۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۸۷۸۰۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۹ - ۱۶-۰۵-۱۴۰۳
کد ۹۸۷۸۰۰
انتشار: ۱۳:۰۹ - ۱۶-۰۵-۱۴۰۳

جلبک دریایی می‌تواند به پیشگیری از پارکینسون کمک کند

جلبک دریایی می‌تواند به پیشگیری از پارکینسون کمک کند
 با افزایش سن جمعیت جهان، تعداد بیماران مبتلا به پارکینسون به سرعت در حال افزایش است. بیماری پارکینسون در اثر آسیب عصبی ناشی از تولید بیش از حد گونه‌های فعال اکسیژن ایجاد می‌شود.

پژوهشگران ژاپنی در یک پژوهش جدید دریافتند که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در یک نوع جلبک دریایی می‌توانند در پیشگیری از بیماری پارکینسون موثر باشند.

به گزارش ایسنا، پارکینسون یک بیماری تخریب‌کننده عصبی است و در اثر از دست دادن نورون‌هایی ایجاد می‌شود که انتقال‌دهنده عصبی دوپامین مسئول کنترل حرکت و عملکرد شناختی را تولید می‌کنند.

به نقل از میراژ نیوز، با افزایش سن جمعیت جهان، تعداد بیماران مبتلا به پارکینسون به سرعت در حال افزایش است. بیماری پارکینسون در اثر آسیب عصبی ناشی از تولید بیش از حد گونه‌های فعال اکسیژن ایجاد می‌شود.

سرکوب تولید گونه‌های فعال اکسیژن ضروری است زیرا می‌تواند برای نورون‌های دوپامینرژیک که انتقال‌دهنده‌های عصبی دوپامین را مدیریت می‌کنند، کشنده باشد. در حال حاضر برای درمان پارکینسون، تنها درمان علامتی در دسترس قرار دارد. بنابراین، توسعه روش‌های درمانی و پیشگیری ضروری است.

«آکیکو کوجیما یوآسا»(Akiko Kojima-Yuasa) دانشیار دانشکده تحصیلات تکمیلی زندگی انسان و بوم‌شناسی «دانشگاه متروپولیتن اوساکا»(OMU)، سرپرستی یک گروه پژوهشی را بر عهده دارد که اثر فیزیولوژیکی پلی‌فنل‌های جلبک دریایی «اکلونیا کاوا»(Ecklonia cava) را بر پیشگیری از پارکینسون تأیید کرده‌اند.

در این پژوهش، دو نوع آزمایش عملکرد حرکتی روی موش‌های مبتلا به پارکینسون انجام شد که روزانه به مدت یک هفته آنتی‌اکسیدان‌های خوراکی را مصرف کردند و سپس «روتنون» برای آنها تجویز شد. نتایج این آزمایش نشان داد که عملکرد حرکتی کاهش‌یافته با روتنون، بازیابی شده است. همچنین، بهبود در عملکرد حرکتی روده و ساختار مخاط روده بزرگ مشاهده شد.

علاوه بر این، آزمایش‌های صورت‌گرفته روی سلول‌ موش‌های مبتلا به بیماری پارکینسون، تعامل بیوشیمیایی اثر پیشگیرانه اکلونیا کاوا را تأیید کردند. نتایج آزمایش نشان داد آنتی‌اکسیدان‌ها آنزیم AMPK را فعال می‌کنند که یک حسگر انرژی درون سلول است و از تولید گونه‌های فعال اکسیژن جلوگیری می‌کنند که باعث مرگ سلول‌های عصبی می‌شوند.

پروفسور یوآسا گفت: این پژوهش نشان می‌دهد که آنتی‌اکسیدان‌های اکلونیا کاوا ممکن است آسیب عصبی را با فعال‌سازی AMPK و مهار تولید گونه‌های فعال اکسیژن درون سلول کاهش دهند. امید است که اکلونیا کاوا بتواند به پیشگیری از بیماری پارکینسون کمک کند.

این پژوهش در مجله «Nutrients» به چاپ رسید.

ارسال به دوستان
ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد ثبت لحظه حضور پلنگ ایرانی با توله‌اش در جنگل‌های گیلان (فیلم) مدودف : جنگ بین روسیه و آمریکا، اتمی خواهد بود عراقچی وارد پکن شد شمار کشته‌های حمله هوایی پاکستان به افغانستان به ۵۰ تن رسید