۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۲
در حاشیه
کد خبر ۹۷۲۹۱۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۲ - ۲۰-۰۳-۱۴۰۳
کد ۹۷۲۹۱۸
انتشار: ۰۹:۲۲ - ۲۰-۰۳-۱۴۰۳

رشد بیش از حد مغز می تواند در اوتیسم نقش داشته باشد

رشد بیش از حد مغز می تواند در اوتیسم نقش داشته باشد
یک مطالعه جدید نشان می دهد که اشکال شدید اوتیسم می تواند با رشد بیش از حد لایه بیرونی مغز که در دوران بارداری کودک در رحم شروع می شود، مرتبط باشد.

به نقل از مدیسن نت، محققان اخیراً گزارش کردند که کودکان نوپا مبتلا به اوتیسم دارای قشر مغزی که اغلب به عنوان ماده خاکستری شناخته می‌شود، هستند که تقریباً ۴۰٪ بزرگ‌تر از کودکان بدون این اختلال رشد است.

علاوه بر این، هر چه اندازه ماده خاکستری کودک نوپا بزرگ‌تر باشد، علائم اجتماعی و زبانی آنها در مراحل بعدی زندگی شدیدتر می‌شود.

به گزارش مهر، «آلیسون موتری»، محقق و مدیر برنامه سلول‌های بنیادی در دانشگاه کالیفرنیا، می‌گوید: «هرچه مغز بزرگ‌تر باشد، لزوماً بهتر نیست.»

موتری در نشریه خبری دانشگاه خاطرنشان کرد: «نتایج نشان می‌دهد که در کودکان نوپا مبتلا به اوتیسم، سلول‌های بیشتر و گاهی نورون‌های بیشتری وجود دارد و این همیشه بهترین نیست».

یکی از معماهای ادامه دار اوتیسم این است که چرا برخی از کودکان مبتلا به این اختلال علائم عمیقی مانند تأخیر در رشد، کشمکش‌های اجتماعی و ناتوانی در صحبت کردن را تجربه می‌کنند، در حالی که برخی دیگر علائم خفیف‌تری دارند که با گذشت زمان بهبود می‌یابند.

برای این مطالعه، محققان از سلول‌های بنیادی خون ۱۰ کودک نوپا در سنین ۱ تا ۴ سال برای ایجاد ارگانوئیدهای قشر مغز استفاده کردند- مدل‌های سه بعدی از قشر کودکان، که از طریق کشت سلولی آزمایشگاهی ایجاد شده‌اند.

به گفته محققان، ماده خاکستری قشر بیرونی مغز را می‌پوشاند. ده‌ها میلیارد سلول عصبی را در خود جای داده و مسئول عملکردهای اساسی مانند هوشیاری، تفکر، استدلال، یادگیری، حافظه، احساسات و حواس است.

آنها این ارگانوئیدها را با سایر ارگانوئیدهای تولید شده از سلول‌های بنیادی شش کودک نوپا بدون اوتیسم مقایسه کردند.

محققان گزارش می‌دهند که ارگانوئیدهای همه کودکان مبتلا به اوتیسم، صرف نظر از شدت، تقریباً سه برابر سریع‌تر از کودکان بدون اوتیسم رشد کردند.

برخی از بزرگترین ارگانوئیدهای مغز- از جمله کودکان مبتلا به شدیدترین موارد اوتیسم- هم تشکیل سریع نورون‌ها را تجربه کردند.

هر چه اوتیسم کودک نوپا شدیدتر باشد، ارگانوئید آنها سریع‌تر رشد می‌کند، که گاهی اوقات به حدی می‌رسد که نورون‌های زیادی ایجاد می‌شود.

محققان دریافتند که اندازه ارگانوئید قشری کودک نوپا که در آزمایشگاه رشد می‌کند با ساختار مغز بزرگ‌تری که در اسکن‌های MRI مشاهده می‌شود، مطابقت دارد.

علاوه بر این، کودکان نوپا با ارگانوئیدهای قشر بیش از حد بزرگ شده در مقایسه با کودکان بدون اوتیسم، حجم بیشتر از حد معمول در مناطق اجتماعی، زبانی و حسی مغز داشتند.

اکنون که محققان ثابت کرده اند که رشد بیش از حد مغز در رحم رخ می‌دهد، امیدوارند که به طور دقیق علت این اتفاق را مشخص کنند. پس از کشف آن، درمانی که ممکن است علائم اوتیسم را کاهش دهد امکان پذیر می‌شود.

برچسب ها: مغز ، اوتیسم
ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد