۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
در حاشیه
کد خبر ۹۷۰۳۹۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۸ - ۰۹-۰۳-۱۴۰۳
کد ۹۷۰۳۹۶
انتشار: ۰۸:۵۸ - ۰۹-۰۳-۱۴۰۳

راست‌آزمایی ۹ باور رایج درباره سلامت بینایی

راست‌آزمایی ۹ باور رایج درباره سلامت بینایی
آیا هویج خوب است؟ آیا نور آبی بد است؟ کارشناسان نه باور رایج درباره تاثیر موارد مختلف بر روی بینایی را مورد ارزیابی قرار می‌دهند.

اگر در کودکی به خاطر مطالعه در تاریکی مورد سرزنش قرار گرفته اید یا اگر هنگام کار با رایانه از عینک‌های مسدود کننده نور آبی استفاده کرده اید، ممکن است تصورات نادرستی در مورد سلامت چشم داشته باشید.

به گزارش فرارو به نقل از نیویورک تایمز، به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده حدود چهار نفر از هر ده بزرگسال در ایالات متحده در معرض خطر بالای از دست دادن بینایی قرار دارند. با این وجود، بسیاری از بیماری‌های چشمی قابل درمان یا پیشگیری هستند.

در ادامه نه باور رایج در بین مردم در مورد سلامت چشم و آن چه متخصصان در مورد آن می‌گویند را ذکر خواهیم کرد:

۱-خواندن کتاب یا نگاه کردن به یک دستگاه الکترونیکی از نزدیک برای چشمان شما مضر است

این گزاره‌ای صحیح است. چشمان ما قرار نیست برای مدت زمانی طولانی بر روی اشیاء نزدیک به صورت مان تمرکز کنند. وقتی این کار را انجام می‌دهیم به ویژه در دوران کودکی بر روی کره چشم تاثیر منفی گذاشته و به مرور زمان می‌تواند باعث نزدیک بینی شود.

برای کمک به کاهش فشار روی چشم‌هایتان چشم پزشکان توصیه می‌کنند از قانون ۲۰-۲۰-۲۰ پیروی کنید: پس از هر ۲۰ دقیقه مطالعه دقیق دست کم به مدت ۲۰ ثانیه به چیزی در فاصله ۶ متری نگاه کنید.

۲- مطالعه در تاریکی می‌تواند بینایی شما را بدتر کند

این گزاره‌ای نادرست است. با این وجود، اگر نور به قدری کم باشد که لازم باشد کتاب یا تبلت را نزدیک صورت تان بگیرید می‌تواند خطرات پیش‌تر ذکر شده را افزایش داده و باعث خستگی چشم شود که می‌تواند باعث درد در اطراف چشم‌ها و شقیقه ها، سردرد و مشکل در تمرکز شود. با این وجود، این علائم معمولا موقتی هستند.

۳-گذراندن زمان بیش‌تر در بیرون از خانه به بینایی کمک می‌کند

این واقعا درست است. نتایج برخی تحقیقات بر روی کودکان نشان می‌دهد که وقت گذراندن بیرون از خانه می‌تواند خطر ابتلا به نزدیک بینی را کاهش دهد. کارشناسان به طور کامل دلیل این امر را نمی‌دانند، اما برخی تحقیقات نشان می‌دهند که نور شدید خورشید ممکن است شبکیه را تشویق به تولید دوپامین کند که از طولانی شدن چشم جلوگیری می‌کند البته این آزمایش‌ها بیش‌تر بر روی حیوانات انجام شده اند.

۴-نور اشعه فرابنفش بیش از حد می‌تواند به بینایی آسیب برساند

این گزاره‌ای درست است. دلیلی وجود دارد که کارشناسان می‌گویند به خورشید خیره نشوید. قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه‌های فرابنفش A و B موجود در نور خورشید می‌تواند باعث وارد آمدن آسیب جبران ناپذیری به شبکیه شود. این مورد هم چنین می‌تواند خطر ابتلا به آب مروارید را افزایش دهد.

قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماوراء بنفش هم چنین می‌تواند خطر ابتلا به سرطان چشم را افزایش دهد اگرچه این خطر اندک است. استفاده از عینک آفتابی‌ که اشعه ماوراء بنفش را مسدود می‌کند می‌تواند محافظت کننده از چشم باشد.

۵- ایجاد وقفه در استفاده از عینک می‌تواند از بدتر شدن بینایی تان جلوگیری کند

این گزاره‌ای نادرست است. برخی از بیمارانی که به عینک نیاز دارند همیشه از عینک خود استفاده نمی‌کنند، زیرا فکر می‌کنند این کار باعث بدتر شدن وضعیت آنان می‌شود. این تصور درستی نیست اگر به عینک نیاز دارید باید از آن استفاده کنید.

۶-حتی اندکی نور آبی از صفحه نمایش به چشمان شما آسیب می‌رساند

این گزاره‌ای نادرست است. علیرغم آن که نتایج برخی تحقیقات نشان داده اند که  قرار گرفتن در معرض نور آبی می‌تواند به شبکیه آسیب برساند و به طور بالقوه باعث مشکلات بینایی در طول زمان شود هیچ گونه شواهد محکمی تایید نکرده که این امر در مواجهه با نور آبی در انسان رخ می‌دهد.

هم چنین، هیچ گونه شواهدی مبنی بر این که استفاده از عینک مسدود کننده نورآبی سلامت چشم را بهبود می‌بخشد وجود ندارد. با این وجود، صفحات نمایشگر می‌توانند از راه‌های دیگری که پیش‌تر توضیح داده شد از جمله با ایجاد خشکی چشم برای بینایی مضر باشند. زمانی که به صفحه نمایشگر خیره می‌شوید آن طور که باید مثل همیشه پلک نمی‌زنید و این امر می‌تواند باعث خستگی چشم و تاری موقت شود.

۷-سیگار برای سلامت چشم مضر است

این گزاره‌ای درست است. نتایج مطالعات صورت گرفته بر روی سیگار کشیدن نشان می‌دهد این عادت با ابتلا به بیماری‌های چشمی مرتبط با افزایش سن در افراد مسن‌تر از جمله آب مروارید و دژنراسیون ماکولا مرتبط است بیماری‌ای که در آن بخشی از شبکیه از بین می‌رود و دید شما را تار می‌کند. مواد شیمیایی سمی موجود در سیگار وارد جریان خون شما می‌شود و به بافت‌های حساس چشم از جمله شبکیه، عدسی و ماکولا آسیب می‌رساند.

۸- هویج برای چشم شما مفید است

این گزاره‌ای درست است. علیرغم آن که رژیم غذایی مملو از هویج به شما بینایی کامل را نمی‌دهد برخی از شواهد نشان می‌دهند که مواد مغذی موجود در آن برای سلامت چشم مفید هستند.

به عنوان مثال، نتیجه یک کارآزمایی بالینی بزرگ نشان داد که مکمل‌های حاوی مواد مغذی موجود در هویج از جمله آنتی اکسیدان‌هایی مانند بتاکاروتن و ویتامین‌های C و E می‌توانند پیشرفت دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن را کاهش دهند.

پیروی از یک رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان لزوما از بروز بیماری چشمی جلوگیری نمی‌کند، اما می‌تواند به ویژه برای افرادی که به دژنراسیون ماکولا اولیه مبتلا هستند مفید باشد.

۹-بدتر شدن بینایی بخشی اجتناب ناپذیر از پیری است

این گزاره‌ای نادرست است. بخش عمده علل کاهش بینایی در بزرگسالی از جمله دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن، آب مروارید و گلوکوم یا آب سیاه در صورت تشخیص زودهنگام قابل پیشگیری یا درمان هستند. اگر بینایی شما در حال کاهش است آن را صرفا به عنوان مقوله‌ای مرتبط با پیری نادیده نگیرید. مراجعه فوری به اپتومتریست یا چشم پزشک به طور منظم یا هر سال بهترین شانس را برای جلوگیری از این شرایط به شما می‌دهد.

ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد