۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۹۷۲۶۱۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۳ - ۱۹-۰۳-۱۴۰۳
کد ۹۷۲۶۱۲
انتشار: ۰۸:۵۳ - ۱۹-۰۳-۱۴۰۳

نصب غول‌پیکرترین دوربین نجومی جهان در حاشیه صحرای آتاکاما شیلی

نصب غول‌پیکرترین دوربین نجومی جهان در حاشیه صحرای آتاکاما شیلی
قطعات مورد نیاز برای مونتاژ دوربین تازه رصدخانه‌ی «وِرا سی-روبین» که علاوه بر این دوربینِ بزرگ، یک تلسکوپ زمینی را نیز شامل می‌شود، به وسیله چندین وسیله‌ی نقلیه تا قله «سرو پاچون» در منطقه‌ای مشرف به صحرای آتاکاما، واقع در حدود ۵۶۵ کیلومتری شمال سانتیاگو، انتقال داده شده است.

بزرگ‌ترین دوربین دیجیتال ساخته‌شده برای ستاره‌شناسی با نور مرئی که از کیفیت وضوح بصری (رزولوشن) فراتر از ۳.۲ گیگاپیسل بهره می‌برد آماده نصب زیر آسمان صاف و کاملا آبی بیابان‌های شمال شیلی است.

به گزارش یورونیوز، برای این دوربین غول‌پیکر که گفته می‌شود ۳ تن وزن دارد، مأموریتی بلندپروازانه به منظور انجام یک کاوش و تحقیق بی‌سابقه‌ی ده‌ساله تعریف شده است.

قطعات مورد نیاز برای مونتاژ دوربین تازه رصدخانه‌ی «وِرا سی-روبین» که علاوه بر این دوربینِ بزرگ، یک تلسکوپ زمینی را نیز شامل می‌شود، به وسیله چندین وسیله‌ی نقلیه تا قله «سرو پاچون» در منطقه‌ای مشرف به صحرای آتاکاما، واقع در حدود ۵۶۵ کیلومتری شمال سانتیاگو، انتقال داده شده است.

استوارت کوردِر، رئیس ارشد بخش علوم انجمن دانشگاه‌ی «آورا» و معاون مدیر مرکز «NOIRLab» که این تلسکوپ را اداره خواهد کرد، گفت: «اکنون همه‌ی تجهیزات مورد نیاز روی قله قرار دارد و امیدواریم که اواخر امسال شاهد نهایی شدن عملیات نصب و راه‌اندازی باشیم.»

طبق وبسایت این مرکز، رصدخانه‌ی روبین از یک سیستم پیچیده و یکپارچه تشکیل شده که مجهز به یک تلسکوپ زمینی با میدان دید گسترده‌ی هشت متری و یک سیستم پردازش داده‌ی خودکار است.

بدین ترتیب؛ این رصدخانه برای تکمیل و ارتقاء ماموریت اخترشناسی با نور مرئی، پس از این به بزرگترین دوربین نجومی غول‌پیکر جهان نیز مجهز خواهد شد.

این تلسکوپ قرار است هر شب حدود ۲۰ ترابایت داده تولید کند و کاوش ده ساله آن زمینه ایجاد یک پایگاه داده اخترشناسی به میزان ۱۵ پتابایت را فراهم خواهد کرد.

هدف از این کاوش، درک ماهیت انرژی و ماده تاریک در جهان عنوان شده که تنها بخش کوچکی از آن تاکنون شناخته شده است.

مطالعه‌ی بررسی احتمال برخورد زمین با سیارک‌ها، ستاره‌ها و سیاره‌های نزدیک به خورشید از جمله اهداف دیگر این پروژه عنوان شده است.

رئیس ارشد بخش علوم انجمن دانشگاه‌های آورا می‌گوید: «این یک لحظه‌ی واقعاً الهام‌بخش است که می‌توانید بگویید ما شروع کرده‌ایم. ما در آستانه‌ی آغاز یک پروژه‌ی ده‌ساله هستیم که امیدواریم پاسخ‌گوی سوالاتی درباره‌ی… زمان شکل‌گیری و تکامل جهان… و اینکه در آینده چگونه به این روند ادامه خواهد داد، باشیم.»

وی افزود ممکن است نتیجه‌ی این کاوش‌ها چیزی بسیار فراتر از آنچه که در حال حاضر می‌دانیم، نباشد اما به ما کمک خواهد کرد تا درک خود از جهان هستی را اصلاح و تکمیل کنیم.

انجمن دانشگاهی «آورا» کنسرسیومی متشکل از ۴۷ مؤسسه‌ی آمریکایی و سه شعبه بین‌المللی دیگر وابسته به آن‌ها است که داده‌های رصدخانه‌های نجومی برای «بنیاد ملی علوم» و «ناسا» استخراج می‌کند.

این کنسرسیوم علاوه بر این اداره مرکز NOIRLab را که قرار است رصدخانه «وِرا سی-روبین» در صحرای شمال شیلی را تحت مدیریت خود قرار دهد نیز بر عهده دارد.

شیلی به لطف آسمان صاف صحرای آتاکاما که از آن به عنوان خشک‌ترین بیابان روی زمین نام می‌برند، میزبان بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاری‌های جهانی در علم نجوم است.

ارسال به دوستان
تعطیلی مدارس و ادارات ۲۲ شهرستان خوزستان در روز چهارشنبه محکومیت بیانیه اتحادیه اروپا درباره جزایر سه‌گانه توسط رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس) ۶ غذای دریایی سرطان‌زا(اینفوگرافی) زندگی جذاب عشایر بام جهان (+عکس) ماست با عسل چه خاصیتی دارد ؟ ؛ فواید خوردن ماست و عسل درمان کمردرد با نشاندن «خرس» روی کمر بیمار! (عکس) تویوتا روی تولید موشک سرمایه‌گذاری می‌کند! اولین دمپایی طراحی‌شده با هوش مصنوعی تولید شد(+عکس)