۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۹۳۷۲۲
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۵ - ۰۹-۰۶-۱۴۰۳
کد ۹۹۳۷۲۲
انتشار: ۱۲:۰۵ - ۰۹-۰۶-۱۴۰۳
درباره سخنرانی اوباما در کنوانسیون ملی حزب دموکرات‌ در حمایت از هریس

امید به پیروزی با «اوباما»ها

امید به پیروزی با «اوباما»ها
باراک اوباما و کامالا هریس 20 سال پیش با هم آشنا شدند؛ وقتی هریس دادستان ناحیه‌ای در سانفرانسیسکو بود و اوباما نامزد مجلس سنا از ایالت ایلینوی. بعد از آن هریس در سال 2008 در آیووا، درِ منازل را می‌کوبید تا در آستانۀ جلسات حزبی که اوباما را به ریاست‌جمهوری سوق می‌داد، برای او تبلیغ کند.

 

منبع: واشنگتن‌پست
تاریخ انتشار: 20 آگوست 2024
نویسنده: دنیل بالز
مترجم: لیلا احمدی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
   عصر ایران/ ترجمه: «دنیل بالز»، روزنامه‌نگار ارشد و باسابقۀ آمریکایی است که از سال 1978 با واشنگتن‌پست همکاری می‌کند و سیاست ملی، اخبار کاخ سفید و مسائل کنگره را پوشش می‌دهد.

   بالز پیش از همکاری با واشنگتن پست، گزارشگر و معاون سردبیر در «مجلۀ نشنال» بود و به‌عنوان خبرنگار با نشریۀ «فیلادلفیا اینکوایرر» کار می‌کرد. او در سال 1996 به‌همراه «رونالد براون اشتاین» (تحلیل‌گر ارشد سیاسی)، کتاب «یورش به دروازه ها: سیاست عصیان و احیای جمهوری‌خواهان» را نوشت و در سال 1999، «جایزۀ انجمن علوم سیاسی آمریکا» را برای پوشش وقایع سیاسی دریافت کرد.

                                           

دنیل بالز
                                                                                                     دنیل بالز


  آخرین اثر بالز که در سال 2009 با همکاری برندۀ جایزۀ پولیتزر، «هاینز جانسون» منتشر شد، «نبرد برای آمریکای 2008: داستان انتخاباتی خارق‌العاده» است که براساس دو سال گزارش تحلیلی و مصاحبه‌های اختصاصی با «باراک اوباما»، «جان‌مک‌کین» و بسیاری از مشاوران ارشدِ کاخ سفید در طول مبارزات انتخاباتی به رشتۀ تحریر درآمده است. او گاهی در برنامۀ خبریِ «نگاهی به مطبوعات» و ویژه‌برنامۀ هفتگیِ «واشنگتن‌پی‌بی‌سی» هم حضور می‌یابد. انجمن خبرنگارانِ کاخ سفید در آوریل 2011، با اعطای جایزۀ معتبر «مریمن اسمیت» به پاس تبحر و عملکرد حرفه‌ای در پوشش اخبار ریاست‌جمهوری، از او تقدیر کرد.
 
  در  این مقاله نویسنده به اهمیت حضور اوباما در حمایت از هریس و هدایتِ سکانِ حزب دموکرات پرداخته است.

   دنیل بالز از نقش مؤثر و کاریزماتیک اوباما سخن گفته و او را قافله‌سالار حزب نامیده است. اوباما، سیاستی شورایی و مدبرانه دارد و حال‌و‌هوای مبارزات انتخاباتیِ 2008 را به کمپین 2024 هریس و والز آورده است. 

  او در مجمع عمومی سازمان ملل گفته بود: «جهان به نقشه‌ای روشن برای رسیدگی به تروریسم، مناقشات سیاسی، تغییرات آب‌و‌هوایی و چالش‌های بهداشتی نیاز دارد. جهان در گذرگاهِ «جنگ و صلح»، «تفرقه و همبستگی» و «بیم و امید» است.»
 
   شایان ذکر است که مقالات ترجمه‌شده در این بخش، صرفاً بازتاب دیدگاه نویسنده و در راستای بررسی مطبوعات جهان است.
                                                                       ➖➖➖➖➖➖➖➖➖  
 
   اوباماها که در صدر حزب دموکرات قرار دارند، روز سه‌شنبه در کنوانسیون ملیِ حزب حاضر شد تا از اهمیت پیروزی کامالا هریس سخن بگویند. «باراک اوباما» و «کامالا هریس» اولین بار بیست سال پیش با هم آشنا شدند؛ وقتی هریس دادستان ناحیه‌ای در سانفرانسیسکو بود و اوباما برای مجلس سنا از ایالت ایلینوی نامزد شده بود. هریس در سال 2008 در آیووا، درِ منازل را می‌کوبید تا در آستانۀ جلسات حزبی که اوباما را به ریاست‌جمهوری سوق می‌داد، برای او تبلیغ کند. سه‌شنبه شب، اوباما به شیکاگو بازخواهد گشت تا در کنوانسیون ملیِ دموکرات‌ها سخنرانی کند و امید دارد این بار او برای هریس کاری انجام دهد.

باراک و میشل اوباما
 
  اوباما در چنین دقیقۀ سرنوشت‌سازی از راه می‌رسد تا همراهی و رایزنی در حکومت‌داری، اثرگذاری بر بایدن و دوستیِ دیرینه با هریس را یک‌کاسه کند. اوباما که با کمک سایر رهبرانِ حزب کوشید تا بایدن را از مبارزاتِ انتخاباتی 2024 منصرف سازد، حالا مصمم است در عین احترام به معاون رئیس‌جمهور، چشم‌اندازی برای آیندۀ دموکرات‌ها پس از بایدن بیابد و امیدی را که در مبارزات انتخاباتیِ 2008 برافروخته، بار دیگر شعله‌ور کند.
 
   سخنرانی اوباما یکی از مهم‌ترین سخنرانی‌های هفته است و شاید به لحاظ اهمیت فقط با سخنرانی هریس برابری کند. او می‌تواند همان‌قدر برای هریس اثرگذار باشد که «بیل‌کلینتون» (رئیس‌جمهور سابق آمریکا) در کنوانسیون 2012 دموکرات‌ها برای او شد. پس از رکود سال‌های 2008 و 2009، بسیاری از دموکرات‌ها سخنرانی کلینتون را به‌عنوان بهترین سخنرانیِ آن کنوانسیون به یاد می‌آورند.
 
  اوباما و همسرش میشل که سه‌شنبه‌شب پس از مدت‌ها در انظار عمومی سخنرانی خواهند کرد، در صدر حزب و در زمرۀ محبوب‌ترین دموکرات‌های کشور هستند. آن‌ها از زمان خروج از کاخ سفید در اوایل سال 2017، مسیرهای نزدیک اما جداگانه‌ای را پیموده‌اند. از آن‌زمان باراک به هم‌پیمان سیاسیِ میشل مبدل شده و میشل نیز از سیاست فراتر رفته است.
 
  «دیوید اکسلرود» که به‌عنوان استراتژیست ارشد با اوباما همکاری کرده، می‌گوید: «میشل از این حیث کاملاً متفاوت است که به‌رغم محبوبیت فراوان، هرگز خود را سیاستمدار قلمداد نکرده است.
 
   او چهره‌ای فرهنگی است و فقط گاهی به حکم وظیفه به سیاست سرک می‌کشد.» میشل اوباما، فعال حقوق بشر و محیط‌زیست، بانوی اول ایالات متحده از 2009 تا 2017، زن تحسین‌شدۀ سال 2018 و وکیل حرفه‌ای است. او امکان ورود به سیاست پس از پایان دوران ریاست‌جمهوری همسرش و درپیش‌گرفتنِ راه هیلاری کلینتون را نپذیرفت. اوباما در مصاحبه‌ای گفته بود: «سه چیز در جهان قطعیت دارد: مرگ، مالیات و عدم حضور میشل اوباما در آینده به‌عنوان نامزد ریاست‌جمهوری.»
 
   درحال‌حاضر برنامۀ سیاسیِ رئیس‌جمهور سابقِ ایالات‌متحده، معطوف به کار در «بنیاد اوباما» است. تمرکز اصلی او بر همین حوزه است و درصدد است تا احداث کتابخانۀ ریاست‌جمهوری، واقع در بخش جنوبی شیکاگو را به پایان برساند. او در بنیاد اوباما، طرح‌های متعددی با هدف توسعۀ نسل جدیدی از رهبران سیاسی در داخل و خارج از کشور دارد.
 
  «والری جارت»، مدیر اجرایی بنیاد اوباما، دوست قدیمی و مشاور اوباماها می‌گوید: «اولویت اصلی‌ اوباما، علاوه بر فعالیت‌های سیاسی معمول، پرورش رهبران زبده است و به‌شدت درگیر برنامه‌ریزی و تقویتِ زیرساخت حزبی است. او بر توسعۀ «مرکز ریاست‌جمهوری اوباما» متمرکز است و در جمع‌آوریِ کمک‌های مالی نیز سهم مؤثری دارد.»
 
  باراک و میشل اوباما از زمان خروج از کاخ سفید کتاب‌هایی منتشر کرده‌اند. تألیفات میشل به‌ویژه کتاب خاطراتش، پرفروش‌تر است. اوباماها در سال‌های اخیر با انتشار کتاب خاطرات، رونق خوبی به بازار کتاب بخشیده‌اند. آن‌ها در تولید فیلمی که اقتباس از رمانِ «فرار به غرب» نوشتۀ «محسن حمید» (نویسندۀ مشهور پاکستانی‌تبار) است، با «نت‌فلیکس» همکاری کردند. «فرار به غرب» حکایت مهاجرت و داستان پناهندگی است. نویسنده، تجربۀ پرسوزوگداز مردمی را روایت می‌کند که به خاطر جنگ مجبور به ترک خانه و دیار شده‌اند.
 
  اوباما و همسرش شرکت «هایر گراوند» را در سال ۲۰۱۸ تأسیس و مشارکت خود را با شبکۀ نت‌فیلکس برای تولید فیلم، نمایش تلویزیونی، پادکست و فیلم‌های مستند اعلام کردند. ساخت این فیلمِ اقتباسی از معدود پروژه‌هایی است که تاکنون با همکاری مشترکِ هایرگراوند و نت‌فلیکس اجرا شده است.
 
 
 اوباما بخشی از فعالیتش را به کمیتۀ ملی دموکرات‌های منطقه‌ای به رهبری دوست نزدیکش اریک هولدر (که به‌عنوان دادستان کل در دولت اوباما خدمت می‌کرد)، اختصاص داده است. برخی مذاکرات مالی هم به‌عهدۀ او است؛ هرچند به گفتۀ یکی از مشاورانش، او با صندوق‌های تأمینی یا بانک‌ها مذاکره نمی‌کند.
 
  به‌نظر می‌رسد اوباماها به لحاظ قدرت و محبوبیت، از بیل و هیلاری کلینتون در حزب دموکرات پیشی گرفته‌اند. بیل چهارشنبه در کنوانسیون سخنرانی می‌کند و هیلاری دوشنبه. قطعاً اوباماها زوجِ به‌روزتری هستند. آن‌ها با فناوری‌های جدید و حوزه‌های تأثیرگذار در سیاستِ امروز، راحت‌تر کنار می‌آیند و با کمال میل از قدرتِ رسانه‌های اجتماعی برای ارتباط با نسل جوان استقبال می‌کنند.
 
  باراکِ 63 ساله و میشلِ 60 ساله، هم‌سن‌و‌سالِ هریسِ 59 ساله‌اند. تماس ویدئویی بایدن و هریس پس از کناره‌گیری بایدن از رقابت، 117 میلیون بازدید‌کننده داشت. وقتی اوباما در لس‌آنجلس، میزبان گردهمایی بزرگی برای بایدن شد، با 60 سازندۀ محتوا دیدار کرد تا بر نقش مؤثرشان در انتخابات تأکید کند.
 
  اوباما از زمان خروج از کاخ سفید به مشاور خردمندی در سیاست‌های انتخاباتی مبدل شده است. به گفتۀ هولدر، «اوباما می‌داند که همیشه نباید پیشاهنگ و در مرکز توجه باشد. به خاطر دارم که هنوز در کاخ سفید مستقر بود ولی به سال‌های پس از ریاست‌جمهوری فکر می‌کرد. تصور می‌کرد بیش از آنچه می‌خواسته، به سیاست کشیده شده است. او متأثر از رفتار رؤسای‌جمهور سابق، دبلیو بوشِ پدر و پسر بود و پس از خروج از کاخ سفید، رفتار مستقل و هوشمندانه‌ای در پیش گرفت.»
 
  دیوید اکسلرود می‌گوید: «دلش می‌خواست بداند دورۀ پس از ریاست‌جمهوری‌اش چگونه خواهد شد و ناگهان ترامپ روی کار آمد با همان روحیات قلدرمآبانه و تندوتیز. دیگر مجالی برای نقد و نظر نماند و حتی نمی‌شد با او وارد بحث شوی.»
 
  ریاست‌جمهوری اوباما هرگز انتظارات عظیم کمپین انتخاباتی او در سال 2008 را برآورده نکرد. لیبرال‌دموکرات‌ها به او خرده می‌گرفتند که شجاعت لازم را ندارد و به‌کفایت ترقی‌خواه نیست. برخی هم از تمایل او برای مذاکره یا سازش با حزب جمهوری‌خواه مأیوس شده بودند. این وضع با ادامۀ ریاست‌جمهوری اوباما دشوارتر شد.
 
  انتقاد دیگر از اوباما این بود که نقش کلیدی خود را به‌عنوان رکنِ حزب‌ساز نادیده گرفته و به‌رغمِ توان و انرژی خارق‌العاده‌ در کمپین‌های انتخاباتی، کمک چندانی به پرورشِ زیرساخت‌های حزب دموکرات نکرده است. در انتخابات میان‌دوره‌ایِ 2010 و 2014، دموکرات‌ها متحمل ضررهای عظیمی شدند و زمانی که او از کاخ سفید خارج شد، حزب توخالی به نظر می‌رسید.

    «جولیان زلیزر»، استاد تاریخ دانشگاه پرینستون می‌گوید: «با پایان دورۀ اوباما، وعده‌های او و نقش‌آفرینی‌اش در سیاست و تاریخ آمریکا مدام به ذهن مردم خطور می‌کند. «تضاد اوباما با ترامپ قابل‌توجه است و حالا با آشکارشدنِ تندروی‌های حزب جمهوری‌خواه، مواضع و دستاوردهای اوباما بیش‌ازپیش نمایان شده است.»
 
به گفتۀ هولدر، «اوباما از زمان خروج از کاخ سفید، فعالیت حزبی را به‌عنوان مسئولیت اساسی در نظر گرفت و هر کاری می‌توانست برای ادارۀ کشور انجام داد. حالا زمان بیشتری دارد و نقشش تغییر کرده است.»
 
اوباما در جمع‌آوری پول برای «کمیتۀ مشورتی تقسیم مجدد» پیش‌قدم شد و به کمک هولدر بررسی‌هایی درخصوص جرایم قضایی و عملیات سرکوب رأی‌دهندگان انجام داد. همۀ این‌ها به معنای تلاش برای بازسازی حزب در سطوح ایالتی، محلی و ملی است.»
 
حالا اوباما به سیاستمداران جوان‌تر مشاوره می‌دهد. هولدر می‌گوید: «توصیه‌های سیاسی او همیشه غیرعلنی و بی‌هیاهو است.» این توصیه‌های مدبرانه به هریس هم شده، در طول دورۀ ریاست‌جمهوری بایدن ادامه داشته و در ماه گذشته با انتصاب او به ریاست حزب دموکرات، افزایش یافته است.
 
اوباما از زمانی که هریس از دادستان منطقه‌ای به دادستان کل ایالت کالیفرنیا منتقل شد، فعالیت حرفه‌ای او را زیر نظر گرفت. به گفتۀ هولدر «هریس در سال 2015 در حال آماده‌شدن برای ترک وزارت دادگستری بود که اوباما او را به‌عنوان گزینۀ جانشین مطرح کرد.» هولدر می‌گوید: «او با هریس تماس گرفت تا تمایلش را بسنجد. سرانجام زمانی که هریس در فکر کمپین انتخاباتی برای مجلس سنا بود، اوباما، «لورتا‌ای‌لینچ» را به‌عنوان جانشین هولدر برگزید.»
 
اوباماها ماه گذشته تماس گرفتند و از نامزدی هریس برای ریاست‌جمهوری حمایت کردند. اوباما به او گفت: «ما 20 سالی می‌شود که همدیگر را می‌شناسیم. تو زن قدرتمندی هستی و در هر موقعیتی درخشیده‌ای. هر دوی ما می‌خواهیم مطمئن شویم که این راه دشوار به ثمر رسیده است. باید به تو و داگ (داگ امهاف: همسر هریس) اطلاع دهیم که هر کاری بتوانیم انجام می‌دهیم تا شما را به ریاست‌جمهوری سوق دهیم.»
 
«اریک شولتز»، مشاور ارشد رئیس‌جمهور سابق می‌گوید: «رئیس‌جمهور اوباما بر این باور است که انتخابات2024، فرصتی تمام‌عیار است و متعهد شده تا همۀ توانش را برای انتخاب هریس و پیروزی دموکرات‌ها در سراسر کشور انجام دهد. استراتژی او در پاییز امسال این است که بتواند به کمک دموکرات‌ها و رأی‌دهندگان، به‌ویژه در ایالت‌های هدف، تغییر ایجاد کند.»
 
به گفتۀ کسانی که با نحوۀ کار او آشنا هستند، اوباما در تصمیم نهایی بایدن برای کناره‌گیری از نامزدی، نقش داشت و به صلاح نمی‌دانست بایدن در کارزار باقی بماند. او به افراد نزدیک خود گفته بود: «مسیر پیروزی بایدن به‌شدت دشوار شده و باید به‌صورت جدی، توانایی خود برای نامزدی را بررسی کند.» گزارش‌های متعدد حاکی از آن بودند که اوباما عمیقاً نگران شکست بایدن در رقابت انتخاباتی و آیندۀ حزب دموکرات است. اوباما و بایدن رابطۀ پیچیده‌ای دارند و خیلی‌ها معتقد بودند که او تنها کسی است که می‌تواند بایدن را وادار به کناره‌گیری کند.
 
منابع آگاه می‌گویند: «رئیس‌جمهور سابق، کامالا هریس و تیم والز را همان رهبرانی می‌داند که کشور اکنون به آن‌ها نیاز دارد.» آن‌ها از میشل اوباما نقل می‌کنند که «کامالا آماده است تا کشور را به پیش براند و نمایش ترس و نفاق را بر هم بزند.»
 
اگر بایدن کماکان کاندیدای انتخابات باقی می‌ماند، اوباما درکنوانسیون، نطق غرایی می‌کرد، اما همان‌طورکه یکی از مشاوران سابق اوباما می‌گوید: «تردیدها و پرسش‌های بی‌شماری درخصوص نامزدی بایدن وجود داشت و رفاقت در این جور موارد، توصیه به کناره‌گیری را سخت‌تر می‌کند. باید توجه کرد که اگر مردم نامزد شما را بخشی از آینده ندانند، صحبت دربارۀ آینده بسیار دشوار خواهد بود.»
 
آن‌هایی که با روحیات اوباما آشنا هستند، می‌گویند: «او منتظر توصیه‌های کمپین هریس خواهد بود تا بداند از نظر تیم هریس، پاییز امسال دقیقاً باید چه نقشی ایفا کند. درواقع به جای این‌که بدون خواست دیگران، خودش را وارد کند، ترجیح می‌دهد منتظر بماند تا نظرش را بخواهند. بدون‌شک «دیوید پلوف» که در سال 2008 مدیر کمپین اوباما بود و اکنون در کمپین هریس حضور دارد، کار را آسان‌تر خواهد کرد.»
 
سایر دستیاران سابق اوباما هم اکنون برای هریس کار می‌کنند، ازجمله «جنیفر اومالی دیلون» (رئیس ستاد انتخاباتی) و «استفانی کاتر» (مشاور ارشد).
 
مشاوران سابق می‌گویند: «اوباما در نطق کنوانسیون می‌تواند حال‌و‌هوای مبارزات انتخاباتی خود در سال 2008 را تداعی کند.» «رحم امانوئل»، اولین رئیس‌دفتر اوباما در کاخ سفید و سفیر ایالات متحده در ژاپن می‌گوید: «اوباما همیشه با وجوه روشن ما سخن می‌گوید.»

  
اکسلرود می‌گوید: «این لحظه بی‌شباهت به زمانی نیست که او در سیاست ملی فعال بود و بر جنگ‌ و اقتصاد اثر می‌گذاشت. حضور او از جنس حضور افرادی است که تلاش کردند تا ورقِ نفرت، خصومت و سیاست کوبندۀ واشنگتن را برگردانند.»
 
کامالا هریس در گذرگاه حساسی قرار گرفته است. انتخابات 2024 سرنوشت‌ساز است. او باید بکوشد همین‌قدر اثرگذار باشد و به یاری رهبران توانمند، کشور را به مسیر جدیدی وارد کند.

ارسال به دوستان
نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است نخست‌وزیر مجارستان: ۳۰۰ میلیارد یورو کمک به اوکراین، هدر رفت پول بود غذای روستایی در یمن؛ پخت یک سوپ خوشمزه با ۳۰۰ گرم عدس قرمز (فیلم) مراقبت‌های پس از جراحی کیسه صفرا (فیلم) آنهایی که انتخابات برایشان تمام نشده، هر روز پروژه‌ای جدید را کلید می‌زنند پرسه پلنگ و توله‌اش در ارتفاعات اشکورات رودسر (فیلم) مسدودسازی دوباره درگاه‌های صرافی‌های رمزارز؛ ابهام در علت و سکوت مسئولان