۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۹۹۵۹۲
تاریخ انتشار: ۰۲:۳۰ - ۰۳-۰۷-۱۴۰۳
کد ۹۹۹۵۹۲
انتشار: ۰۲:۳۰ - ۰۳-۰۷-۱۴۰۳

سیاره الماس؛ جرم نجومی درخشانی که به دور تپ‌اختر می‌چرخد!

سیاره الماس؛ جرم نجومی درخشانی که به دور تپ‌اختر می‌چرخد!
سیاره PSR J۱۷۱۹-۱۴۳۸b بیشتر از کربن و اکسیژن ساخته شده است و کربن‌های آن تحت فشار شدید گرانش تپ‌اختر، به ساختار بلوری الماس تبدیل شده‌اند!

 در فاصله ۴۰۰۰ سال نوری از زمین سیاره‌ای وجود دارد که از الماس ساخته شده است! این سیاره منحصر به فرد به نام PSR J۱۷۱۹-۱۴۳۸b شناخته می‌شود و در صورت فلکی مار (Serpens) قرار دارد.  PSR J۱۷۱۹-۱۴۳۸b  برخلاف سیارات منظومه شمسی، به روشی غیرعادی شکل گرفت و ترکیب آن چیزی است که قبلاً هرگز ندیده‌ایم.

به گزارش آنا، این سیاره به دور یک تپ اختر(pulsar) می‌چرخد، که بقایای ستاره‌ای عظیم است که منفجر شده است. تپ اخترها ستارگان بسیار ریز و پرچگالی هستند که بسیار سریع می‌چرخند و اغلب پرتوهایی از امواج رادیویی را پخش می‌کنند. PSR J۱۷۱۹-۱۴۳۸b تنها طی دو ساعت به دور تپ اختر خود می‌چرخد.

این زمان بسیار کوتاهی در مقایسه با مدت زمانی است که زمین به دور خورشید می‌چرخد. این سیاره به طور باورنکردنی به تپ اختر نزدیک است، آنقدر نزدیک که اگر بزرگتر از این بود بود،  امکان داشت توسط گرانش قوی تپ اختر از هم بپاشد.

PSR J۱۷۱۹-۱۴۳۸b  قبلاً یک ستاره بسیار بزرگ بود، اما بیشتر لایه‌های بیرونی آن توسط تپ اختر به مرور زمان از بین رفت. آنچه باقی ماند سیاره ای است که اکنون می‌بینیم. این سیاره بیشتر از کربن و اکسیژن ساخته شده است و تحت فشار شدید گرانش تپ اختر، کربن‌های آن به ساختار بلوری الماس تبدیل شده‌اند! در واقع، دانشمندان فکر می‌کنند که PSR J۱۷۱۹-۱۴۳۸b عمدتاً الماس است و به همین دلیل نام مستعار «سیاره الماس» را به آن داده‌اند.

یکی از جالب ترین حقایق در مورد PSR J۱۷۱۹-۱۴۳۸b اندازه و چگالی آن است. قطر آن حدود پنج برابر زمین است، اما جرم آن بیشتر از مشتری، بزرگترین سیاره منظومه شمسی است. این امر آن را بسیار متراکم می‌کند، که یکی از دلایلی است که دانشمندان فکر می‌کنند باعث تشکیل الماس شده است. اگر سیاره ای مانند زمین تا این اندازه نزدیک یک تپ اختر قرار می‌گرفت، از هم می‌پاشید، اما چگالی PSR J۱۷۱۹-۱۴۳۸b به آن کمک می‌کند سالم بماند.

کشف این سیاره به دانشمندان کمک کرد تا در مورد چگونگی تکامل ستارگان و سیارات اطلاعات بیشتری کسب کنند. معمولاً سیارات از غبار و گاز در یک منظومه ستاره ای تشکیل می‌شوند، اما PSR J۱۷۱۹-۱۴۳۸b زمانی خود یک ستاره بود و بیشتر جرم خود را به دلیل تپ اختر خود از دست داد. در حالی که بازدید از این سیاره برای نسل ما غیرممکن است، مطالعه آن به دانشمندان کمک می‌کند تا روش‌های مختلف تشکیل سیاره‌ها را درک کنند.

برچسب ها: سیاره الماس ، کربن
ارسال به دوستان
سفر به عصر قاجار؛ از روزهای «سلام» تا وقتی «انقراض» به یک قدمی رسید(عکس) سقوط مرگبار یک کودک از ساختمانی مرتفع (فیلم) ۱۰ گل فراموش نشدنی دیوید بکام (فیلم) تقویت سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل با قرارداد ۵۵۰ میلیون دلاری صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم)