۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۸۴۳۷۰
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۴ - ۰۲-۰۵-۱۴۰۳
کد ۹۸۴۳۷۰
انتشار: ۲۱:۲۴ - ۰۲-۰۵-۱۴۰۳

یک پرسش مهم؛ تب دانگی از کجا به ایران رسید؟!

یک پرسش مهم؛ تب دانگی از کجا به ایران رسید؟!
دکتر مینو محرز متخصص بیماری عفونی: متاسفانه اخیرا بیماری تب دانگی بیشتر از طریق کسانی که در کشور‌های حوزه خلیج فارس مثل امارات، قطر و عمان کار می‌کردند و یا مسافر بودند، وارد کشور شده است.

متاسفانه اخیرا این بیماری بیشتر از طریق کسانی که در کشورهای حوزه خلیج فارس مثل امارات، قطر و عمان کار می کردند و یا مسافر بودند، وارد کشور شده است.

دکتر مینو محرز متخصص بیماری عفونی و واگیردار، از گسترش بیماری تب دنگی در کشور گفت و به راه‌های پیشگیری از آن اشاره کرده است: با توجه به سابقه‌ای که از کرونا در اذهان عمومی باقی مانده، مردم در مورد تب دِنگی نیز نگران هستند، در حالی که این ویروس اصلا واگیردار نیست و از انسان به انسان سرایت نمی‌کند.

به گزارش چند ثانیه، وی افزود: مردم اصلا نگران نباشند، چون این مثل کووید۱۹ نیست، ولی در هر صورت گزش پشه باعث انتقال می‌شود. الان هم که تابستان است و پشه هم فراوان. این پشه مخصوصی است که باید فرد آلوده را بگزد، بعد برود و یک فرد دیگر را بگزد تا به او انتقال دهد.

این پشه سال‌ها پیش از طریق پاکستان و به دنبال واردات لاستیک‌های نیم دار به کشور وارد شده، ولی چون مورد مبتلا به تب دنگی نداشتیم، انتقالی انجام نشده است.

متاسفانه اخیرا این بیماری بیشتر از طریق کسانی که در کشور‌های حوزه خلیج فارس مثل امارات، قطر و عمان کار می‌کردند و یا مسافر بودند، وارد کشور شده است.

این پشه عاشق لاستیک و رنگ سیاه است و می‌تواند در یک مقدار آب که ته هر ظرفی باشد رشد کند، ضمن اینکه این نوع پشه در روز نیز نیش می‌زند.

مهمترین راه پیشگیری این بیماری، مبارزه با پشه است. بنابراین توصیه می‌کنیم در خانه به هیچ عنوان ظرف یا گلدانی که یک مقدار آب ته اش می‌ماند را نگه ندارید، چون پشه داخل آن و در آب‌های مانده راکد، تخم گذاری کرده و رشد می‌کند.

شکل این پشه با بقیه پشه‌ها فرقی ندارد و شاید حشره‌شناس تغییراتی بین آن‌ها ببیند، ولی از نظر انسان‌ها خیلی فرقی نمی‌کند.

عوارض این بیماری در مرحله اول شبیه یک سرماخوردگی معمولی یا یک آنفلوآنزا است و خوب می‌شود و هیچ درمانی هم فعلا در دنیا برایش نیست. یعنی الان درمان قاطع برایش نداریم. واکسن وجود دارد، ولی واکسنش برای کسانی است که یک بار مبتلا شده اند و باید دوباره نگیرند، چون در دفعه دوم که فرد مبتلا می‌شود، آن نوع شدیدش را می‌گیرد که می‌تواند بعضی مواقع مرگبار باشد.

طبق آخرین آماری که پنج روز پیش ارائه شد حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر مبتلا داشتیم که قطعا این عدد الان افزایش پیدا کرده است.

ارسال به دوستان
ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد ثبت لحظه حضور پلنگ ایرانی با توله‌اش در جنگل‌های گیلان (فیلم) مدودف : جنگ بین روسیه و آمریکا، اتمی خواهد بود عراقچی وارد پکن شد شمار کشته‌های حمله هوایی پاکستان به افغانستان به ۵۰ تن رسید