۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۹۳۰۳۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۶ - ۰۶-۰۶-۱۴۰۳
کد ۹۹۳۰۳۳
انتشار: ۱۵:۱۶ - ۰۶-۰۶-۱۴۰۳

هیولای 165 میلیون ساله‌ای که در کوه‌های قرقیزستان کشف شد (+عکس)

هیولای 165 میلیون ساله‌ای که در کوه‌های قرقیزستان کشف شد (+عکس)
در کوه‌های غربی قرقیزستان ، استخوان‌های یک جانور شکارچی متعلق به ۱۶۵ میلیون سال پیش کشف شده است. این جانور یک دایناسور گوشتخوار هم‌خانواده با «تی رکس» بوده است.
در حالی که تیرانوسوروس رکس به لطف فیلم‌های هالیوودی به دایناسوری شناخته‌شده تبدیل شده است، اما آن تنها یک گونه از خانواده‌ای بزرگ و خطرناک از دایناسورهای گوشت‌خوار بوده است که به نام تروپودها شناخته می‌شوند. این دایناسورها روی پاهای عقب قوی حرکت می‌کردند و دست‌های جلویی کوتاهی داشتند؛ اندازه آن‌ها از یک پرنده کوچک تا یک هیولای ۶ تنی متفاوت بوده است.
 
به گزارش فرادید؛ اکنون این خانواده عضوی جدید پیدا کرده است. در سال ۲۰۰۶، یک دیرینه‌شناس به نام آیزک باکروف اولین قطعات استخوان‌های یک حیوان باستانی را کشف کرد. طبق گزارش ۲۱ آگوست از مجموعه‌های تاریخ طبیعی دولتی بایرن، بر اساس سنگ‌های موجود در محل کوهستانی غرب قرقیزستان، مشخص شد که این استخوان‌ها متعلق به دوره ژوراسیک میانه، یعنی حدود ۱۶۵ میلیون سال پیش هستند.
 
هیولای 165 میلیون ساله‌ای که در کوه‌های قرقیزستان کشف شد
 
این سایت طی ۱۷ سال حفاری شد و محققان قرقیزی و آلمانی استخوان‌های جمجمه، مهره‌ها، بخش‌هایی از شانه و دست‌های جلویی، دندان‌ها و تقریباً یک کمربند لگنی کامل را از دو حیوان مختلف اما از یک گونه را کشف کردند.
 
مهم‌تر از همه، تیم‌های تحقیقاتی پاهای عقبی بزرگی را کشف کردند که نشان می‌دهد این حیوان عظیم‌الجثه بین ۲۶ تا ۳۰ فوت (نزدیک به 9 متر) طول داشته است.
 
این گونه با نام Alpkarakush kyrgyzicus، به افتخار محلی که در آن پیدا شده است نام‌گذاری شد. این نام برگرفته از «آلپکاراکوش»، یک پرنده اسطوره‌ای بزرگ در فرهنگ قرقیز است که اغلب در لحظات بحرانی به قهرمانان کمک می‌کند.
 
این گونه جدید با استخوان پس‌چشمی بسیار برجسته خود قابل شناسایی است که به عنوان ابرو عمل می‌کرده است. شواهد نشان می‌دهد که یک شاخ از بالای چشم در هر دو طرف سر این حیوان رشد می‌کرده است.
 
هیولای 165 میلیون ساله‌ای که در کوه‌های قرقیزستان کشف شد
 
این جانور به گروهی از دایناسورهای شکارچی شرق آسیا به نام مِتریاکانتوسوریدها تعلق دارد. دیرینه‌شناسان معتقدند که این گروه در ابتدا در شرق شکل گرفته و سپس در سراسر آسیا و به اروپا گسترش یافته‌اند.
 
این گونه جدید اولین تروپودی است که در قرقیزستان کشف شده و در صورت نمایش، اولین اسکلت دایناسور اصلی از این کشور خواهد بود که به نمایش گذاشته می‌شود. این استخوان‌ها در نزدیکی شهر تاش‌کومیر در غرب قرقیزستان و در نزدیکی مرز ازبکستان کشف شدند.
ارسال به دوستان
امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد