۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۸۶۸۵۰
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۷ - ۱۳-۰۵-۱۴۰۳
کد ۹۸۶۸۵۰
انتشار: ۰۹:۲۷ - ۱۳-۰۵-۱۴۰۳

گناه بزرگ پزشکیان: انتصاب ظریف بی‌اجازه یا مشورت امام جمعهٔ سمنان!

گناه بزرگ پزشکیان: انتصاب ظریف بی‌اجازه یا مشورت امام جمعهٔ سمنان!
رییس جمهوری که در هر دو مرحله انتخابات ۱۴۰۳ پیروز شده و حضور او باعث اعتبار برای نظام شده چون نرخ مشارکت به زیر ۲۰ درصد سقوط کرده بود و رهبری هم با صفاتی چون دانشمند و فرزانه و مردمی و متدین از او یاد کرده برای انتصاب معاون خود باید با امام جمعه سمنان مشورت می‌کرده؟!

    عصر ایران؛ سروش بامداد- انتصاب محمد جواد ظریف (رییس شورای راهبری دولت چهاردهم، وزیر امور خارجه ایران در سال های 1392 تا 1400 و یکی ازانگیزه‌های رأی به مسعود پزشکیان در انتخابات اخیر) به عنوان «معاون راهبردی رییس جمهوری» موجب خشم و انتقاد اصول‌گرایانی شده که در واقع از پیروزی خود دکتر پزشکیان ناخرسندند.

  یکی از این افراد امام جمعهٔ محترم سمنان است که گویا وقتی دانسته خطبه‌های او از شبکهٔ خبر تلویزیون مستقیما پخش می‌شود با لحن تندتری گفته است: «برخی هنوز فکر می‌کنند آمریکا کدخدای جهان و ناجی است. ساده اندیشی است که مجرم رو به جای حکم جا بزنیم. استفاده از این افراد در مسائل راهبردی تاسف دارد. این افراد ساده لوح می‌گوید حرف دنیا را بهتر بلدیم».

البته در پاسخ می توان گفت بعضی هم فکر می کنند سعید جلیلی رییس جمهور شده که حرف های او را تکرار می کنند و نمی دانند داستان، دیگر است!


   با اتفاق تلخ اخیر - ترور میهمان ویژه مراسم تحلیف به خاطر نفوذ یا حفره امنیتی- البته انتظار می‌رفت امامان جمعه و مِن جمله همین آقای مرتضای مطیعی کمی هم درباره نفوذ و چگونگی ترور اسماعیل هنیه بگویند که در امن‌ترین جای ممکن در شمال تهران ترور شد و این احتمال را قوت بخشید که اسراییل در دستگاه‌های حفاظتی و امنیتی ما جاسوس یا جاسوسانی دارد و گرنه محل دقیق اقامت شبانه یا مسیر عبور شهید هنیه چگونه باید لو رفته باشد؟!


   آقای امام جمعه سمنان اما به جای هشداریا تامل در این باره گفته:  

     «نه تنها نتانیاهو، بلکه اسرائیل و آمریکا باید پاسخ‌گوی ترور هنیه باشند. آقای آمریکا! اگر از ترور خبر نداشتید چرا چند روز زودتر ناو را به سمت خاورمیانه فرستادید. آمریکا به نتانیاهو اجازه این ترور را داد. نتانیاهو بدون اجازه آمریکا آب نمی‌خورد».

خوب! این حرف ها را که هزار باز گفته‌اید. به این موضوع باید فکر کنید که چگونه توانستند میهمان ویژه و تحت تدابیر ویژه امنیتی ما را ترور کنند؟ در داخل کی باید پاسخ بدهد؟

    کاش به همین بسنده می‌کردند. ناگهان از نتانیاهو و آمریکا رفتند سراغ ظریف و تا از او یک رحیم مشایی نسازند و رییس جمهوری را وادار به کنار گذاشتن او نکنند ول‌کن نیستند. غافل از این که اسفندیار رحیم مشایی یک مدیر میانی بود که احمدی‌نژاد او را ناگهان به معاون اولی رییس‌جمهوری منصوب کرد. اگر رهبری دخالت کردند به خاطر این بود که مواضع عقیدتی او را نمی‌پسندیدند و در حد معاون اولی نبود و بعد هم رییس دفتر رییس جمهوری شد و تا‌ آخر ماند.

   دکتر ظریف اما در حد ریاست جمهوری است و به خاطر همین مایه گذاشتن او برای دکتر پزشکیان به فداکاری تعبیر شد و با گروه های فشار هم رودربایستی نکرد و وقتی در کاشان شعار «هیهات منا الذله» را سر دادند پاسخی تاریخی داد و گفت: هیهات من الچای دبش!

‌او می خواست پرونده وزیر جهاد کشاورزی دولت مرحوم رییسی را یادآور شود که از قضا نمایندهٔ همین کاشان در مجلس و احتمالا رفیق اعتراض کنندگان هم بوده و این روزها قرار است روانه زندان شود.

دل بنده خدا به اعمال ماده ۴۷۷ با رای‌زنی مرحوم رییسی با رییس قوه قضاییه خوش بود که بعد از سانحه بالگرد منتفی شد و اعلام کردند درخواست رد شده و باید حکم اجرا شود.

بعد از آن مقابله رویارو و نقش بارز ظریف در پیروزی پزشکیان ( در کنار جواد دیگر و مدیریت مهندس عبدالعلی زاده و عوامل متعدد و متنوع خارج از این بحث) غیظ از ظریف بالا گرفت.  منتها وقتی گفت مسوولیتی را در دولت پزشکیان نخواهد پذیرفت آن جماعت قدری آرام گرفتند ولی وقتی دیدند رییس جمهور قصد ندارد از او استفاده نکند دوباره شاکی شده‌اند و بعضی ظریف را متهم به دروغ‌گویی هم می‌کنند. در حالی که خیلی‌ها به امید حضور او به پزشکیان رأی داده بودند و در قبال میلیون‌ها نفر متعهد بود نه منتقدان خود که طبعا چشم ندارند او را ببینند و به دنبال «یک ایران جهش یک جهان فرصت هر ایرانی یک نقش باشکوه» بودند.

    البته خوش بختانه خود دکتر ظریف در پاسخ به انتقاد یا یادآوری یک کاربر در فضای مجازی این پاسخ متنی و مودبانه را نوشته است:

   «سلام بر شما. از تذکر مشفقانه شما سپاسگزارم.

قرار نداشتم در این دولت مسئولیتی را قبول کنم. ولی نگرانی، دلخوری و اصرار هم میهنان بزرگوار، به ویژه در فضای مجازی، در چند روز گذشته باعث شد که ناگزیر شوم آن نگاه را قدری تغییر دهم؛ ولی در حد رسمیت یافتن یک مسئولیت مشورتی که بارها گفته‌ بودم در خدمت رئیس جمهور عزیز خواهم بود.

پیشنهاد بیشتر دوستان پذیرفتن معاونت سیاسی رئیس جمهور بود اما آن سمت از یک سو مسئولیتی اجرایی بود و از سوی دیگر باعث تداخل در وظایف و شائبه تضعیف وزارت‌خانه‌های سیاسی می‌شد که آن را به مصلحت ندانستم.

بر این اساس، پیش نویس حکم معاونت راهبردی رئیس جمهور با چند هدف تهیه شد و با امضای تفقدآمیز ریاست محترم جمهوری رسمیت یافت:

۱- هیچ دیوانسالاری و سازوکار جدیدی درست نشود و باری بر بودجه دولت و سفره مردم نباشد.

۲- هیچ تداخلی در کار دستگاه‌ها ایجاد نشود.

۳-هیچ دستگاهی تضعیف نشود.

۴-حلقه وصل دولت با مردم، اندیشکده‌ها و نهادهای مدنی نظارتی همچون ‎کمند باشد.

۵-با توجه به اصرار دکتر پزشکیان و تاکیدات بنده در دوران انتخابات و نیز در سه هفته ریاست بر شورای راهبری مبنی بر استفاده از فکر نو و توانمندی‌های جدید (که امیدوارم و می‌کوشم با درایت و شجاعت دکتر پزشکیان عزیز حاصلش در ترکیب هیئت دولت کام مردم را شیرین‌ کند) از یک سو و ضرورت بهره‌گیری از تجربه انباشته مدیران با تجربه چهل سال گذشته از سوی دیگر، مسئولیت جدید بتواند جایگاهی رسمی برای این مهم ایجاد کند.

ضمن تشکر از تذکر سازنده جنابعالی،

امیدوارم در این مسیر بنده را از راهنمایی خود محروم نفرمایید.»

پزشکیان و  ظریف
   متن امیدوار کننده ای است خصوصا بند ۴ آن و احتمالا از این ناراضی ترند و با نگاهی دیگر:

    با این توضیحات مشخص می شود که گناه بزرگ پزشکیان چیست. رییس جمهوری که از صافی شورای نگهبان گذشته و در هر دو مرحله انتخابات ریاست جمهوری در هشتم و پانزدهم تیر ۱۴۰۳ پیروز شده و حضور او باعث اعتبار برای نظام شده چون نرخ مشارکت به زیر ۲۰ درصد سقوط کرده بود و رهبری عالی نظام هم او را ستوده و با صفاتی چون دانشمند و فرزانه و مردمی و متدین از رییس جمهوری جدید یاد کرده برای انتصاب ومعاون راهبردی خود باید با امام جمعه سمنان مشورت می کرده است!

    البته وقتی نماز جمعه تهران گاه زیر ۱۰ هزار شرکت کننده دارد می توان حدس زد که در سمنان چقدر جمعیت پشت سر آقای حجت الاسلام مطیعی می ایستند و چند درصد مردم را نمایندگی می‌کند. از این رو هر چند شاید بهتر باشد امام جمعه محترم به جای اظهار نظر در امور کلان به توصیه های اخلاقی و منطقه‌ای بسنده کنند اما اگر علاقه‌ای به مباحث کلان تر و مهم‌تر دارند به این پرسش هم می توانند بپردازند که آخر چگونه ممکن است شخصی با اشتهار و حساسیت اسماعیل هنیه را بتوان در تهران ترور کرد و آیا جز با شبکه نفوذ برآمده از ریا و ظاهر‌سازی ممکن است؟

    با این همه ما از طرف آقای دکتر پزشکیان از امام جمعه محترم سمنان به خاطر این که بدون کسب اجازه یا مشورت ایشان آقای دکتر ظریف را به عنوان معاون راهبردی ریاست جمهوری منصوب کردند و اسباب تکدر خاطر جناب امام جمعه سمنان شدند عذر می‌خواهیم. اگر مایل‌اند میزان محبوبیت او را بدانند خوب است ایشان را دعوت کنند تا بعد از مدت‌ها به واسطه حضور او بر شمار حاضران در نماز جمعه سمنان هم اضافه شود. منتها اگر خودشان هم قدری به اصل این که چطور می‌شود آدمی مثل هنیه را در تهران ترور کرد و کجای کار ما ایراد دارد و حفره ها کجاست هم فکر کنند ولو بیان نکنند مزید امتنان است.

ارسال به دوستان
ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد دستور پوتین درباره بیت کوین: در معاملات خارجی استفاده شود