۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۹۹۲۲۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۳ - ۰۱-۰۷-۱۴۰۳
کد ۹۹۹۲۲۲
انتشار: ۱۱:۳۳ - ۰۱-۰۷-۱۴۰۳

افسردگی ۳۰ درصد خوابگاهی‌ها از دوری خانواده؛ دانشجویان نسل Z چه مشکلاتی دارند؟

افسردگی ۳۰ درصد خوابگاهی‌ها از دوری خانواده؛ دانشجویان نسل Z چه مشکلاتی دارند؟
معضلات اجتماعی از افسردگی و اعتیاد گرفته تا روابط بدون چهارچوب و افزایش میل به خودکشی در جامعه طی سال‌های اخیر روند افزایشی داشته است؛ معضلاتی که پای آن به جامعه دانشگاهی و به شکل ویژه‌تر میان دانشجویان خوابگاهی هم باز شده و در کنار آن ورود نسل Z به دانشگاه‌ها به‌دلیل نوع نگاه و ذائقه متفاوت آن‌ها در حوزه‌های مختلف فرهنگی وضعیت را برای دانشگاه‌ها متفاوت کرده است.

مهدی واحدی، معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه عمده آسیب‌ها در فضای دانشگاهی و دانشجویان خوابگاهی متاثر از فضای ناامیدی و کم‌امیدی به آینده است، گفت: «این مساله سرمنشأ برخی از آسیب‌های دیگر مانند افسردگی، اضطراب و اختلال در ارتباطات اجتماعی بوده و حتی به رفتار‌های خود دانشجو نیز آسیب‌رسان خواهد بود. آسیبی که زیاد با آن مواجه هستیم همین موضوع افسردگی و گوشه‌گیری است.»

به گزارش فرهیختگان، اسماعیل شریفیان، معاون دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان درباره مهم‌ترین آسیب اجتماعی دانشجویان خوابگاهی گفت: «انواع اختلالات مانند افسردگی وجود دارد که خوشبختانه تعدادشان کم است، اما همان مقدار کم نیز به‌دلیل اهمیت اعداد در حوزه روانشناسی، خود دارای اهمیت بالایی است. در حوزه سیگار و اعتیاد هم سعی کرده‌ایم با ارائه آموزش‌ها و برگزاری کارگاه‌های مختلف، این مساله و تبعاتش را به دانشجو آموزش دهیم.»

او به حضور نسل Z در دانشگاه‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: «کاری که در دانشگاه شهید باهنر کرمان انجام شده است، بحث درگیر کردن و مشارکت دانشجویان خود دانشگاه‌ها در فعالیت‌های مختلف است. ما قرار نیست به جای دانشجو فکر کنیم؛ از طرف دیگر باید این را هم بپذیریم که بین ما و دانشجویان شکاف نسلی بسیار زیاد شده و نوع نگاه‌ها و نیاز‌ها متفاوت است. به‌جای اینکه بدانیم دانشجویان چه مشکلات و نیاز‌هایی دارند خود آن‌ها را با مسائل دانشجویی درگیر کرده‌ایم؛ به‌عنوان نمونه خود آن‌ها برگزاری برخی از اردو‌ها را پیشنهاد و برنامه‌ریزی می‌کنند و ما تنها از آن‌ها حمایت می‌کنیم.»

اکبر غفوری، معاون دانشجویی دانشگاه یزد گفت: «نسلی که ما امروزه در دانشگاه‌ها داریم که اصطلاحا می‌گوییم نسل Z ویژگی خاص خود را دارد و از لحاظ توقعات با ما فرق می‌کند.» او افزود: «درحال‌حاضر دانشگاه یزد ۱۴ هزار دانشجو و ۶ هزار دانشجوی خوابگاهی دارد و اکثر دانشجویان خوابگاهی از اصفهان و شیراز و... هستند. این دانشجویان وقتی وارد خوابگاه می‌شوند، احساس می‌کنند آقابالاسری ندارند و همین زمینه آسیب می‌شود.»

معاون دانشجویی دانشگاه یزد بیان داشت: «نمی‌توان این مساله را کتمان کرد که طبیعتا حدود ۳۰ درصد از دانشجویان به دلیل اینکه قبلا در خانه و کنار پدر و مادر بوده‌اند، اما حالا در محیط خوابگاهی قرار گرفته‌اند، دچار افسردگی می‌شوند. در این رابطه هم سعی می‌شود رسیدگی‌های لازم انجام شود.»

برچسب ها: افسردگی ، دانشجویان
ارسال به دوستان
ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد دستور پوتین درباره بیت کوین: در معاملات خارجی استفاده شود