۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۰۳۲۷۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۱۶-۰۷-۱۴۰۳
کد ۱۰۰۳۲۷۸
انتشار: ۱۰:۲۴ - ۱۶-۰۷-۱۴۰۳

اوضاع آب در روستاهای کشور/ از گیلان تا سیستان و بلوچستان

اوضاع آب در روستاهای کشور/ از گیلان تا سیستان و بلوچستان
منابع تامین آب است که پایدار بودن این منابع جزء اولویت کاری ما است، در هر حال ممکن است زمانی مباحث خشکسالی مطرح شود و تنش‌هایی در برخی روستاها داشته باشیم که این موضوع در بحث جهاد آبرسانی تاثیرات کمی دارد.
رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو گفت: از ۱۰ هزار روستایی که قرار بود آبرسانی شود تاکنون به ۶۳۰۰ روستا معادل نزدیک ۳ میلیون نفر آبرسانی انجام شده و روستاها به لحاظ کمی و کیفی شرایط نرمالی را پیدا کرده‌اند.
 
میثم جعفرزاده در گفت‌وگو با ایلنا، درباره وضعیت اجرای پروژه‌های آبرسانی روستایی اظهار داشت: طرح آبرسانی روستایی یکی از بزرگترین پروژه‌های عمرانی کشور به لحاظ وسعت و حجم کار است، از ۱۰ هزار روستایی که قرار بود آبرسانی شود تاکنون به ۶۳۰۰ روستا معادل نزدیک ۳ میلیون نفر آبرسانی انجام شده و روستاها به لحاظ کمی و کیفی شرایط نرمالی را پیدا کرده‌اند، در حدود ۳۷۰۰ روستای دیگر نیز مشغول به کاریم که امیدواریم بیشتر پروژه‌ها تا پایان سال ۱۴۰۳ و مباقی تا ۶ ماه ابتدایی ۱۴۰۴ به اتمام برسند.
 
وی افزود: پروژه پیشرفت خوبی دارد و جمعیت تحت پوشش این پروژه‌ها به نزدیک ۸۷ درصد رسیده و برنامه این است که این عدد به ۹۰ درصد برسد.
 
رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو درباره رقم اعتبار پروژه تصریح کرد: در ابتدای پروژه کل اعتبار در نظر گرفته شده برای ۱۰ هزار روستا حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده که به تفکیک سالانه تخصیص داده می‌شود، گاها مطابق شرایط کشور در برخی موارد نارسایی وجود دارد اما در کل پروژه در حال فعالیت است.
 
وی درباره تاثیر خشکسالی و کم‌آبی بر روند اجرای پروژه‌ها گفت: غالب پروژه‌های آبرسانی مشمول خشکسالی نشده‌اند ولی باید در نظر بگیریم یکی از فاکتورهایی که در اغلب این پروژه‌ها در نظر گرفته می‌شود؛ منابع تامین آب است که پایدار بودن این منابع جزء اولویت کاری ما است، در هر حال ممکن است زمانی مباحث خشکسالی مطرح شود و تنش‌هایی در برخی روستاها داشته باشیم که این موضوع در بحث جهاد آبرسانی تاثیرات کمی دارد.
 
جعفرزاده درباره اجرای پروژه در مناطق روستایی استان‌هایی که مشکل کم‌آبی ندارند، توضیح داد: یکی از استانهایی که ظاهرا به لحاظ آب مشکل ندارند اما جزء پروژه‌های اولویت‌دار ما محسوب می‌شود؛ استان گیلان است که در این راستا ۷۸۶ روستا در دستور کار جهاد آبرسانی روستایی قرار دارد علاوه بر این در گلستان ۴۳۲ روستا، آذربایجان غربی ۳۷۹ پروژه و در اردبیل ۴۵۴ پروژه داریم این استان‌ها عیرغم اینکه که بارندگی خوبی دارند؛ مشکل تامین آب دارند و در دستور کار جهاد آبرسانی قرار گرفته‌اند.
 
وی تعداد روستاهای سیستان و بلوچستان که در برنامه جهاد آبرسانی قرار دارند را نیز ۱۷۵۱ پروژه اعلام کرد و افزود: حدود ۲۵ درصد پروژه‌ها در این استان انجام خواهد شد و اکنون روند اجرای کار شرایط خوبی دارد.
 
رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو درباره تاثیر اجرای پروژه آبرسانی بر جلوگیری از مجاجرت روستائیان گفت: با اجرای طرح‌های آبرسانی در نقاط مرزی خراسان جنوبی نه تنها از مهاجرت جلوگیری شد منجر به بازگشت روستائیان هم شد که این روند را در سیستان و بلوچستان و هرمزگان نیز شاهد بوده‌ایم. یعنی روستا به لحاظ آب شرب رونق خاصی گرفت، اما در هر صورت برای توسعه روستایی نباید تک‌محوری برخورد کنیم، بحث اشتغال، دامپروری، مدل اقدامات اجتماعی نیز باید در نظر گرفته شود، اگر نگاه پکیجی داشته باشیم منجر به رونق روستاها خواهد شد چراکه اکنون شرایط به نحوی است که اگر روستاها توسعه‌یافته باشند جامعه شهری تمایل زیادی به زندگی روستاها پیدا کرده است.
برچسب ها: روستا ، آب ، خشکسالی
ارسال به دوستان
ادعای تحویل توله شیر تکذیب شد؛ پرونده قضایی برای ورزشکار متخلف قلب ما مغز مخصوص به خود را دارد کشف ۳ هزار قبضه اسلحه و دستگیری ۱۰۰ هزار قاچاقچی در مرزهای ایران هوش شگفت آور مورچه‌ها (فیلم) پاکدامن قهرمان شمشیربازی سابر ایران شد مواد غذایی و خوردنی هایی که سنگ کلیه تولید می کنند مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی