۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
در حاشیه
کد خبر ۹۸۶۵۳۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۲ - ۱۱-۰۵-۱۴۰۳
کد ۹۸۶۵۳۲
انتشار: ۱۰:۱۲ - ۱۱-۰۵-۱۴۰۳

ایران از لحاظ فناوری اطلاعات چه جایگاهی دارد؟

ایران از لحاظ فناوری اطلاعات چه جایگاهی دارد؟
بررسی آمارها و اطلاعات موجود کشورها در این زمینه، واقعیت مذکور را تأیید می‌کند. فناوری اطلاعات و ارتباطات بحث به نسبت جدیدی است که در دهه‌های اخیر، بدان توجه خاص شده و بررسی تأثیر آن برای توسعه آینده جامعه، ضروری به نظر می‌رسد. نقش این فناوری به‌عنوان محور بسیاری از تحولات جهانی، همچنین یکی از ابزارها و بسترهای مهم توسعه همه جانبه، انکارناپذیر است.

از فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌توان برای هوشمندسازی شهرها و مشاغل بهره برد؛ بهبود در کیفیت زندگی، کارایی بهتر در عملیات شهری و سرویس‌ها، رقابتی بودن و حذف پرسنل و پاسخگویی توسط سیستم از ثمره استفاده از فناوری اطلاعات است.

به گزارش ایمنا، امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به‌عنوان ابزاری توانمند، امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بیش‌تر کشورهای جهان را تحت تأثیر قرار داده است. فاصله کشورهایی که از این فناوری به‌عنوان محور توسعه برنامه‌های ملی خود استفاده می‌کنند و کشورهایی که به‌صورت مناسب از این پدیده استفاده نمی‌کنند، به شدت رو به افزایش است.

بررسی آمارها و اطلاعات موجود کشورها در این زمینه، واقعیت مذکور را تأیید می‌کند. فناوری اطلاعات و ارتباطات بحث به نسبت جدیدی است که در دهه‌های اخیر، بدان توجه خاص شده و بررسی تأثیر آن برای توسعه آینده جامعه، ضروری به نظر می‌رسد. نقش این فناوری به‌عنوان محور بسیاری از تحولات جهانی، همچنین یکی از ابزارها و بسترهای مهم توسعه همه جانبه، انکارناپذیر است.

تکنولوژی هزاره جدید، موجب کم کردن زمان انجام محاسبات، دقیق‌تر شدن پردازش داده‌ها، تبادل اطلاعات و آسان و کم هزینه کردن دادوستد می‌شود. از این رو متصدیان امور مملکتی که خواهان افزایش قدرت، ثروت ملی و بهبود بخشیدن به شاخص‌های زندگی شهروندان خود هستند، به این امر توجه ویژه‌ای دارند، اما مسئله مهم این است که یک فناوری زمانی می‌تواند به این اهداف برسد و سودمند واقع شود که در مقطع مورد نیاز ایجاد و محقق شده و زیرساخت‌ها و بسترهای جامعه نیز جهت آن، مهیا باشد.

دسترسی به چنین مطلوبیتی، نیازمند آمادگی و برنامه‌ریزی از قبل است، به همین دلیل هدف پژوهش حاضر بررسی نقش و تأثیر فناوری ارتباطات و ارتباطات بر بخش‌های مختلف جامعه از جمله اقتصاد، سلامت، آموزش است.

نرجس مفیدی، کارشناس فناوری درباره جایگاه فناوری در ایران می‌گوید: عملکرد صنایع درمان و خبرگزاری‌ها تحت تأثیر اختلال ماکروسافت مختل شد، پس فناوری اطلاعات زندگی روزانه انسان و صنایع مختلف عجین شده است.

وی می‌افزاید: رویکرد جهانی فناوری اطلاعات با رویکرد داخل ایران متفاوت است، چراکه در کشورهای دیگر به فناوری اطلاعات بها و اهمیت بیشتری می‌دهند.

کارشناس فناوری ادامه می‌دهد: در ایران به واسطه اتفاقاتی همچون مخاطرات امنیتی و بحران‌های حوزه فناوری اطلاعات آگاهی و دل‌نگرانی برای اصحاب این حوزه مطرح شده که به این زمینه باید بیشتر پرداخته شود.

وی بیان می‌کند: بهتر است علاقه‌مندان این حوزه با روند کار شرکت‌های مطرح دنیا، زیرساخت و روش توسعه آن‌ها آشنا شوند.

مفیدی با اشاره به ابلاغیه سال گذشته وزارت علوم برای مهارت محور کردن دروس دانشگاهی اضافه می‌کند: برای پیشرفت بهتر فناوری اطلاعات در صنعت بهتر است که به جای نگاه به داخل به دنیا نگاه کنیم.

وی می‌گوید: چالش‌های امنیتی که به‌وجود می‌آید، به دلیل فاصله‌ای است که ایران در این زمینه با دنیا دارد که به‌دلیل تحریم‌ها و از دست دادن نیروهای حرفه‌ای و متخصص با دنیا در زمینه فناوری اطلاعات فاصله زیادی گرفته است.

ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد