی» در هفتم اکتبر، نظامیان رژیم صهیونیستی به غزه هجوم آورده و در اقدامی که به گفته آن‌ها با شناسایی اعضای حماس صورت گرفته، هزاران نفر از فلسطینیان ساکن غزه را به اسارت گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا، روزنامه وال‌استریت ژورنال با چندین نفر از اسرای آزادشده، گفت‌وگو و خاطرات دردناک آن‌ها از دوران اسارت را مکتوب کرده است. اسرای فلسطینی در این گفت‌وگوها اظهار کردند که نظامیان صهیونیست در جلسات بازجویی آن‌ها را ضرب‌وجرح کرده و در بازه‌های زمانی طولانی تحت شرایط استرس‌زا قرار داده‌اند.

بهاء ابو رکبه که در تیم درمانی صلیب سرخ فعالیت دارد، به وال استریت ژورنال گفت: «فقط دعا می‌کردم زنده بمانم.» او گفت بعضی روزها صهیونیست‌ها وادارش می‌کردند که تا ۲۰ ساعت در روز زانو بزند، درحالی‌که دستانش را با طناب بالای سرش بسته بودند.

تکرار ابوغریب، این‌بار در فلسطین

شهروند فلسطینی آزادشده از زندان رژیم صهیونیستی

روزنامه عبری هاآرتص اوایل ماه میلادی جاری گزارش داد که از آغاز عملیات طوفان الاقصی تا امروز، دست‌کم ۲۷ فلسطینی در اسارت رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند. رژیم صهیونیستی نیز اذعان کرده که از این آمار مطلع است.

بسیاری از این اسرای سابق گزارش دادند که توسط نظامیان صهیونیست مورد ضرب‌وجرح قرار گرفته‌اند. بسیاری از آن‌ها نیز از توهین‌ها و آزار کلامی صهیونیست‌ها در دوران اسارت گله داشتند. به گفته فلسطینیان آزادشده، نظامیان صهیونیست آن‌ها را حتی از خواب هم محروم کرده و تنها چهار ساعت در روز مجال استراحت می‌دادند.

همچنین در این مدت کوتاه، اسرای فلسطینی از تخت و پتو محروم بودند. به گفته این اسرا، شرایط بهداشتی بازداشتگاه‌ها نیز نامطلوب بوده و کیفیت پایین غذا و نگهداری تعداد زیادی از اسرا در فضاهای کوچک با گنجایش پایین، از ویژگی‌های غیرانسانی این اسارتگاه‌ها بوده است.

مدیرعامل «کمیته عمومی علیه شکنجه در اسرائیل» می‌گوید رژیم صهیونیستی اسرای فلسطینی را از هرگونه ارتباطی با دیگران محروم کرده و نه‌تنها حق دسترسی به وکیل را از آن‌ها می‌گیرد، بلکه به آن‌ها اجازه نمی‌دهد با خانواده خود تماس بگیرند. او در ادامه اظهار کرد که رژیم صهیونیستی از دیرباز فلسطینیان را در زندان‌های خود شکنجه کرده است.

با آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، تصاویر منتشرشده از اسرای فلسطینی محکومیت گسترده بین‌المللی را به دنبال داشت، تصاویری که در آن‌ها فلسطینیان برهنه شده و از شدت سرما زانوان خود را در آغوش گرفته بودند. شدت واکنش‌ها آن‌قدر زیاد بود که حتی وزارت خارجه آمریکا به‌عنوان حامی اصلی رژیم صهیونیستی، این تصاویر را «بسیار آزاردهنده» توصیف کرد.

رژیم صهیونیستی مدعی است که تنها برای بازرسی بدنی اسرا از آن‌ها می‌خواهد برهنه شوند؛ اما فلسطینیانی که از اسارت این رژیم آزاد شده‌اند به وال‌استریت ژورنال گفتند در برخی مواقع حتی جلسات بازجویی هم بدون لباس برگزار می‌شد.

تکرار ابوغریب، این‌بار در فلسطین

بازداشت شهروندان فلسطینی در غزه

یکی از این اسرا که روزنامه‌نگاری ۲۰ساله است، گفت پس از بازداشت با دست و پای بسته به محل بازجویی منتقل شده و در آنجا به مدت ۶ ساعت تحت بازجویی قرار گرفته است، درحالی‌که دستانش به سقف بسته شده بود. او گفت در طول مدت بازجویی صهیونیست‌ها با مشت از ناحیه صورت مورد ضرب‌وجرح قرار گرفته و بازجوها خواستار دریافت موقعیت اسرای صهیونیست، سران حماس و ادوات نظامی حماس بودند.

رژیم صهیونیستی پس از هفتم اکتبر قانونی تصویب کرد که به این رژیم اجازه می‌دهد در صورت تایید یک قاضی، افراد بازداشت‌شده را تا ۶ ماه بدون حق دسترسی به وکیل در بازداشت نگه دارد.

«موریس هیرش» رئیس سابق دادستانی نظامی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری در توجیه این جنایات گفت این رژیم برای جمع‌آوری اطلاعات حیاتی درباره موقعیت اسرایی که در اختیار حماس قرار دارند، ناچار به استفاده از زور شده است. او گفت: «اطلاعاتی که منجر به نجات جان افراد شود به استفاده از زور نیاز دارد؛ در این هیچ شکی نیست».

این مقام صهیونیست همچنین به اقدامات مشابه توسط ایالات متحده از جمله شکنجه و آزار زندانیان «ابوغریب» اشاره کرد و گفت: «ما دیدیم که در ابوغریب چه گذشت. آیا این اتفاق می‌افتد؟ بله. خوب است؟ خیر. سیاست رسمی است؟ خیر»

در سال ۲۰۰۴ تصاویر شکنجه زندانیان توسط زندانبانان آمریکایی در زندان ابوغریب بغداد، بر روی اینترنت قرار گرفت. انتشار این تصاویر به‌شدت به وجهه سیاسی و حقوق بشری ایالات متحده در جهان لطمه وارد کرد. در دادگاه‌های نظامی در ایالات متحده آمریکا، یازده نفر از زندانبانان و مسئولین زندان به اتهام شکنجه و آزار زندانیان یا قصور در گزارش تخلفات به مسئولین ارشد ارتش، به سه تا ده سال زندان محکوم شدند.

برچسب ها: فلسطینی ، زندانی
ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد