۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۶۰۷۶۳
تاریخ انتشار: ۰۶:۳۰ - ۰۴-۰۲-۱۴۰۳
کد ۹۶۰۷۶۳
انتشار: ۰۶:۳۰ - ۰۴-۰۲-۱۴۰۳

انواع مرغ ماهی خوار در ایران + بررسی خصوصیات آن ها

انواع مرغ ماهی خوار در ایران + بررسی خصوصیات آن ها
مرغ ماهی خوار پرنده ای است با پاهای بلند و گردن دراز که در مناطق ساحلی و یا آب های شیرین زندگی می کند. تاکنون در ایران 13 گونه از سرده این پرنده ساحلی و سفید رنگ کشف شده است که در ادامه به اسامی آن ها اشاره می کنیم.

مرغ ماهی خوار که در راسته لک لک سانان قرار دارد بیشتر اوقات با نام حواصیل هم شناخته می شود. از انواع این پرنده زیبا و شکارچی می توان به گونه های بوتیمار یا غمخورک و وقار اشاره کرد.

به دسته ای از این پرندگان که پرهای سفید و آراسته دارند وقار گفته می شود که به عنوان زیبا ترین نوع مرغ ماهی خوار از آن نام برده می شود. این پرنده امروزه حتی به داستان ها و افسانه ها هم اضافه شده است و نقل قول های فراوانی از این پرنده زیبا و سفید رنگ موجود است. هم چنین بعضی نویسندگان کتاب هایی را با بررسی به خصوصیات رفتاری حواصیل نوشته اند.

به گزارش هپی پت، این گونه جانوری شباهت زیادی با دیگر خانواده های لک لک سانان دارد از جمله درنا، اکراس و کفچه نوک اما با کمی دقت می توان به تفاوت موجود در میان آن ها پی برد چرا که مرغ های ماهی خوار در هنگام پرواز گردن شان را بالا و به سوی عقب می گیرند دقیقا برعکس این پرندگان نام برده که آن ها در هنگام پرواز کردن بدن خود را به صورت کشیده و به سوی جلو می گیرند. منقار حواصیل ها به صورت کلی دراز و نیزه ماندد است اما در گونه های مختلف آن گاه ضخیم و گاه می تواند بسیار ظریف باشد.

تمامی مرغ های ماهی خوار از جانوران کوچک روی زمین تغذیه می کندد به علاوه ماهی ها همان طور که از اسم شان پیداست! غبغب بزرگ ویژگی ای است که تمامی گونه های این جانور شامل آن هستند. مرغ ماهی خوار از غبغب خود برای شکار انواع ماهی ها از آب استفاده می کند، قابلیت ارتجاعی ای که غبغب این پرنده دارد باعث شده تا شکار به آسانی صورت بگیرد.

همان طور که در بالا گفتیم 13 گونه جانوری از این پرنده در ایران موجود است که بیش از 9 گونه ی آن ها گونه های مهاجر و بومی موجود در گیلان هستند. طبق آمار و اطلاعات داده شده توسط سازمان محیط زیست ایران هفت گونه از این پرنده در تالاب کرفستان شهرستان خوش آب و هوای رود سر مشاهده شده اند.

انواع مرغ ماهی خوار در ایران + بررسی خصوصیات آن ها

این پرنده بیشتر از کدام ماهی ها تغذیه می کند؟

مرغان ماهی خوار اغلب به صورت گروهی و دست جمعی شکار می کنند آن ها در هنگام شکار با تشکیل یک خط و یا قرار گرفتن در حالت u و هم چنین با تکان دادن بال های خود روی سطح آب، ماهی ها را به قسمت کم عمق آب هدایت می کنند تا فرایند شکار به اسانی صورت بگیرد. وقتی ماهی ها به مناطق کم عمق اب رسیدن کار شکار شروع می شود و آن ها تنها با پرتاب منقار خود در آب به طعمه می رسند.

از آن جایی که مرغان دریایی در کنار سواحل دریا هایی که آب شیرین دارند زندگی می کنند. اغلب تغذیه آن ها متشکل از ماهیان موجود در آب شیرین است. مرغ های ماهی خوار قهوه ای که از بالا به سمت ماهی ها شیرجه می روند اکثراً شاه ماهی شکار می کنند. حواصیل جوان با فرو بردن منقار خود در گلوی مادرشان از ماهی های صید شده تغذیه می کنند.

محل زندگی مرغ ماهی خوار کجاست؟

محل زندگی مرغان دریایی نزدیک به مناطق آبی و بستگی به موجود بودن تغذیه آن ها یعنی ماهی ها است به همین دلیل این پرندگان در بسیاری از مناطق ساحلی، رود خانه ها و دریاچه ها یافت می شوند. این حیوانات اغلب به صورت گروهی و دست جمعی زندگی می کند. نظم و گروه بودن آن ها در هنگام سفر نکته مثبتی برای حفاظت از خودشان است.

همان طور که مشخص است این پرندگان از ویژگی های اجتماعی خوبی برخوردار هستند چرا که آن ها گروهی شکار و همگی با هم زندگی می کنند. ریختن مواد شیمیایی همانند ddt باعث لطمه به محل زندگی و زیستن آن ها شده است این کار در آینده ای نه چندان دور باعث کاهش جمعیت این گونه جانوری خواهد شد.

انواع مرغ ماهی خوار در ایران + بررسی خصوصیات آن ها

شکار مرغان ماهی خوار قانونی است؟

شکار مرغان ماهی خوار در ایران ممنوع و با توجه به استناد موجود قانون شکار و صید و مصوبه شورای عالی محیط زیست از گونه های حمایت شده در ایران به شمار می آیند. در صورت مشاهده شکار این پرنده زیبا با فرد شکارچی به سختی مقابله می شود چرا که حفاظت و امنیت جانی حواصیل و تمام گونه های جانوری و گیاهی برای ما ایرانیان دوست دار طبیعت مهم است.

بررسی طول عمر این پرنده

مرغ ماهی خوار به نسبت از طول عمر خوبی برخوردار است. میانگین طول عمر این پرندگان شکاری 10 تا 25 سال و حتی بیشتر است اما امروزه شاهد مرگ و تلف شد این گونه جانوری هستیم که متاسفانه دلیل این کاهش جمعیت آلودگی آبی، وجود پلاستیک در آب ها و … می باشد که موجب خفگی و یا مرگ تدریجی و پایین آمدن میانگین سال های طول عمر مرغان ماهی خوار شده است که باعث تاسف و اندوه است.

سوالات متداول

آیا مرغان ماهی خوار علاقه ای به مهاجرت دارند؟

بله زیرا این کار آن ها باعث می شود تا غذا به وفور یافت کنند.

آیا شکار مرغ ماهی خوار قانونی است؟

خیر شکار مرغان ماهی خوار در ایران غیر قانونی است.

محل زندگی مرغان دریایی کجاست؟

این پرندگان شکارچی در نزدیکی سواحل و دریاچه ها لانه سازی می کنند.

ارسال به دوستان
ویدیویی متفاوت از جنگنده F۱۴ نیروی هوایی ایران در نمایشگاه هوایی کیش (فیلم) یک روحانی افغان: ایران از افغانستان ضربه مهلک می‌خورد (فیلم) تولد 80 سالگی مردی که 51 سال پیش بالاتر از پروین، حجازی و قلیچ خانی به‌عنوان بازیکن سال ایران انتخاب شد (+عکس) همدان پیشتاز در ساخت نیروگاه‌ های خورشیدی اولین اطلس کیهانی اقلیدس منتشر شد(+عکس) اسلحه کمری جولانی در دیدار رسمی ؟(عکس) زمان منفی دیگر فقط یک تئوری نیست؛ دانشمندان شواهدی از آن به دست آوردند زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران طراحی کفش تویوتا با الهام از تویوتا لندکروزر آمار تکان دهنده وزارت کار از رشد فقر مطلق مستاجران/ اعلام نرخ خانوارهای مستاجر درگیر فقر مطلق راهپیمایی موتوری حامیان فیلتر در مخالفت با رفع فیلتر واتس‌اپ (فیلم) استاندار دمشق : سوریه هیچ مشکلی با اسرائیل ندارد همه آنچه باید درباره خطرات پنهان چربی شکمی بدانید (فیلم) استانداری تهران : شاخص آلودگی هوا کاهش یافته ؛ فردا (شنبه) مدارس و ادارات تهران تعطیل نخواهد بود نجات های میلی متری! (فیلم)