۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۸۵۷۰۰
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۵ - ۰۸-۰۵-۱۴۰۳
کد ۹۸۵۷۰۰
انتشار: ۰۷:۱۵ - ۰۸-۰۵-۱۴۰۳

تبدیل پسماند غذاهای دریایی به افزودنی که ماندگاری مواد غذایی را افزایش می‌دهد

تبدیل پسماند غذاهای دریایی به افزودنی که ماندگاری مواد غذایی را افزایش می‌دهد
باقیمانده‌ی آفت‌کش‌ها در میوه‌ها و سبزیجات با مشکلات شدید سلامتی، از جمله افزایش خطر ابتلا به سرطان، اختلال کم‌توجهی بیش فعالی و بیماری آلزایمر مرتبط است.

یافته‌های اخیر محققان نشان می‌دهد که پوسته سخت‌پوستان نظیر خرچنگ را می‌توان در افزایش ماندگاری مواد غذایی به کار برد. محققان دانشگاه مریلند مواد زائد غذاهای دریایی را به گونه‌ای مهندسی کرده‌اند که آفت‌کش‌ها و علف‌کش‌های شیمیایی را از محصولات غذایی حذف کند و عمر مفید و ماندگاری آن‌ها را افزایش ‌دهد، کشفی که می‌تواند کاربردهای گسترده‌ای در حفظ محصولات کشاورزی داشته باشد.

به گزارش ایسنا، این فناوری جدید که از مشتقاتی از پوسته خرچنگ و میگو ساخته شده است، برای تشکیل یک لایه نانوکریستال نازک میکروسکوپی بر روی محصولات طراحی شده است. این لایه نانویی، بقایای مواد شیمیایی را از بین می‌برد. نتایج این کار که با همکاری محققان دپارتمان‌های علوم و مهندسی مواد (MSE) و مواد غذایی و علوم تغذیه (NFSC) انجام شده، در مجله Matter منتشر شده است.

کوین وانگ، استاد علوم تغذیه و غذایی گفت: «این کار راه‌حلی مناسب برای بهبود ایمنی مواد غذایی مرتبط با زندگی روزمره ما ارائه می‌دهد.»

باقیمانده‌ی آفت‌کش‌ها در میوه‌ها و سبزیجات با مشکلات شدید سلامتی، از جمله افزایش خطر ابتلا به سرطان، اختلال کم‌توجهی بیش فعالی و بیماری آلزایمر مرتبط است.

پاک کننده‌های معمولی خانگی، از محلول‌های سرکه و نوشابه گرفته تا جایگزین‌های پرهزینه‌تر مانند پراکسید هیدروژن و ازن، به طور گسترده برای حذف آفت‌کش‌ها و علف کش‌ها استفاده می‌شوند، اما آن‌ها یا بی اثر هستند یا به ظاهر و طعم محصول آسیب می‌رسانند. فرآیند شستشو نیز ممکن است به دلیل آسیب‌های کوچک مانند کبودی‌هایی که روی سطح میوه‌ها ایجاد می‌شود، عمر مفید را کوتاه می‌کند.

برای رفع این مشکل، محققان نوع جدیدی از مواد متخلخل ساخته شده از کیتوزان (که به وفور در ضایعات صدف‌ها وجود دارد) و مس که خاصیت ضدمیکروبی دارد، ساختند و یک لایه نازک روی توت فرنگی اسپری کردند.

محققان از یک اپلیکیشن گوشی هوشمند استفاده کردند که مصرف‌کنندگان می‌توانستند در خانه از آن برای بررسی سطح باقیمانده مواد شیمیایی استفاده کنند که این ماده جدید در جذب آن‌ها موثر بود. این پوشش همچنین ماندگاری میوه را افزایش داد و به راحتی شسته می‌شد.

به نقل از ستاد نانو، این فناوری فقط از مواد شیمیایی و ترکیباتی تشکیل شده است که عموماً به عنوان مواد ایمن (GRAS) شناخته می‌شوند.

ارسال به دوستان
صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است نخست‌وزیر مجارستان: ۳۰۰ میلیارد یورو کمک به اوکراین، هدر رفت پول بود غذای روستایی در یمن؛ پخت یک سوپ خوشمزه با ۳۰۰ گرم عدس قرمز (فیلم) مراقبت‌های پس از جراحی کیسه صفرا (فیلم)