۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۹۴۷۷۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۱۳-۰۶-۱۴۰۳
کد ۹۹۴۷۷۶
انتشار: ۱۳:۵۰ - ۱۳-۰۶-۱۴۰۳

انتشار تصاویر تازه از لاشه کشتی تایتانیک؛ از فروریختن نرده‌های نمادین تا پیدا شدن مجسمه برنزی گمشده

انتشار تصاویر تازه از لاشه کشتی تایتانیک؛ از فروریختن نرده‌های نمادین تا پیدا شدن مجسمه برنزی گمشده
شرکت آر‌ام‌اس تایتانیک مستقر در آمریکا که حقوق انحصاری تفحص تایتانیک را در اختیار دارد، روز دوشنبه ۲ سپتامبر (۱۲ شهریور) تصاویر جدیدی را از بقایای این کشتی غرق‌شده در بستر دریا منتشر کرد.

عکس‌های جدید انتشار یافته نشان می‌دهد پوسیدن اجزای این کشتی در زیر آب شدت گرفته و از آن از جمله بخش قابل توجهی از نرده‌های جلوی دماغه پس از ۱۱۲ سال فروریخته‌اند.

در همین حال یک مجسمه برنزی در کشتی تایتانیک که در دهه‌های گذشته دیده نشده بود و بیم آن می‌رفت که برای همیشه گم شده باشد، در اکتشافات جدید بار دیگر پیدا شده است.

به گزارش یورونیوز، این موسسه در بیانیه‌ای گفت یافته‌های ماموریت تحقیقاتی در تابستان امسال «ترکیبی تلخ و شیرین از بقایای حفظ شده و بخش‌های از دست رفته را نشان می‌دهد.»

انتشار تصاویر تازه از لاشه کشتی تایتانیک؛ از فروریختن نرده‌های نمادین تا پیدا شدن مجسمه برنزی گمشده
مجسمه برنزی یافت‌شده از بقایای کشتی تایتانیک

این شرکت گفت که یکی از نکات برجسته سفر اکتشافی امسال پیدا شدن مجدد مجسمه «دیانا ورسای» بود که آخرین بار در سال ۱۹۸۶ مشاهده شده بود.

این شرکت در بیانیه خود آورده است: «نکته غم‌انگیزتر این بود که بخش قابل توجهی از نرده‌های عرشه، که دماغه کشتی را احاطه کرده بودند، فروریخته‌اند.»

به گفته آر‌ام‌اس تایتانیک، این نرده‌ها تا سال ۲۰۲۲ همچنان پابرجا بودند.

در بیانیه منتشره آمده است: «کشف مجسمه دیانا لحظه هیجان‌انگیزی بود. اما ما برای از دست دادن نرده‌های نمادین و مشاهده دیگر شواهد پوسیدگی، که تنها تعهد ما به حفظ میراث تایتانیک را تقویت کرده‌اند، ناراحت هستیم.»

انتشار تصاویر تازه از لاشه کشتی تایتانیک؛ از فروریختن نرده‌های نمادین تا پیدا شدن مجسمه برنزی گمشده
بقایای کشتی تایتانیک در اعماق دریا

خدمه کاوشگر اکتشافی ۲۰ روز را در محل لاشه گذراندند و توانستند بیش از ۲ میلیون تصویر با وضوح بالا از محل قرارگرفتن کشتی در بستر دریا در این گوشه دورافتاده اقیانوس اطلس شمالی ثبت کنند.

آر‌ام‌اس تایتانیک گفته است که تیم کاوش همچنین به طور کامل از کشتی و میدان زباله پیرامون آن با تجهیزات جدید نقشه‌برداری کرده است.

پیش از این در ژوئن سال ۲۰۲۳ یک شناور کاوشگر آزمایشی به نام «تیتان» در جریان بازدید از لاشه تایتانیک دچار حادثه شد و هر پنج سرنشین آن، شامل پل هنری نارگئولت مدیر تحقیقات زیرآبی شرکت آر‌ام‌اس تایتانیک، کشته شدند.

این شرکت قبل از آغاز کاوش‌ اعلام کرده بود که پس از مرگ آقای نارگئولت، این کاوش را ماموریت مهمی قلمداد می‌کند.

تحقیقات گارد ساحلی درباره حادثه زیردریایی تیتان در اواخر ماه سپتامبر موضوع یک جلسه استماع عمومی خواهد بود. خانواده آقای نارگئولت از شرکت «اوشن‌گیت»، اپراتور زیردریایی تیتان، شکایتی را تنظیم و به دادگاه تقدیم کرده‌اند.

کشتی مسافربری اقیانوس‌پیمای «آر‌ام‌اس تایتانیک» در روز ۱۵ آوریل ۱۹۱۲ در اولین سفر خود پس از برخورد با یک کوه یخ در اقیانوس اطلس شمالی غرق شد و بیش از ۱۵۰۰ نفر از ۲۲۴۰ مسافر و خدمه کشتی جان خود را در این فاجعه از دست دادند.

بقایای این کشتی اکنون در عمق حدود ۳.۸ کیلومتری اقیانوس اطلس شمالی و حدود ۶۴۰ کیلومتری جنوب شرقی ساحل نیوفاوندلند کانادا قرار دارد.

برچسب ها: کشتی تایتانیک ، لاشه
ارسال به دوستان
ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد دستور پوتین درباره بیت کوین: در معاملات خارجی استفاده شود