۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۳
در حاشیه
کد خبر ۹۷۲۶۱۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۳ - ۱۹-۰۳-۱۴۰۳
کد ۹۷۲۶۱۲
انتشار: ۰۸:۵۳ - ۱۹-۰۳-۱۴۰۳

نصب غول‌پیکرترین دوربین نجومی جهان در حاشیه صحرای آتاکاما شیلی

نصب غول‌پیکرترین دوربین نجومی جهان در حاشیه صحرای آتاکاما شیلی
قطعات مورد نیاز برای مونتاژ دوربین تازه رصدخانه‌ی «وِرا سی-روبین» که علاوه بر این دوربینِ بزرگ، یک تلسکوپ زمینی را نیز شامل می‌شود، به وسیله چندین وسیله‌ی نقلیه تا قله «سرو پاچون» در منطقه‌ای مشرف به صحرای آتاکاما، واقع در حدود ۵۶۵ کیلومتری شمال سانتیاگو، انتقال داده شده است.

بزرگ‌ترین دوربین دیجیتال ساخته‌شده برای ستاره‌شناسی با نور مرئی که از کیفیت وضوح بصری (رزولوشن) فراتر از ۳.۲ گیگاپیسل بهره می‌برد آماده نصب زیر آسمان صاف و کاملا آبی بیابان‌های شمال شیلی است.

به گزارش یورونیوز، برای این دوربین غول‌پیکر که گفته می‌شود ۳ تن وزن دارد، مأموریتی بلندپروازانه به منظور انجام یک کاوش و تحقیق بی‌سابقه‌ی ده‌ساله تعریف شده است.

قطعات مورد نیاز برای مونتاژ دوربین تازه رصدخانه‌ی «وِرا سی-روبین» که علاوه بر این دوربینِ بزرگ، یک تلسکوپ زمینی را نیز شامل می‌شود، به وسیله چندین وسیله‌ی نقلیه تا قله «سرو پاچون» در منطقه‌ای مشرف به صحرای آتاکاما، واقع در حدود ۵۶۵ کیلومتری شمال سانتیاگو، انتقال داده شده است.

استوارت کوردِر، رئیس ارشد بخش علوم انجمن دانشگاه‌ی «آورا» و معاون مدیر مرکز «NOIRLab» که این تلسکوپ را اداره خواهد کرد، گفت: «اکنون همه‌ی تجهیزات مورد نیاز روی قله قرار دارد و امیدواریم که اواخر امسال شاهد نهایی شدن عملیات نصب و راه‌اندازی باشیم.»

طبق وبسایت این مرکز، رصدخانه‌ی روبین از یک سیستم پیچیده و یکپارچه تشکیل شده که مجهز به یک تلسکوپ زمینی با میدان دید گسترده‌ی هشت متری و یک سیستم پردازش داده‌ی خودکار است.

بدین ترتیب؛ این رصدخانه برای تکمیل و ارتقاء ماموریت اخترشناسی با نور مرئی، پس از این به بزرگترین دوربین نجومی غول‌پیکر جهان نیز مجهز خواهد شد.

این تلسکوپ قرار است هر شب حدود ۲۰ ترابایت داده تولید کند و کاوش ده ساله آن زمینه ایجاد یک پایگاه داده اخترشناسی به میزان ۱۵ پتابایت را فراهم خواهد کرد.

هدف از این کاوش، درک ماهیت انرژی و ماده تاریک در جهان عنوان شده که تنها بخش کوچکی از آن تاکنون شناخته شده است.

مطالعه‌ی بررسی احتمال برخورد زمین با سیارک‌ها، ستاره‌ها و سیاره‌های نزدیک به خورشید از جمله اهداف دیگر این پروژه عنوان شده است.

رئیس ارشد بخش علوم انجمن دانشگاه‌های آورا می‌گوید: «این یک لحظه‌ی واقعاً الهام‌بخش است که می‌توانید بگویید ما شروع کرده‌ایم. ما در آستانه‌ی آغاز یک پروژه‌ی ده‌ساله هستیم که امیدواریم پاسخ‌گوی سوالاتی درباره‌ی… زمان شکل‌گیری و تکامل جهان… و اینکه در آینده چگونه به این روند ادامه خواهد داد، باشیم.»

وی افزود ممکن است نتیجه‌ی این کاوش‌ها چیزی بسیار فراتر از آنچه که در حال حاضر می‌دانیم، نباشد اما به ما کمک خواهد کرد تا درک خود از جهان هستی را اصلاح و تکمیل کنیم.

انجمن دانشگاهی «آورا» کنسرسیومی متشکل از ۴۷ مؤسسه‌ی آمریکایی و سه شعبه بین‌المللی دیگر وابسته به آن‌ها است که داده‌های رصدخانه‌های نجومی برای «بنیاد ملی علوم» و «ناسا» استخراج می‌کند.

این کنسرسیوم علاوه بر این اداره مرکز NOIRLab را که قرار است رصدخانه «وِرا سی-روبین» در صحرای شمال شیلی را تحت مدیریت خود قرار دهد نیز بر عهده دارد.

شیلی به لطف آسمان صاف صحرای آتاکاما که از آن به عنوان خشک‌ترین بیابان روی زمین نام می‌برند، میزبان بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاری‌های جهانی در علم نجوم است.

ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد