۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۹۶۱۱۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۱۹-۰۶-۱۴۰۳
کد ۹۹۶۱۱۵
انتشار: ۱۱:۰۱ - ۱۹-۰۶-۱۴۰۳

اولین بارش شهابی ساخته دست بشر آسمان زمین را روشن می‌کند

اولین بارش شهابی ساخته دست بشر آسمان زمین را روشن می‌کند
در سال ۲۰۲۲، فضاپیمای دارت امواجی از زباله‌ی فضایی را ایجاد کرد. این سیارک از نظر استراتژیک با سیارک دیمورفوس برخورد کرد و باعث ایجاد یک اثر موجی شد که مدارش به دور برادر بزرگترش یعنی سیارک دیدیموس را تغییر داد.

آیا تا به حال این لحظه‌ را تجربه کرده‌اید که سنگی را به داخل یک حوض پرتاب کنید و امواج ایجاد شده توسط آن را مشاهده کنید؟ اکنون، تصور کنید که اتفاقی مشابه در مقیاسی بسیار بزرگتر در فضا رخ داده است. این همان اتفاقی است که فضاپیمای دارت(DART) ناسا انجام داد و با تغییر مسیر یک سنگ فضایی غول‌پیکر تاریخ ساز شد.

به گزارش ایسنا، در سال ۲۰۲۲، فضاپیمای دارت امواجی از زباله‌ی فضایی را ایجاد کرد. این سیارک از نظر استراتژیک با سیارک دیمورفوس برخورد کرد و باعث ایجاد یک اثر موجی شد که مدارش به دور برادر بزرگترش یعنی سیارک دیدیموس را تغییر داد.

به نقل از ارث، این برخورد باعث ایجاد یک طوفان گرد و غبار نجومی شد و ابری از زباله شکل گرفت که ممکن است به زودی برای ما زمینی‌ها و همسایه ما، مریخ، کمی شخصی شود. جدیدترین مدل‌ها نشان می‌دهند که برخی از شهاب‌سنگ‌های کوچک‌تر از این زباله‌ها ممکن است به زمین و مریخ راه پیدا کنند.

هر چند جای نگرانی نیست. بارش شهابی فاجعه بار نخواهد بود، بلکه منظره‌ای قابل مشاهده و ایمن است.

همکاری دفاع سیاره‌ای

قمر کوچک دیمورفوس با قطری در حدود ۱۶۰ متر به دور جرم بزرگتر دیدیموس در آن چه که به عنوان یک منظومه سیارکی دوتایی شناخته می‌شود، می‌چرخد.

فضاپیمای دارت یا آزمایش تغییر مسیر دوگانه سیارک، در روز ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ با دیمورفوس برخورد کرد.

نتیجه آن کوتاه شدن قابل توجه مدار دیمورفوس به دور دیدموس به مدت نیم ساعت بود. این اولین اقدام در یک همکاری بین‌المللی دفاع سیاره ای بود که می‌تواند متحول کننده باشد.

آیا زباله‌های دارت به زمین خواهند رسید؟

برای درک اینکه چگونه زباله‌های ناشی از برخورد دیمورفوس ممکن است به ما برسد، ارزیابی سرعت آن ضروری است.

نتایج محققان نشان می‌دهد که امکان رسیدن پرتابه‌ها به میدان گرانشی مریخ در عرض ۱۳ سال با سرعت حدود ۴۵۰ متر بر ثانیه وجود دارد، در حالی که پرتاب سریع‌تر با سرعت ۷۷۰ متر بر ثانیه می‌تواند آنها را تنها در عرض هفت سال به نزدیکی مریخ برساند.

ذراتی که با سرعت بالای ۱.۵ کیلومتر در ثانیه حرکت می‌کنند می‌توانند در مقیاس زمانی مشابهی به منظومه زمین و ماه برسند.

با این حال، اینکه آیا این زباله‌ها واقعا به مریخ می‌رسد یا زمین، به عوامل مختلفی بستگی دارد. در اصل، محل قرارگیری زباله‌ها نقش تعیین کننده‌ای دارد.

بارش شهابی ساخته دست بشر

در دهه‌های آینده، کمپین‌های رصد شهاب‌سنگ برای تعیین اینکه آیا قطعات دیمورفوس، ناشی از برخورد دارت، به سیاره ما می‌رسند یا خیر، بسیار مهم خواهد بود. اگر این اتفاق بیفتد، ما شاهد اولین بارش شهابی ساخته دست بشر هستیم.

بزرگ‌ترین شهاب‌سنگ‌ها احتمالا به اندازه یک توپ تنیس هستند. این ذرات بزرگتر در جو زمین می‌سوزند. با این حال، آنها ممکن است موفق شوند از میان جو نازک مریخ عبور کنند.

با این حال، این ذرات کوچکتر هستند که با سرعت بیشتری حرکت می‌کنند و شانس رسیدن به جو زمین را دارند. اما نباید بترسید. ما زمان و منابع زیادی برای ردیابی زباله‌ها و اطمینان از ایمنی خود داریم.

اهمیت ماموریت برخوردی دارت فقط به بارش‌های شهاب سنگی بالقوه یا تغییر مسیر زباله‌های فضایی مربوط نمی‌شود بلکه مروبط به کنجکاوی، اکتشاف و فتح مرزهای جدید است.

ارسال به دوستان
نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است نخست‌وزیر مجارستان: ۳۰۰ میلیارد یورو کمک به اوکراین، هدر رفت پول بود غذای روستایی در یمن؛ پخت یک سوپ خوشمزه با ۳۰۰ گرم عدس قرمز (فیلم) مراقبت‌های پس از جراحی کیسه صفرا (فیلم) آنهایی که انتخابات برایشان تمام نشده، هر روز پروژه‌ای جدید را کلید می‌زنند پرسه پلنگ و توله‌اش در ارتفاعات اشکورات رودسر (فیلم) مسدودسازی دوباره درگاه‌های صرافی‌های رمزارز؛ ابهام در علت و سکوت مسئولان