۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۹۸۵۴۵۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۲ - ۰۷-۰۵-۱۴۰۳
کد ۹۸۵۴۵۴
انتشار: ۰۹:۲۲ - ۰۷-۰۵-۱۴۰۳

طرح ۳۰۰ میلیارد دلاری آمریکا برای نوسازی زرادخانه‌ی هسته‌ای خود

طرح ۳۰۰ میلیارد دلاری آمریکا برای نوسازی زرادخانه‌ی هسته‌ای خود
وزارت دفاع آمریکا پروژه نوسازی زرادخانه هسته‌ ای را برای امنیت ملی ضروری می‌داند. دکتر ویلیام لاپلانت، مسئول بررسی این طرح، آن را «برنامه‌ای تاریخی» خواند که پیچیدگی و مقیاس آن در ۶۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است. این اقدام در پاسخ به پیشرفت‌های سریع چین و روسیه در زمینه تسلیحات هسته‌ای صورت می‌گیرد.

آمریکا در حال اجرای طرحی عظیم برای نوسازی زرادخانه هسته‌ ای خود است. این پروژه که «سنتینل» (Sentinel) نام دارد، با هدف مدرن‌سازی ۴۵۰ سیلوی موشکی و ساخت زیرساخت‌های مرتبط، تا سال ۲۰۳۶ به طول خواهد انجامید. هزینه اولیه این طرح ۱۴۱ میلیارد دلار برآورد شده‌است، اما ممکن است تا بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

طرح ۳۰۰ میلیارد دلاری آمریکا برای نوسازی زرادخانه‌ی هسته‌ای خود

به گزارش روزیاتو، وزارت دفاع آمریکا پروژه نوسازی زرادخانه هسته‌ ای را برای امنیت ملی ضروری می‌داند. دکتر ویلیام لاپلانت، مسئول بررسی این طرح، آن را «برنامه‌ای تاریخی» خواند که پیچیدگی و مقیاس آن در ۶۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است. این اقدام در پاسخ به پیشرفت‌های سریع چین و روسیه در زمینه تسلیحات هسته‌ای صورت می‌گیرد.

طرح ۳۰۰ میلیارد دلاری آمریکا برای نوسازی زرادخانه‌ی هسته‌ای خود

سیلوهای موشکی که قرار است نوسازی شوند، در دهه ۱۹۵۰ ساخته شده‌ و از آن زمان به‌روزرسانی نشده‌اند. این سیلوها در پنج ایالت شمال غربی آمریکا پراکنده‌اند و بخشی از «سه‌گانه هسته‌ای» این کشور را تشکیل می‌دهند.

طرح ۳۰۰ میلیارد دلاری آمریکا برای نوسازی زرادخانه‌ی هسته‌ای خود

مقامات نظامی معتقدند این موشک‌ها نقش «اسفنج هسته‌ای» را ایفا می‌کنند؛ به این معنا که در صورت حمله هسته ای، کلاهک‌های دشمن را جذب کرده و از اصابت آنها به مناطق پرجمعیت جلوگیری می‌کنند. همچنین، وجود این سیلوها برنامه‌ریزی حمله را برای دشمن پیچیده می‌کند.

هشدار کارشناسان درخصوص نوسازی زرادخانه‌ی هسته‌ای آمریکا

طرح ۳۰۰ میلیارد دلاری آمریکا برای نوسازی زرادخانه‌ی هسته‌ای خود

با این حال، منتقدان نگرانی‌های جدی درباره این طرح دارند. برخی کارشناسان هشدار داده‌اند که استفاده از این سلاح‌ها می‌تواند به کشته شدن صدها میلیون نفر منجر شود. همچنین، خطرات زیست‌محیطی و سلامتی ناشی از آلودگی‌های شیمیایی و رادیواکتیو مورد توجه قرار گرفته‌است.

ویلیام پری، وزیر دفاع پیشین آمریکا، این موشک‌ها را «برخی از خطرناک‌ترین سلاح‌های جهان» خوانده و خواستار حذف آنها شده‌ است. او معتقد است این سلاح‌ها می‌توانند حتی به طور تصادفی جنگ هسته‌ای را آغاز کنند.

علی‌رغم این نگرانی‌ها، وزارت دفاع آمریکا بر ضرورت اجرای این طرح تأکید دارد و معتقد است برای حفظ بازدارندگی در برابر رقبایی چون روسیه و چین، چاره‌ای جز نوسازی این زرادخانه وجود ندارد.

ارسال به دوستان
مصاحبه امشب پزشکیان با رسانۀ آمریکایی/ در آستانۀ توافق 20 ساله با مسکو و بازگشت ترامپ/ زمان، مهم‌تر از محتوا؟ کی راضی است؟/ روزنامه هم‌میهن: تندروها به خواست مردم پایبند نیستند/ از شعار تا اتلاف منابع جنگ از سر گرفته می‌شود؟! پیش‌بینی دلار ۹۰ هزار تومانی با تورم ۴۰ درصدی/ کارشناس: به جای سرکوب قیمت، نرخ تورم را کاهش دهید شبکه سی بی اس آمریکا: توافق حماس و تل آویو بر سر پیش نویس آتش بس در غزه لغو امتحانات مدارس اردبیل تا پنجشنبه عراقچی: مذاکره با آمریکا تنها در صورت بازگشت به برجام سعید احمد عباسی در جمع ۱۰ بازیکن برتر فوتسال جهان در سال ۲۰۲۴ تعطیلی مدارس اراک و برخی روستاها به دلیل آلودگی هوا رحیم چمران، پسر شهید چمران، در لباس آتش‌نشانی در کالیفرنیا (عکس) ادعای عجیب نماینده عضو جبهه پایداری: پذیرش FATF یعنی دادن اطلاعات مالی مردم ایران به آمریکا و انگلیس! اندونزی حداقل سن استفاده از شبکه‌های اجتماعی را تعیین می‌کند امتحانات مدارس کرمانشاه در روز چهارشنبه لغو شد حمله پهپادی و موشکی یمن به تل‌آویو و ایلات تخلفات جدی در یک داروخانه کنگاور؛ پلمب با دستور دادستان